Roportalul meu
Servicii Eveniment Articole ProgramTv Magazin Jocuri Horoscop Download Stiri Director Poze Anunturi Forum

Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )

17 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > » 

Reply to this topicStart new topic
Relatia AGRESOR - VICTIMA - teme combinate, - o relatie a mortii, care duce la nebunie si crima
Nota 5 V
Kallisti
mesaj Jul 19 2007, 10:13 AM
Mesaj #71

Garoafa
**

Grup: Full Members
Conectat: 9-July 07
Membrul Nr.: 105,367

QUOTE (iosafat @ Jul 19 2007, 10:08 AM) *
" Un spectacol dezgustator este, de exemplu, o serbare de 8 martie la o gradinita sau la scoala primara. Copiii sunt invatati sa spuna tot felul de minciuni si fantasmagorii despre mama lor si asta pentru satisfactia acestor mame..."
dar iti dai seama cat ii dezgusta pe micutii care au mame impostoare? sau cat ii intristeaza pe cei la care le-a murit mamica posesiva?

"Suntem tentati sa vedem partea buna, sa ne fortam sa vorbim doar de iubire. Si asta ne costa."

E vorba de iubirea neconditionata, asa zisul altruism. Indragostirea intre parteneri apare si poate sa dispara. Si dispare foarte repede la oamenii care au trait in familia lor iubirea conditionata (care nu e iubire).

Psihanaliza a batut multa vreme campii. Freud s-a ratacit mult in sex. Jung (desi evreu crescut in religia mozaica) a ajuns sa caute raspunsuri in spiritism. In fine, scrierile lui Jung sunt greu de inteles chiar si pentru profesionisti.

AT-ul lui Eric Berne a facut ceva de bun simt. A preluat, s-a intors la filozofia crestina si a transpus-o intr-o forma analitica, sintetica, usor de inteles pentru oricine e dispus sa relationeze pe principiul "nu fa altuia ce tie nu-ti place" sau mai bine zis "nu impiedica pe altii sa obtina ceea ce tu iti doresti si ai obtinut deja".

Interesant ca dupa ce omenirea a trecut prin analize psiholgice extrem de alambicate s-a intors la intelepciunea populara izvorata din bunul simt si usor de inteles.

Indragostirea egoista (iubesti pe celalalt pentru tine) te poate face fericit o vreme, dar nu-l fericeste pe celalalt cu nimic. Si mai ales nu are nici o tangenta cu altruismul.
A te indragosti de partener nu te ajuta cu nimic in a-l pastra in relatie alaturi de tine.
Mai rau, cu cat te iubesti pe tine mai putin, cu atat te indragostesti mai puternic de celalalt. Atat de puternic incat daca primesti papucii te poti arunca de la etajul 9. Sinele e absent, fiind totdeauna la celalalt. Cand celalalt nu mai e, sinele tau dispare, simti ca nu mai existi si prin urmare pui in practica trecenea la neant.

Agresivitatea e o reactie la frustrare nu e nici instinct nici sentiment.
Omul are 4 sentimente, bucuria, tristetea, iubirea si mania. Iubire inseamna altruism, intelegere si acceptare pentru nevoile celuilalt, chiar daca acesta are nevoie sa nu te mai vada in veci. Din iubire pentru el, si nu pentru tine, il lasi in pace.
Lipsa bucuriei produce tristete. Iar tristetea de lunga durata epuizeaza creierul si genereaza depresie.
Lipsa iubirii (nu indragostirii) naste manie in om. Ce inseamna asta? Daca un om de langa tine, pe care tu l-ai tratat cu altruism, ai fost atent cu nevoile sale, i-ai lasat mana libera sa se bucure de orice, iar el in schimb te agreseaza facand tocmai invers de cum i-ai facut tu, asta te manie.
Iar mania e un sentiment sanatos prin care tu il aduci la realitate pe cel care practic agreseaza fara motiv.
A nu te mania, a te lasa calcat in picioare atunci cand sti ca nu meriti genereaza frustrare in timp.

