Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )
![]() ![]() |
Drept, Profesor: TermitaBlonda |
Dec 22 2006, 03:12 PM
|
|
|
...la tinereţe... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 1,057 Conectat: 30-May 06 Locatie: Craiova Membrul Nr.: 38,536 |
|
|
|
|
Dec 22 2006, 03:29 PM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 664 Conectat: 22-September 06 Locatie: in viata Membrul Nr.: 55,202 |
|
|
|
|
Dec 23 2006, 07:23 PM
|
|
|
Aspiranta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 1,274 Conectat: 29-December 05 Locatie: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 16,253 |
A este actionat in instanta de B, care revendica un imobil aflat in posesia lui A. In aparare, A invoca uzucapiunea, aratand ca impreuna cu C, care a folosit imobilul inaintea sa timp de 3 ani, a strans o posesie de 31 ani.
Reclamantul precizeaza ca A l-a determinat pe C sa renunte la imobil in favoarea sa, amenintandu-l cu moartea, deci posesia paratului nu e utila si acesta nu a putut uzucapa. Care e solutia? |
|
|
|
Dec 23 2006, 08:49 PM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 917 Conectat: 16-August 06 Locatie: R. Moldova Membrul Nr.: 49,391 |
A este actionat in instanta de B, care revendica un imobil aflat in posesia lui A. In aparare, A invoca uzucapiunea, aratand ca impreuna cu C, care a folosit imobilul inaintea sa timp de 3 ani, a strans o posesie de 31 ani. Reclamantul precizeaza ca A l-a determinat pe C sa renunte la imobil in favoarea sa, amenintandu-l cu moartea, deci posesia paratului nu e utila si acesta nu a putut uzucapa. Care e solutia? |
|
|
|
Dec 24 2006, 02:30 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Banned Mesaje: 1,064 Conectat: 11-February 06 Membrul Nr.: 22,402 |
A este actionat in instanta de B, care revendica un imobil aflat in posesia lui A. In aparare, A invoca uzucapiunea, aratand ca impreuna cu C, care a folosit imobilul inaintea sa timp de 3 ani, a strans o posesie de 31 ani. Reclamantul precizeaza ca A l-a determinat pe C sa renunte la imobil in favoarea sa, amenintandu-l cu moartea, deci posesia paratului nu e utila si acesta nu a putut uzucapa. Care e solutia? |
|
|
|
Dec 24 2006, 07:49 AM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 12,279 Conectat: 13-September 06 Membrul Nr.: 53,655 |
A este actionat in instanta de B, care revendica un imobil aflat in posesia lui A. In aparare, A invoca uzucapiunea, aratand ca impreuna cu C, care a folosit imobilul inaintea sa timp de 3 ani, a strans o posesie de 31 ani. Reclamantul precizeaza ca A l-a determinat pe C sa renunte la imobil in favoarea sa, amenintandu-l cu moartea, deci posesia paratului nu e utila si acesta nu a putut uzucapa. Care e solutia? Conditia de baza a uzucapiunii este posesia neviciata, utila: continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar.. Pentru a opera uzucapiunea de 30 de ani trebuie sa existe o posesie de 30 de ani, utila (neviciata). prescriptia extinctiva are ca efect incetarea posibilitatii de obtinere a realizarii unor drepturi prin constrangere.Daca B poate dovedi ca A..a obtinut prin costringere dreptul..are cistig de cauza .. Daca nu i-se va respince cererea de revendicare ,ca fiind nefondata . |
|
|
|
Dec 26 2006, 04:28 PM
|
|
|
cel mai simpatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 7,830 Conectat: 28-June 06 Locatie: etajul XI Membrul Nr.: 43,010 |
e drept aici?
e drept ca la lb. maghiara sa fie atatea pagini de citit in cateva zile?..hihihi ...sau profesoara are farmec! |
|
|
|
Dec 29 2006, 09:14 AM
|
|
|
Nimfa a padurii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 524 Conectat: 24-June 06 Membrul Nr.: 42,438 |
O prima solutie ar fi amanarea procesului si judecarea cazului daca A chiar i-a furat proprietatea lui C.
|
|
|
|
Jan 4 2007, 04:54 PM
|
|
|
sinner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 6,256 Conectat: 19-August 05 Locatie: on my way Membrul Nr.: 7,923 |
Conditia de baza a uzucapiunii este posesia neviciata, utila: continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar.. Corect....Cred ca Laur trebuia sa fie profu`....Nu eu....mai ales ca nici n-am fost pe faza...Pentru a opera uzucapiunea de 30 de ani trebuie sa existe o posesie de 30 de ani, utila (neviciata). prescriptia extinctiva are ca efect incetarea posibilitatii de obtinere a realizarii unor drepturi prin constrangere.Daca B poate dovedi ca A..a obtinut prin costringere dreptul..are cistig de cauza .. Daca nu i-se va respince cererea de revendicare ,ca fiind nefondata . |
|
|
|
Jan 4 2007, 05:14 PM
|
|
|
Aspiranta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 1,274 Conectat: 29-December 05 Locatie: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 16,253 |
Intrebari ajutatoare: Cine e A, B, C? De buna sau reaua-credinta ce ziceti? Se poate invoca jonctiunea posesiilor?
|
|
|
|
| Reclama |
|
||
![]() - |
|
||
|
|