Roportalul meu
Servicii Eveniment Articole ProgramTv Magazin Jocuri Horoscop Download Stiri Director Poze Anunturi Forum

Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )

8 Pagini V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic
DROGURI-ajutati-ma sa o impiedic!
nastea
mesaj Feb 6 2005, 02:31 PM
Mesaj #1

Boboc
*

Grup: Full Members
Conectat: 28-October 04
Membrul Nr.: 1,483

Salut!

Nici nu stiu de unde sa incep...

Prietena mea cea mai buna este o fata inteligenta, dar, in acelasi timp, si foarte rebela. Are 14 ani. Cum am spus este foarte rebela si aceasta pare sa fie caracteristica ei definitorie.
Vorbim intr-o zi la telefon si imi spune pe sleau: "Cred ca o sa incerc si droguri, stii, ceva usor. Am inteles ca te fac sa te simti mai bine decat orice. La discoteca prima portie e doar ... lei " (nu mai tin bine minte pretul). Am crezut ca nu aud bine. M-as fi asteptat la orice din partea ei, dar la asta nu! Stiam ca consuma alcool, dar nu incercat sa o opresc, desi sunt contra, deoarece nu bea peste masura si daca ii face bine, de ce nu?
Insa cand mi-a zis de droguri i-am spus pe loc: "Nu o sa te las sa faci asta!" Am incercat sa o conving, dar fara nici un rezultat. Nu o pot lasa sa se distruga astfel. Cunoscand-o stiu ca (in ciuda spuselor ei) nu o sa se opreasca la marijuana. Ar fi o optiune sa vorbesc cu parintii ei, dar nu cred ca e bine. Sunt sigura ca parintii ei nu o sa-o poata impiedica (ei nu o prea pot controla). Asta sa-ar putea sa-o inversuneze si mai tare. Eu socot ca repulsia pentru droguri sa vina din ea, nu trebuie sa se simta obligata sa nu faca asta.
Ce sa fac? Ajutati-ma sa o impiedic sa faca asta!!!

Acest mesaj a fost editat de catre ConteleDrakula: Feb 6 2005, 10:39 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
Dj Hestia
mesaj Feb 6 2005, 08:11 PM
Mesaj #2

Corrs lover

Grup: Advanced Member
Conectat: 30-October 04
Membrul Nr.: 1,519

Dpa parerea mea, tot ce poti face ti este sa vorbesti cu parintii ei si sa-i sfatuiesti ca ei, la randul lor sa vorbeasca cu fata si eventual sa o duca la un psiholog/ psihiatru... copila aceea oricat de rebela ar fi, ar trebui oprita cu orice pret... poate ca nu e constienta de consecinte.... dupa parerea mea, asta nu se mai cheama de mult "rebeliune" ci nebunie....Repet: vorbeste cu parintii fetei, avertizeaza-i si luati masuri cat mai repede posibil

+Quote Post
rafe||17
mesaj Feb 6 2005, 08:19 PM
Mesaj #3

Ghiocel

Grup: Members
Conectat: 3-February 05
Membrul Nr.: 3,097

ar trebui sai dai niste exemple concrete despre ce se intampla daca o ia in directia aia,
daca ii zici doar sa nu, sa nu , si iar sa nu faca, mai mult o intarati (parerea mea), / vrea sa fie libera si sa faca numai ce vrea? creca in felul asta nu prea o sa mai fie libera( ar trebui sa-i spui si aspectu asta) poate de asta tine cont avand in vedere ca nu-i place sa fie controlata,...nu stiu ce altceva sa mai spun , aratai ca ti la ea , si sa nu dea cu picioru la tot ce are...
(si de vb cu parintii, prerea mea cam riscant, asta ori o vindeca ori o ia razna de tot , sar putea sa-si piarda increderea in tine si sa te urasca, dar daca tu nu poti sa o convingi e alternativa cea mai buna)

