Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )
![]() ![]() |
Religia ortodoxa - origine, crez, Teme combinate |
Jul 7 2008, 03:38 AM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 667 Conectat: 2-April 07 Locatie: Wall of Life Membrul Nr.: 90,238 |
Eu ma aflu pe drumul cel bun si adevarata credinta este Ortodoxia. Asta nu inseamna ca trebuie sa dam exemple de preoti sau calugari care te mai miri ce poate sa faca, ei mai fiind si dreptcredinciosi. Necazul, Nexus, este ca nu este vorba de: "exemple de preoti sau calugari" ci de punctul de vedere exprimat in clar, al BOR ( al Bisericii Ortodoxe Romane), in intregimea organizatiilor ce o compun, si de asemenea, nu este vorba nici de: " te mai miri ce poate sa faca", ci de chiar... refuzul "iubirii aproapelui". Nu ai citit cu atentie comunicatul: "Cazul "episcopilor apostati" va marca evolutia BOR pe termen lung Martea viitoare, Sfantul Sinod va lua o hotarare cruciala pentru viitorul Bisericii Ortodoxe Romane: caterisirea sau nu, pentru apostazie, a Mitropolitului Nicolae Corneanu, care s-a impartasit din acelasi potir cu catolicii, si Sofronie Drincec, Episcopul Oradei, care a sfintit agheasma cu un episcop greco-catolic. Cele doua cazuri au starnit o adevarata furtuna in tara, si chiar in afara ei. Informatii de ultima ora…" *** Vezi tu Nexus, vrei sa scrii o carte, ceea ce este bine. Doar ca mintea ta este oarba, acum. Eu nu pot sa te ajut, caci doar Iisus poate sa "redea vazul orbilor". Nu te grabi sa mi spui ca era vorba de lumina ochilor, si nu de lumina mintii, caci ar insemna ca noi, de Paste, nu mergem la Biserica pentru Lumina Mintii, ci pentru o flacara de bricheta... Eu nu am vazut carti scrise de orbi, asa ca roaga-te sa-ti fie redata vederea. Stii cand ai sa vezi cu adevarat? Atunci cand, inchizand ochii naturali, si deschizandu-i pe cei ai mintii, larg, iti vei putea imagina... ... ca nu exista Rai si Iad, ci doar singura viata asta cu bune si cu rele. ... ca nu este o religie mai buna decat alta, ci doar un singur Dumnezeu. ... ca nu sunt tari, granite, ci doar o singura omenire, care incearca sa devina un intreg. Stiu ce ai sa-mi spui, ca bat campii, ca sunt nerealist, ca sunt un visator, Dar am sa-ti spun ca nu sunt singurul… Imagine there's no heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today... Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace... You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man Imagine all the people Sharing all the world... You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one Si traducerea, Nexus: Imaginează-ţi că nu există rai Este uşor dacă încerci Nici iad sub noi Deasupra noastră doar cer Imaginează-ţi toţi oamenii Trăind pentru azi… Imaginează-ţi că nu sunt ţări Nu este greu s-o faci Nimic pentru care să ucizi sau să mori Şi, la fel, nicio religie Imaginează-ţi toţi oamenii Trăind viaţa în pace… Poţi spune că sunt un visător Dar nu sunt singurul Sper că într-o bună zi ni te vei alătura Şi că lumea va fi ca un întreg Imaginează-ţi lipsa proprietăţii Mă întreb dacă poţi Fără motive de lăcomie sau poftă O frăţie a oamenilor Imaginează-ţi toţi oamenii Impărţind lumea întreagă… Poţi spune că sunt un visător Dar nu sunt singurul Sper că într-o bună zi ni te vei alătura Şi că lumea va fi ca un întreg Acest mesaj a fost editat de catre octavc: Jul 7 2008, 04:00 AM |
|
|
|
Jul 7 2008, 09:14 PM
|
|
|
Jabbar Palace in Metropolis Cluj-Napoca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 4,210 Conectat: 8-June 08 Locatie: Hunedoara, Romania Membrul Nr.: 158,253 |
Octav...eu te consider un visator......si un om care vrea sa faca multe in viata....apreciez lucrul acesta...imi place gandirea ta, dar pana la latura credintei...acolo te cam impotmolesti..poate fara sa-ti dai seama.....am atatea dovezi ca lumea cealalta exista...mai multe decat iti poti imagina....Viata asta este importanta fiind ai un scop de indeplinit, dar este scurta, iar dincolo ai multe misiuni de indeplinit...viata nu are timp si spatiu pe lumea cealalta este infinita.
