Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )
![]() ![]() |
Nietsche spunea ca "DUMNEZEU este mort!", dar eu sustin cu toata fiinta mea contrariul!, A sosit momentul sa suportam consecintele faptelor noastre!! |
Jul 29 2007, 10:00 AM
|
|
|
Mişcă-te odată cu vântul.Viaţa ta e un dans. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 1,298 Conectat: 27-July 07 Locatie: ... sub nasul tau :) Membrul Nr.: 108,041 |
Cum dovedim că DUMNEZEU este mort dacă nu putem dovedi existenţa LUI, pe când existenţa iubirii este incontestabilă !!! Pentru oameni DUMNEZEU are semnificaţii diferite, pentru mine DUMNEZEU înseamnă iubire .... De ce ??? Pentru că iubirea nu poate fii măsurată, pentru că iubirea nu se termină , pentru că fără iubire nu putem trăi. Nu cred să existe o fiinţă care să poată trăi fără să iubească, să viseze, să spere; fiecare are în interior Divin şi Uman, tot ce trebuie să învăţăm este să lăsăm să domine Divinul din noi, pentru că Divin înseamnă DUMNEZEU, iar DUMNEZEU înseamnă iubire. Fiecare din noi tinde să-şi dezvolte eul interior spre bine, spre frumos; atâta timp cât mai ştim să ne bucurăm de un răsărit de soare, de un boboc de floare gata să înflorească, de o adiere discretă de vânt, de un zâmbet de copil, înseamnă că mai avem o şansă de a evolua spre Divin, inseamnă că DUMNEZEU nu a murit, ci sălăşuieşte in fiecare dintre noi, în sufletele noastre. Poate că unora le este mai greu să accepte, să caute adânc în suflet, să simtă, poate că altora le este frică să recunoască, dar DUMNEZEU este aici, în noi, în jurul nostru, peste tot, DUMNEZEU este «lumina, adevărul şi viaţa», şi nu numai atât, DUMNEZEU este «TOT». Dacă am încerca să iubim oamenii aşa cum sunt, fără să-i judecăm, dacă am dărui iubire necondiţionat, fără să cerem ceva în schimb, oare am mai ajunge să gândim negativ, să spunem că DUMNEZEU e mort ??? Dacă am încerca să ne îndreptăm în primul rând către DUMNEZEU, dacă am avea mai multă răbdare cu noi şi cu ceilalţi, dacă am fi mai optimişti, dacă am încerca să schimbăm în primul rând interiorul nostru, în timp, vom simţi această schimbare şi la exterior şi nu am mai ajunge să gândim, să spunem aşa. Cred că nu suntem pregătiţi să spunem că DUMNEZEU e mort, încă n-am învăţat să trăim fără EL, cred că răutatea celor din jur n-o s-o putem învinge, dar rezerva de iubire din suflet ne va aduce lumină şi puterea de a merge mai departe, pentru că EL va veghea asupra noastră.Ştiu sigur că NE-a înzestrat pe toţi cu darul divin al iubirii şi cred că nu este foarte greu să exploatăm acest dar şi să-l păstrăm în suflete, ba chiar să-l amplificăm. Am început să înţeleg ce este cu adevarat important în viaţă, că în faţa lui DUMNEZEU şi un şchiop şi un frumos şi un urât sunt cu adevărat egali, dar lumea din jurul meu nu ştie asta, iar eu nu am puterea să o schimb şi cel mai dureros lucru este că nu ştiu dacă voi găsi un om care să simtă la fel ca mine şi să înţeleagă că viaţa de aici, de pe Pământ, este doar o modalitate de a te apropia şi mai mult de DUMNEZEU, inclusiv prin iubirea faţă de celălalt, (sau de a te îndepărta de EL, majoritatea facem asta şi rău facem !!!). Ne-am obişnuit atât de mult să urâm că am ajuns să ne urâm şi pe noi ca persoană, încât ni se pare atât de greu să spunem o vorbă bună celui de lângă noi şi chiar şi nouă înşine, e mai uşor să arunci cu noroi decât să iubeşti !!! Atâta timp cât simt iubirea cu toată fiinţa mea, cu tot sufletul meu, mai este o speranţă pentru noi toţi, pentru că ştiu, simt că DUMNEZEU este peste tot, nu e mort !!! Un suflet nu poate fi împlinit decât după ce a reuşit să îmbine suferinţa cu iubirea, să ierte în loc să urască, să uite lucrurile rele, iar atunci când inima plânge, el să zboare către lumină, către DUMNEZEU, căci EL este şansa noastră spre adevărata evoluţie spirituală, spre iubirea pură !!! Sufletul este singura noastră legătură cu DUMNEZEU, dacă EL ar fi mort ce s-ar alege de sufletele noastre ??? După moarte sufletul este cel care se duce la DUMNEZEU, dacă EL n-ar fi ……………. Biserica spune ca DUMNEZEU i-a iubit atât de mult pe oameni încât şi-a sacrificat singurul fiu. Oare e atât de greu să acceptăm iubirea, să o lăsăm în sufletele noastre fără teamă ??? De ce deprindem lucrurile rele atât de uşor, dar iubirea o acceptăm atât de greu ??? Mai este atât de puţin timp pentru iubire, iar noi suntem preocupaţi doar de griji şi ură …… Mai avem atât de puţin timp pentru noi, dar noi uităm de EL ………………. Cum aş putea să spun că DUMNEZEU e mort, când eu simt atâta iubire în interior ??? Cum aş putea să fiu atât de pesimistă când sufletul meu zboară ??? Mai