+Quote Post
robertzica
mesaj Feb 6 2005, 09:10 PM
Mesaj #4

Lalea

Conectat: 27-January 05
Membrul Nr.: 3,030

Am vazut, aseara, la Prima TV, un reportaj despre si cu oameni care se drogheaza. Era o fata, prostituata, care spunea ca o costa aproximativ 2.000.000 lei/ZI drogurile, ca se prostitueaza pentru ca este singurul mod in care poate avea bani suficienti pentru asta... mananca o singura data pe zi... pentru ca nu ii mai este foame, are venele ciuruite de intepaturile acelor si pentru ca nu mai suporta sa isi injecteze in maini a inceput sa se injecteze in gat, avea o vanataie serioasa la gat. Spunea ca multi drogati au paralizat injectandu-si drogul in venele de la gat. Este constienta ca poate muri in orice secunda, stie ca mai exista drum inapoi dar nu are forta sa lupte. Cuvintele cu care a incheiat reportajul au fost: "pentru cei care nu ati incercat droguri niciodata, sa nici nu incercati e cel mai rau lucru care vi se poate intampla". Este o fata care traieste in Bucuresti.

Pe mine m-a impresionat ce am vazut... si cred ca reportajul ala ar trebui vazut de mult mai multi oameni si, mai ales, de tineri.

Nu am luat droguri niciodata si nici nu am sa iau vreodata si pot sa spun ca sunt un om fericit (din cand in cand :pee).

Roberta

+Quote Post
dorinand
mesaj Feb 6 2005, 11:27 PM
Mesaj #5

Crin

Conectat: 25-November 03
Membrul Nr.: 4

faceti o vizita la un spital unde se fac dezintoxicari.

+Quote Post
_cata
mesaj Feb 7 2005, 01:32 AM
Mesaj #6

www.catalinpop.com

Conectat: 13-September 04
Membrul Nr.: 757

Eu iti raspund mai intai printr-o intrebare : tu cum ai ajuns sa devii cea mai buna prietena a unei astfel de "rebele" ? Chiar daca e foarte dur ceea ce spun , tu cauta mai degraba sa iti schimbi anturajul , caci astfel de persoane nu prea pot fi aduse pe calea cea buna... o vei convinge tu acum sa nu ia droguri la 14 ani ? Foarte bine, va lua la 18. Tot va face prostii. Ceea ce scriem noi aici nu poate fi de real folos pentru astfel de copii pentru care cei 7 ani de acasa nu mai exista. In afara ajutorului de specialitate (de care uneori ma indoiesc) , chiar nu ai ce sa faci. Doar sa te gandesti pe viitor mai bine inainte de a-ti alege prietenii.

+Quote Post
Zob
mesaj Feb 7 2005, 02:43 AM
Mesaj #7

Garoafa
**

Conectat: 4-February 05
Membrul Nr.: 3,106

Parerea mea este:

1. Nu le spune parintilor ei. Risti sa pierzi o prietena. Spunandu-le parintilor, in primul rand ii vei crea probleme. Nu-i cunosc, dar de regula parintii au tendinta de a dramatiza foarte mult, si unii nu incearca sa convinga omul cu binisorul ci cu bata. Exista alte moduri in care ai putea sa-o ajuti.

2. Referitor la ce a spus ConteleDracaula... ma scuzi, este aberant. Adica cum, cum a ajuns prietena unei astfel de "rebele"? La felul la care tratezi tu situatia, fata aia in ochii tai pare ultimul gunoi, numai pentru ca vrea sa fie mai altfel. Trebuie sa te gandesti ca are 14 ani, si foarte multi sunt rebeli la varsta aia si nu numai. Pe mine de exemplu m-a tinut pana la 19 ani faza de rebeliune. Nu poti sa-i intorci spatele doar pentru ca face ceva ce tie nu-ti convine. Nu e frumos, nu se cade.

Nastea, tu o cunosti oricum mai bine pe prietena ta decat oricare dintre noi, deci tu ar trebui sa hotarasti cum tratezi situatia. In primul rand depinde foarte mult de caracterul ei... daca e o persoana rebela dar puternica, n-are decat sa bage ce vrea (ma refer la cele usoare, care nu creaza dependenta), probabil e doar un impuls si curiozitate. Daca in schimb e frustrata si are o fire mai slaba, probleme in familie, etc, atunci te sfatuiesc sa iei masuri, ca situatia ar putea degenera rau de tot.