|
|
|
|
Jul 8 2008, 10:07 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 8,154 Conectat: 25-February 07 Locatie: Bucuresti Membrul Nr.: 83,445 |
Credinta Ortodoxa ii va salva pe oameni de pacate si de viata aceasta, iar daca traiesc exact cum scrie in Sfanta Scriptura, pot ajunge temple ale Duhului Sfant Nu trebuie să fii credincios dacă trăieşti cum scrie Scriptura. Nu ai nevoie de Mântuitor sau de ajutorul lui Dumnezeu dacă o poţi face singur. De Hristos au nevoie doar păcătoşii. Iar Scriptura spune că TOŢI OAMENII sunt păcătoşi. Şi mai scrie că nimeni nu poate asculta Legea. Aşa că, mântuirea care este la dispoziţia omului este o minciună. Este un dar care se dă sau nu se dă. |
|
|
|
Jul 8 2008, 10:09 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 2,574 Conectat: 3-December 07 Locatie: Champs Elysee Membrul Nr.: 126,111 |
Octav...eu te consider un visator......si un om care vrea sa faca multe in viata....apreciez lucrul acesta...imi place gandirea ta, dar pana la latura credintei...acolo te cam impotmolesti..poate fara sa-ti dai seama.....am atatea dovezi ca lumea cealalta exista...mai multe decat iti poti imagina....Viata asta este importanta fiind ai un scop de indeplinit, dar este scurta, iar dincolo ai multe misiuni de indeplinit...viata nu are timp si spatiu pe lumea cealalta este infinita. Octav spune ca viata de dincolo nu exista.?........Octav ma dezamagesti |
|
|
|
Jul 8 2008, 10:44 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 3,562 Conectat: 20-September 07 Membrul Nr.: 115,502 |
Octav spune ca viata de dincolo nu exista.?........Octav ma dezamagesti 1 CORINTENI 15 16. Caci, daca nu inviaza mortii, nici Hristos n-a inviat. 17. Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sunteti inca in pacatele voastre, 18. si prin urmare si cei ce au adormit in Hristos, sunt pierduti. 19. Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii! 20. Dar acum, Hristos a inviat din morti, parga celor adormiti. 21. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor. 22. Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos; 23. dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel dintai rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. 24. In urma, va veni sfarsitul, cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere. 25. Caci trebuie ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasii supt picioarele Sale. 26. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea. 27. Dumnezeu, in adevar, "a pus totul supt picioarele Lui". Dar cand zice ca totul I-a fost supus, se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul. 28. Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentruca Dumnezeu sa fie totul in toti. |
|
|
|
Jul 8 2008, 12:11 PM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 667 Conectat: 2-April 07 Locatie: Wall of Life Membrul Nr.: 90,238 |
Octav spune ca viata de dincolo nu exista.?........Octav ma dezamagesti Imi displace profund sa dezamagesc... Dar, ma gandeam ca daca cineva imi propune sa fur impreuna cu el, eu l-as refuza, iar el mi-ar spune ca l-am dezamagit, nu ar trebui sa fiu trist, asa-i? Eu cred intr-o viata de apoi, una care exista, este verificata, influenteaza, exista in afara timpului, in care nu trupuri ci doar spiritele pot trai, cum spunea si Iisus: "Căci, când vor învia din morţi, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri." . Si care este localizata in Imparatia lui Dumnezeu, in Imparatia Cerurilor, in lumea asta creata de si in mintile noastre, in noi... Uite, joannahart, te intreb cum le consideri tu pe personajele descrise mai jos: vii sau morti? Iar daca le vei considera vii, dar fara posibilitatea de a se "insura sau