este o speranţă ……………. Trăim într-o perioadă grea, în care lumea a uitat de suflet şi s-a adâncit în problemele cotidiene, oare nu ne dăm seama că singura salvare a omenirii este să ne întoarcem de unde am plecat iniţial: la DUMNEZEU. Am început să simt cu toată fiinţa mea că este singura noastră şansă, de doi ani de când au început “schimbările interioare”, de când am simţit cu adevărat „iubirea divină”. Mi-am dat seama atunci că purificarea sufletului meu poate ajuta multă lume, multe persoane la care ţin din toată inima, care au nevoie de iubire. Cred că fiecare celulă din corpul meu este formată din iubire, ştiu cel mai bine să ofer iubire. FIECARE OM ARE O GRĂDINĂ SECRETĂ ÎN INIMA ŞI-N SUFLET. EA TREBUIE UDATĂ CU PICATURI DE IUBIRE DIVINĂ PENTRU CA INIMA SA TRESALTE, IAR SUFLETUL SA ZBOARE. ATUNCI CAND NE GĂSIM JUMĂTATEA ACEASTĂ GRĂDINĂ SE UMPLE DE PETALE DE FLORI CU MIROS DE PRIMĂVARĂ ŞI DE TRILURI DE PRIVIGHETOARE, IAR INIMA SI SUFLETUL SE PURIFICĂ. M-am trezit într-o dimineaţă cu un gând foarte clar conturat: iubirea şi iertarea este singura modalitate de a ne uni cu UNIVERSUL, cu DUMNEZEU, de a-i simţi “pulsul”. Odată ce ne-am învăluit în iubire divină, odată ce sufletul nostru este una cu aceasta energie cosmică nu mai trebuie să ne fie frică pentru că nu ne mai poate atinge nimic rău, nu mai simţim decât linişte, lumină, căldură şi acel zbor nesfârşit al sufletului plin de iubire. [color="#0000FF"][/color] |
|
|
|
Jul 29 2007, 10:14 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 8,552 Conectat: 13-May 07 Membrul Nr.: 96,590 |
Cum dovedim că DUMNEZEU este mort dacă nu putem dovedi existenţa LUI, pe când existenţa iubirii este incontestabilă !!! Tu crezi in ceva inexistent, ha? Dar existenta urii e contestabila? Dar a suferintei? Pentru că iubirea nu poate fii măsurată, pentru că iubirea nu se termină , pentru că fără iubire nu putem trăi. Nu poti trai fara apa sau fara sa minti de exemplu. Sau fara sa faci pe cineva sa sufere. Exista oameni care nu au iubit. Fiecare din noi tinde să-şi dezvolte eul interior spre bine, spre frumos; atâta timp cât mai ştim să ne bucurăm de un răsărit de soare, de un boboc de floare gata să înflorească, de o adiere discretă de vânt, de un zâmbet de copil, înseamnă că mai avem o şansă de a evolua spre Divin, inseamnă că DUMNEZEU nu a murit, ci sălăşuieşte in fiecare dintre noi, în sufletele noastre. Poate că unora le este mai greu să accepte, să caute adânc în suflet, să simtă, poate că altora le este frică să recunoască, dar DUMNEZEU este aici, în noi, în jurul nostru, peste tot, DUMNEZEU este «lumina, adevărul şi viaţa», şi nu numai atât, DUMNEZEU este «TOT». Ametitoare parabole, da. Ce zici de oameni mutilati din nastere, copii care mor de cancer, mame carora le e dat sa isi vada copiii morti, oameni care ajung la suicid, etc? Dar de calamitati ce zici? Sau Dumnezeu aduce numai adierile discrete de vant? Where's your god now? |
|
|
|
Jul 29 2007, 10:16 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 3,776 Conectat: 20-June 06 Locatie: Craiova Membrul Nr.: 41,874 |
"D-zeu a murit" Nietzche. "Nietzche a murit" D-zeu.
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:19 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 8,552 Conectat: 13-May 07 Membrul Nr.: 96,590 |
Si apropos, e probabil ca Nietzche sa aibe dreptate: acest dumnezeu poate fi doar mort, sadic sau plecat pentru o eternitate (5min pentru el) sa isi cumpere tigari.
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:36 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Banned Mesaje: 4,585 Conectat: 4-November 06 Locatie: univers- praf stelar Membrul Nr.: 62,973 |
Si apropos, e probabil ca Nietzche sa aibe dreptate: acest dumnezeu poate fi doar mort, sadic sau plecat pentru o eternitate (5min pentru el) sa isi cumpere tigari. e usor sa spui nu cind e da sau da cind e nu...... ratiunea spune nu ,,,,, iubirea spune da .....pe care o asculti? multa iubire |
|
|
|
Jul 29 2007, 10:41 AM
|
|
|
Aceeasi teorie functioneaza si in sens invers.
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:42 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Banned Mesaje: 4,585 Conectat: 4-November 06 Locatie: univers- praf stelar Membrul Nr.: 62,973 |
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:44 AM
|
|
|
Reformuleaza: nu stiu daca te referi la existenta lui dumnezeu sau la iubire. Nu e acelasi lucru, nu forta nota.
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:49 AM
|
|
|
|
|
|
|
Jul 29 2007, 10:52 AM
|
|
|
Atat timp cat esti un copil mi-e greu sa discut.
|
|
|
|
| Reclama |
|
||
![]() - |
|
||
|
|