Roportalul meu
Servicii Eveniment Articole ProgramTv Magazin Jocuri Horoscop Download Stiri Director Poze Anunturi Forum

Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )

21 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 

Closed TopicStart new topic
Cine sunt Martorii lui Iehova si altii ca ei (Mormoni, Adventisti etc), Despre doctrinele sectelor religioase si cum contrazic ele Biblia
november
mesaj Aug 9 2006, 12:16 PM
Mesaj #11

Trandafir

Grup: Full Members
Conectat: 7-July 06
Membrul Nr.: 44,174

QUOTE (dark_light @ Aug 9 2006, 01:13 PM) *
termenul "secta" are deja conotatii peiorative, este perceput ca o jignire si nu mai avem ce face pentru a schimba faptul acesta.
a aparut un alt termen, cel de "cult", care cred ca-l inlocuieste cat de cat pe cel initial, desi are un inteles putin diferit.

la americani termenul "cult" desemnează exact ceea ce este la noi secta. În Constituţia României, cult este şi BOR şi BC şi martorii lui Iehova, absolut toate religiile recunoscute.
Go to the top of the page

+Quote Post
dark_light
mesaj Aug 9 2006, 12:30 PM
Mesaj #12

Familia Viperidae

Grup: Gold Member
Conectat: 18-November 05
Membrul Nr.: 12,546

nu ma refeream la definitia din DEX. ca definitie nici "secta" nu-i altceva decat o grupare religioasa desprinsa dintr-o biserica oficiala. dar spune-i unuia ca e sectant si vezi daca n-ajungi cu ochii vineti acasa.
secta a inceput sa fie asociata cu atentatele teroriste, cu sexul in grup, cu sinuciderile in masa si alte aberatii de acest gen. generalizarea este cea mai la indemana arma a omului.

+Quote Post
BigDefender
mesaj Aug 9 2006, 12:35 PM
Mesaj #13

...fa bine, fara a astepta rasplata!...

Grup: Gold Member
Conectat: 7-May 06
Membrul Nr.: 34,620

QUOTE (dark_light @ Aug 9 2006, 01:13 PM) *
termenul "secta" are deja conotatii peiorative, este perceput ca o jignire si nu mai avem ce face pentru a schimba faptul acesta.
a aparut un alt termen, cel de "cult", care cred ca-l inlocuieste cat de cat pe cel initial, desi are un inteles putin diferit.

Credeti ca termenul de ''confesiune religioasa''este potrivit?

+Quote Post
november
mesaj Aug 9 2006, 12:50 PM
Mesaj #14

Trandafir

Conectat: 7-July 06
Membrul Nr.: 44,174

sau denominaţie

+Quote Post
daisy_ro
mesaj Aug 9 2006, 10:03 PM
Mesaj #15

Trandafir

Conectat: 17-May 06
Membrul Nr.: 36,410

adventistii de ziua a 7a cred....

1.Scriptura

Sfânta Scriptură, Vechiul si Noul Testament, constituie Cuvântul scris al lui Dumnezeu, transmis prin inspiratie divină, prin oameni sfinti ai lui Dumnezeu, care au vorbit si au scris, miscati de Duhul Sfânt.

2.Dumnezeirea
Că există un singur Dumnezeu: Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt, o unitate a trei Persoane coexistând din vesnicie.

3.ISUS
Dumnezeu Fiul Cel Vesnic S-a întrupat în Isus Hristos. El a devenit, de asemenea, om adevărat, Isus Hristos. El a fost conceput de Duhul Sfânt si născut din fecioara Maria. El a trăit si a fost ispitit ca orice fiintă omenească, dar a exemplificat în viata Lui, în mod desăvârsit, neprihănirea si iubirea lui Dumnezeu. . El va veni iarăsi în slavă pentru a aduce eliberarea finală poporului Său si restatornicirea tuturor lucrurilor.

4.Creatiunea
In sase zile Dumnezeu a făcut cerurile si pământul si toate fiintele vii de pe pământ si S-a odihnit în ziua a saptea a acelei prime săptămâni. In acest fel, El a stabilit Sabatul ca un monument permanent al încheierii lucrării Sale creatoare. Primul bărbat si prima femeie au fost făcuti după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, ca o încoronare a lucrării creatiunii, dându-li-se stăpânire peste pământul întreg si fiind însărcinati cu răspunderea de a se îngriji de el. Când lucrarea de creare a lumii a fost terminată, ea era foarte bună, declarând slava lui Dumnezeu.

5.Viata, moartea si învierea Domnului Hristos

in viata Domnului Hristos, de desăvârsită ascultare de vointa lui Dumnezeu, în suferintele Sale, în moartea si învierea Sa, Dumnezeu a prevăzut singurul mijloc de ispăsire pentru păcatul neamului omenesc, astfel ca aceia care prin credintă primesc această ispăsire să poată avea viata vesnică si întreaga creatiune să poată întelege mai bine sfânta si infinita iubire a Creatorului.