Cineva care isi injura si umilea frecvent "prietenul" ii spunea acestuia cand el nu-i raspundea inapoi cu aceeasi moneda: "nu tine in tine ca se impute si miroase urat". Corect. A te mania pe oamenii care au ca principiu de viata "mojicia impune respect, sunt mojic sunt respectat" e un lucru sanatos, care il obliga pe mojic ca "asa nu merge".

Furia, spre deosebire de manie, nu e un sentiment, e o reactie care apare din frustrare de cele mai multe ori generata de egoism (Dl. Goe). Furie au psihopatii, paranoicii, si toti egoistii care vor mai intai sa li se satisfaca propriile dorinte inaintea dorintelor altora (se intelege mai ales prieteni, membri din familie, etc.)

Mai pe intelesul tuturor, toti cei lipsiti de capacitati empatice, de altruism, de putinta si stiinta de a iubi neconditionat sunt mai tot timpul furiosi. Furia permanenta e specifica agresorilor decompensati. E nevoie sa fie pusi in camasa de forta si pe diazepam intravenos ca sa poti discuta cu ei.

Tudorele, tu esti?
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleric Prestøn
mesaj Jul 19 2007, 10:20 AM
Mesaj #72

Orhidee

Grup: Banned
Conectat: 4-August 06
Membrul Nr.: 47,694

QUOTE (Kallisti @ Jul 19 2007, 11:13 AM) *
Tudorele, tu esti?

Nu ma cheama Tudorel... shades.gif

+Quote Post
Kallisti
mesaj Jul 19 2007, 10:28 AM
Mesaj #73

Garoafa
**

QUOTE (iosafat @ Jul 19 2007, 11:20 AM) *
Nu ma cheama Tudorel... shades.gif

Dar pe Tudor il stii?

+Quote Post
elandi
mesaj Jul 19 2007, 10:44 AM
Mesaj #74

Orhidee

Conectat: 5-September 05
Membrul Nr.: 8,575

QUOTE (iosafat @ Jul 19 2007, 10:08 AM) *
Agresivitatea e o reactie la frustrare nu e nici instinct nici sentiment.

Sa zicem ca unu' scrie la Psihologie posturi lungi, lungi de tot. Restul, destul destul de multi scriu putin. Rareori este unul sa scrie, doar o data un mesaj asa de lung cum sunt ale celui dintai.
Tu ce explicatie psihologica ai da? Care este diferenta dintre primul si restul lumii?
Ai o ipoteza interesanta?

+Quote Post
Cleric Prestøn
mesaj Jul 19 2007, 11:00 AM
Mesaj #75

Orhidee

QUOTE (elandi @ Jul 19 2007, 11:44 AM) *
Sa zicem ca unu' scrie la Psihologie posturi lungi, lungi de tot. Restul, destul destul de multi scriu putin. Rareori este unul sa scrie, doar o data un mesaj asa de lung cum sunt ale celui dintai.
Tu ce explicatie psihologica ai da? Care este diferenta dintre primul si restul lumii?
Ai o ipoteza interesanta?

Da, lungimea e intr-adevar un semn de intrebare. O sa le scurtez. Am o explicatie pentru lungimea postarilor mele. Una corecta.

Sper totusi ca singurul lucru care te deranjeaza pe tine in calitate de moderator e numai lungimea lor, pentru ca trebuie sa le parcurgi cap coada. Altfel, daca mai e si altceva ai avea si tu ceva ipoteze sa-ti spui tie insuti sau insati.

Acest mesaj a fost editat de catre iosafat: Jul 19 2007, 11:21 AM

+Quote Post
elandi
mesaj Jul 19 2007, 11:32 AM
Mesaj #76

Orhidee

Conectat: 5-September 05
Membrul Nr.: 8,575

QUOTE (iosafat @ Jul 19 2007, 12:00 PM) *
Da, lungimea e intr-adevar un semn de intrebare. O sa le scurtez. Am o explicatie pentru lungimea postarilor mele. Una corecta.

Sper totusi ca singurul lucru care te deranjeaza pe tine in calitate de moderator e numai lungimea lor, pentru ca trebuie sa le parcurgi cap coada. Altfel, daca mai e si altceva ai avea si tu ceva ipoteze sa-ti spui tie insuti sau insati.

Puteai sa lasi prima versiune, pentru care ai avut nevoie de ceva timp, si sa adaugi ce ai scris acum.