marita", inseamna ca ei sunt cei "inviati din morti", deoarece au murit candva. "Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM." spunea Catelusul Schiop, iar eu i-am raspuns: O singura observatie: ba poate. Uite, esti student la Filosofie. Stii ca in noul an vei invata Platon. Il vei cunoaste. Te va influenta. Te va invata. Si nu putin, ci, vreme de un an intreg, iti va fi dascal. Si-ti va da sfaturi si in tot restul vietii tale. Va sta cu tine, in gand, cum a stat si cu cei de dinaintea ta, si cum va mai sta si cu fiecare din cei vor veni dupa tine. Il vei gasi in fiecare an, predand la facultate. Desi este mort. A murit cu vreo 400 de ani inainte sa se nasca Iisus. In anul de curs, nu va fi mai putin activ, cu mintea ta, decat oricare alt profesor. Desi e mort, lucreaza la facultate. A trait atunci, traieste si ACUM. De fapt, traieste in afara timpului... PS. Nu te simti' obligat sa ma contrazici. QUOTE (catelusulschiop @ Jul 7 2008, 12:58 AM) ... De fapt, la Facultate, adevaratii profesori nu sunt cei ce-ti dau note, ci cei ce-ti dau cunoasterea lor. Ai un rand de profesori vii, care predau, si inca un rand de profesori, (a caror creatie iti este este predata) cei a caror portrete le vezi in tablourile agatate pe coridoare. Unii dintre cei vii, vor ajunge ei insusi, tablouri..." Te rog mult, joannahart, pentru ca aici nu ne intrecem in care este mai grozav, sau cine are dreptate, ci incercam doar sa aflam Adevarul, sa imi argumentezi eventualele greseli pe care rationamentul de mai sus le face, si de asemenea, cum vezi sau la ce te astepti tu de la viata de dincolo. Octav spune ca viata de dincolo nu exista Si daca imi permiteti, as continua ratiunea de mai devreme, intrebandu-ma unde se afla Platon in Facultatea de Filosofie? In carne si oase nu, ca un glas pe coridoare nu, ca o lumina prin salile de curs nu... Si atunci unde? In mintile profesorilor, improspatate de cuvintele din carti, si in mintile elevilor. Atat. Restul sunt fotografii si carti, simple oglinzi pentru ochii mintii. As putea spune, asadar, ca Iisus ar fi putut sa le strige celor ce-l crucificau: degeaba ma omorati, eu tot le voi vorbi oamenilor! Si asta fara a depasi granitele rationalului si ale logicii, da? Si de asemenea, fara a fi neaparata nevoie sa invie in carne si oase, nu? Habotnicii tin mortis sa ne convinga ca s-a aratat unor multimi. Bine, nu am nimic impotriva, dar cu ce "ne incalzaste"? Iisus a parasit lumea asta, rastignit pe cruce, spre rusinea omenirii de atunci, si tot din acel moment s-a si intors, ca si simbol al Adevarului si Binelui, mutandu-se in mintile noastre. Asta este "lumea cealalta", lumea de apoi, cea in care numai spiritele curate ajung... A inviat in carne si oase? La ce i-ar fi folosit? Ce este mai important, prin urmare, invierea ca si om, ori 'invierea' ca si simbol in mintile noastre, alaturi de mesajele sale de dinaintea invierii? Care anume din cele doua 'invieri' a facut ca din cativa discipoli sa se ajunga astazi la cateva miliarde de credinciosi? Iar Iisus, cum ne vorbeste azi? El in persoana? Prin ceva scris de el? Nu, ne vorbeste prin ceea ce au scris cei ce l-au cunoscut. Si aceasta nu ne impiedica sa-l simtim alaturi, in gand, nu? Dar fara a se fi reincarnat in vreun fel. De altfel, el a spus ca se va inalta la cer. Va merge in Imparatia lui Dumnezeu. Si ma intreb, unde il auzim, daca nu in mintile noastre? unde sta, daca nu in mintile noastre? Nu spune si textul sacru ca "Imparatia lui Dumnezeu este in noi"? De ce ne mai uitam in sus, pe cerul cosmic? PS. Si imi pare sincer rau ca nu pot sa sintetizez tot acest mesaj intr-o singura propozitie, pe care sa o puteti citi cu totii... Acest mesaj a fost editat de catre octavc: Jul 8 2008, 12:14 PM |