+Quote Post
ITI
mesaj Feb 7 2005, 09:52 AM
Mesaj #8

Garoafa
**

Conectat: 28-January 05
Membrul Nr.: 3,040

QUOTE (nastea @ Feb 6 2005, 03:31 PM)
Salut!

Nici nu stiu de unde sa incep...

Prietena mea cea mai buna este o fata inteligenta, dar, in acelasi timp, si foarte rebela.  Are 14 ani. Cum am spus este foarte rebela si aceasta pare sa fie caracteristica ei definitorie.
Vorbim intr-o zi la telefon si imi spune pe sleau: "Cred ca o sa incerc si droguri, stii, ceva usor. Am inteles ca te fac sa te simti mai bine decat orice. La discoteca prima portie e doar ... lei " (nu mai tin bine minte pretul). Am crezut ca nu aud bine. M-as fi asteptat la orice din partea ei, dar la asta nu! Stiam ca consuma alcool, dar nu incercat sa o opresc, desi sunt contra, deoarece nu bea peste masura si daca ii face bine, de ce nu?
Insa cand mi-a zis de droguri i-am spus pe loc: "Nu o sa te las sa faci asta!" Am incercat sa o conving, dar fara nici un rezultat. Nu o pot lasa sa se distruga astfel. Cunoscand-o stiu  ca  (in ciuda spuselor ei) nu o sa se opreasca la marijuana. Ar fi o optiune sa vorbesc cu parintii ei, dar nu cred ca e bine. Sunt sigura ca parintii ei nu o sa-o poata impiedica (ei nu o prea pot controla). Asta sa-ar putea sa-o inversuneze si mai tare. Eu socot ca repulsia pentru droguri sa vina din ea, nu trebuie sa se simta obligata sa nu faca asta.
Ce sa fac? Ajutati-ma sa o impiedic sa faca asta!!!
[snapbacca]26541[/snapbacca]

Ar trebui sa te adresezi unei organizatii care se ocupa cu prevenirea si consilierea antidrog. Cred ca ei sunt mai in masura sa-ti dea sfaturi decat noi.

Singura sa-ar putea sa nu reusesti, unii oameni pot fi foarte incapatanati.

+Quote Post
_cata
mesaj Feb 7 2005, 11:13 AM
Mesaj #9

www.catalinpop.com

Conectat: 13-September 04
Membrul Nr.: 757

QUOTE (Zob @ Feb 7 2005, 02:43 AM)
Referitor la ce a spus ConteleDracaula... ma scuzi, este aberant. Adica cum, cum a ajuns prietena unei astfel de "rebele"?

Crede-ma , si eu am fost "rebel" la varsta aia, dar asta nu a insemnat sa beau pe rupte si chiar sa ma droghez. Mai nou, din pacate, "rebel" inseamna "drogat(a)" , "betiv(a)", "tarfa"(pardon de expresie) si alte asemenea...
Eu ii doresc tot binele din lume respectivei, sa scape de necazurile astea, dar mi-e greu sa cred ca 5-6 pareri pe un forum o vor face sa is schimbe decizia...

PS: Te scuz, dar sa nu se mai intample ... grin.gif :smile.gif:

+Quote Post
andya
mesaj Feb 7 2005, 04:55 PM
Mesaj #10

Lalea

Conectat: 10-December 04
Membrul Nr.: 2,207

QUOTE (dorinand @ Feb 6 2005, 11:27 PM)
faceti o vizita la un spital unde se fac dezintoxicari.
[snapbacca]26683[/snapbacca]

Si eu cred ca asa ar fi cel bine, probabil ca daca te adresezi unei organizatii anti-drog poti primi cea mai buna indrumare. Ideea e sa vada singura care ar fi efectele actiunii sale si sa hotarasca singura in cunostinta de cauza.

+Quote Post
Reclama

-

Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Versiune Lo-Fi Astazi: 13th March 2010 - 09:01 PM