Daca este folositor ce scrii, trebuie sa fi concis. Oamenii nu au rabdare sa citeasca mult, oricat de palpitant ar fi.

+Quote Post
Cleric Prestøn
mesaj Jul 19 2007, 11:50 AM
Mesaj #77

Orhidee

Oamenii nu au rabdare sa citeasca mult atunci cand ceea ce citesc e super-bombastic si nu le ofera un raspuns direct la problemele care le au.

Acest mesaj a fost editat de catre iosafat: Jul 19 2007, 12:01 PM

+Quote Post
Niccolo
mesaj Jul 19 2007, 07:09 PM
Mesaj #78

Boboc
*

Conectat: 13-April 07
Membrul Nr.: 91,859

QUOTE (iosafat @ Jul 19 2007, 02:50 AM) *
Oamenii nu au rabdare sa citeasca mult atunci cand ceea ce citesc e super-bombastic si nu le ofera un raspuns direct la problemele care le au.

Salut Iosafat si la toata lumea,
Scrie in continuare mult si cu amanunte , ca e foarte interesant ce scri tu aici , adica nu am mai gasit altundeva pe forumuri sau internet , informatii asa profi.
Cui nu-i place sa citeasca asa mult , sa sara peste.

Numai bine flowers1.gif

keep going

+Quote Post
Cleric Prestøn
mesaj Aug 20 2007, 11:30 PM
Mesaj #79

Orhidee

QUOTE (Niccolo @ Jul 19 2007, 08:09 PM) *
Salut Iosafat si la toata lumea,
Scrie in continuare mult si cu amanunte , ca e foarte interesant ce scri tu aici , adica nu am mai gasit altundeva pe forumuri sau internet , informatii asa profi.
Cui nu-i place sa citeasca asa mult , sa sara peste.

Numai bine flowers1.gif

keep going

Gata, nu mai e de actualitate, au revenit in prim plan anxietăţile, atacurile de panică, fobiile, victimele vor să fie compătimite şi agresorii vor să rămână nedeconspiraţi! Şi ambele categorii de "actori" cauta remedii chimice si ...eventual nişte rugaciuni la un D-zeu creat de mintea lor. yahoo.gif

+Quote Post
Kallisti
mesaj Aug 21 2007, 07:48 AM
Mesaj #80

Garoafa
**

QUOTE (iosafat @ Aug 21 2007, 12:30 AM) *
Gata, nu mai e de actualitate, au revenit in prim plan anxietăţile, atacurile de panică, fobiile, victimele vor să fie compătimite şi agresorii vor să rămână nedeconspiraţi! Şi ambele categorii de "actori" cauta remedii chimice si ...eventual nişte rugaciuni la un D-zeu creat de mintea lor. yahoo.gif

Majoritatea copiilor mici, datorita extremei lor vulnerabilitati, cred ca nu pot supravietui fara un parinte , ingrijitor protectiv. De aceea, daca tati sau mami agreseaza violent copilul, acest fapt creeaza un conflict cu convingerea copilului , in ceea ce priveste necesitatile pentru supravietuire. Copilul rezolva confictul creand in mintea sa o scindare disociativa , ceea ce ii permite unei parti din el “sa nu stie” despre eveniment si astfel continua sa creada ca are un parinte protectiv, in consecinta motiv sa supravietuiasca.
Acelasi tip de conflict apare cand o persoana este confruntata cu o nevoie absoluta de a functiona si inca este prea coplesita de impactul traumei ca sa o faca, sau cand o persoana atasata de standarde morale inalte este fortata sa participe la activitati de “neimaginat”.
Agresorii ce inteleg mecanismul disocierii pot crea in mod deliberat asemenea conflicte victimelor lor.
Fiecare din aceste situatii va genera victimei o nevoie intensa de a nega ca evanimentul a aparut vreodata , ceea ce va crea invariabil zidul disociator dorit de agresori. Acestia pot fi siguri ca victima va fi adanc implicata in a nu darama zidul pentru ca aceasta ar insemna sa se confrunte cu realitatea de neindurat a propriilor emotii.

+Quote Post
Reclama

-

Quote Post

17 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Versiune Lo-Fi Astazi: 18th March 2010 - 07:49 AM