|
|
|
Jul 8 2008, 12:40 PM
|
|
|
Familia Viperidae ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 5,617 Conectat: 18-November 05 Locatie: exact acolo unde te astepti mai putin... Membrul Nr.: 12,546 |
|
|
|
|
Jul 8 2008, 01:08 PM
|
|
|
ba se poate. Ai dreptate, tu, dark... Ai fost super si pe faza! Octav spune ca viata de dincolo nu exista.?........Octav ma dezamagesti Uite, joannahart, cu ajutorul lui dark_light, iti pot trimite si o varianta mai scurta, pentru cazul in care nu vrei sa citesti ditamai postul... " Cand ii spui cuiva TE IUBESC, ii spui de fapt ca nu va muri niciodata " |
|
|
|
Jul 8 2008, 04:03 PM
|
|
|
Eternitate ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 1,510 Conectat: 16-August 07 Locatie: In lumea uitarii Membrul Nr.: 110,819 |
Eu cred intr-o viata de apoi, una care exista, este verificata, influenteaza, exista in afara timpului, in care nu trupuri ci doar spiritele pot trai, cum spunea si Iisus: "Căci, când vor învia din morţi, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri." . Si care este localizata in Imparatia lui Dumnezeu, in Imparatia Cerurilor, in lumea asta creata de si in mintile noastre, in noi............................................................................. ................. A inviat in carne si oase? La ce i-ar fi folosit? Ce este mai important, prin urmare, invierea ca si om, ori 'invierea' ca si simbol in mintile noastre, alaturi de mesajele sale de dinaintea invierii? Care anume din cele doua 'invieri' a facut ca din cativa discipoli sa se ajunga astazi la cateva miliarde de credinciosi? Iar Iisus, cum ne vorbeste azi? El in persoana? Prin ceva scris de el? Nu, ne vorbeste prin ceea ce au scris cei ce l-au cunoscut. Si aceasta nu ne impiedica sa-l simtim alaturi, in gand, nu? Dar fara a se fi reincarnat in vreun fel. De altfel, el a spus ca se va inalta la cer. Va merge in Imparatia lui Dumnezeu. Si ma intreb, unde il auzim, daca nu in mintile noastre? unde sta, daca nu in mintile noastre? Nu spune si textul sacru ca "Imparatia lui Dumnezeu este in noi"? De ce ne mai uitam in sus, pe cerul cosmic? Asta nu e inviere, ci inregistrare masinala de informatii. Daca Iisus nu a inviat in trup inseamna ca e doar un muritor de rand si sunt profund dezamagit sa constat asta. Eu speram ca in viata de apoi voi avea un corp spiritual prin intermediul caruia voi putea trai vesnic in imparatia providentei si ca ma voi putea bucura de o lume in care domneste lumina eterna, o lume mirifica pe care sa o vad, sa o aud, sa o simt - nu doar un gand efemer in mintile oamenilor. Dar se pare ca am sperat si am visat zadarnic. |
|
|
|
Jul 8 2008, 04:28 PM
|
|
|
Jabbar Palace in Metropolis Cluj-Napoca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 4,210 Conectat: 8-June 08 Locatie: Hunedoara, Romania Membrul Nr.: 158,253 |
Asta nu e inviere, ci inregistrare masinala de informatii. Daca Iisus nu a inviat in trup inseamna ca e doar un muritor de rand si sunt profund dezamagit sa constat asta. Eu speram ca in viata de apoi voi avea un corp spiritual prin intermediul caruia voi putea trai vesnic in imparatia providentei si ca ma voi putea bucura de o lume in care domneste lumina eterna, o lume mirifica pe care sa o vad, sa o aud, sa o simt - nu doar un gand efemer in mintile oamenilor. Dar se pare ca am sperat si am visat zadarnic. Nu trebuie sa disperi, cu totii dupa ce vom muri vom avea un corp spiritual, si toti vom trai vesnic, dar totul depinde de viata pe care o ducem in aceasta lume, iar Dumnezeu va hotara soarta vesnica a fiecaruia, fie in Rai, fie in Iad. |
|
|
|
| Reclama |
|
![]() - |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|