6.Biserica

Biserica este comunitatea credinciosilor care recunosc si mărturisesc pe Isus Hristos ca Domn si Mântuitor. In continuarea poporului lui Dumnezeu din timpurile Vechiului Testament, suntem chemati să iesim din lume, să ne strângem laolaltă pentru rugăciune, pentru comuniune, pentru învătarea Cuvântului,

7.Botezul

prin botez, noi mărturisim credinta noastră în moartea si învierea lui Isus Hristos si dăm mărturie privind moartea noastră fată de păcat si hotărârea noastră de a umbla într-o viată nouă. El se săvârseste prin scufundarea în apă si este conditionat de mărturisirea credintei în Isus si de dovezile păcîintei de păcat. El urmează instruirii în adevărurile Sfintelor Scripturi si acceptării învătăturilor ei.

8.Cina Domnului

Cina Domnului este o participare la simbolurile trupului si sângelui lui Isus, ca o expresie a credintei în El, Domnul si Mântuitorul nostru. Pregătirea pentru Cina Domnului cuprinde cercetarea de sine, si mărturisirea. Serviciul Cinei este deschis tuturor credinciosilor crestini.

9.Legea lui Dumnezeu

marile principii ale Legii lui Dumnezeu sunt cuprinse în Cele Zece Porunci si exemplificate în viata Domnului Isus. Aceste precepte constituie baza legământului lui Dumnezeu cu poporul Său si etalonul după care se desfăsoară judecata lui Dumnezeu.

10. sabatul

binefăcătorul Creator, după cele sase zile ale creatiunii, S-a odihnit în cea de-a saptea zi si a instituit Sabatul pentru toti oamenii, ca un monument de aducere aminte al creatiunii. Porunca a patra a Legii de neschimbat a lui Dumnezeu cere păzirea Sabatului zilei a saptea ca zi de odihnă, de închinare si slujire, în armonie cu învătătura si practica lui Isus, Domnul Sabatului. Sabatul este o zi de plăcută comuniune cu Dumnezeu si între credinciosi. El este un simbol al răscumpărării în Hristos, un semn al sfintirii noastre, o dovadă a loialitătii si o pregustare a viitorului nostru vesnic în Impărătia lui Dumnezeu. Sabatul este semnul perpetuu al lui Dumnezeu, al legământului vesnic dintre El si poporul Său. Păzirea plină de bucurie a acestui timp sfânt, de seara si până seara, de la apus de soare până la apus de soare, este o celebrare a actelor creatoare si răscumpărătoare ale lui Dumnezeu.

11.Comportamentul crestin

să ne angajăm numai în acele lucruri care vor produce în viata noastră aceeasi curătie, sănătate si bucurie manifestate în viata Domnului Hristos, în viata noastră. Iar pentru că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt, noi trebuie să avem grijă de ele, într-un mod inteligent. Pe lângă miscare fizică si odihnă corespunzătoare, noi trebuie să adoptăm cea mai sănătoasă dietă cu putintă . Deoarece băuturile alcoolice, tutunul si folosirea iresponsabilă a medicamentelor si narcoticelor sunt dăunătoare pentru corpurile noastre, noi trebuie să ne abtinem de la folosirea lor. In schimb, trebuie să ne angajăm în tot ceea ce aduce gândurile si corpurile noastre în ascultare de Hristos, care doreste să fim sănătosi, folositori si plini de bucurie si bunătate.

12.Moartea si învierea

plata păcatului este moartea. Dar Dumnezeu, care Singur are nemurirea, va da viata vesnică celor răscumpărati ai Săi. Până în ziua aceea însă, moartea este o stare de inconstientă pentru toti oamenii. Când Domnul Hristos, care este viata noastră. Se va arăta, neprihănitii înviati si cei neprihăniti în viată vor fi glorificati si luati ca să întâmpine pe Domnul lor. A doua înviere, învierea celor nelegiuiti, va avea loc după o mie de ani.

eu nu am gasit nimic care sa nu fie conform cu biblia.... yes.gif

Acest mesaj a fost editat de catre daisy_ro: Aug 9 2006, 10:03 PM

+Quote Post
tily
mesaj Aug 9 2006, 10:07 PM
Mesaj #16

Trandafir

Grup: Advanced Member
Conectat: 22-July 06
Membrul Nr.: 46,180

ATENTIE !!!!! ATENTIE !!!! ATENTIE !!!!
Iata cititi cu ochii Dvs DOVADA cum sectantii recunosc sunt reprezentantii SATANEI !!!!!! pe care-l denumesc Dumnezeu!
La fel cum tu alegi sa dai copiilor produse din carne, in acelasi mod adventistii aleg liber sa nu le dea
In acelasi mod in care tu alegi sa accepti transfuziile de sange, martorii lui Iehova aleg sa nu le accepte.
!
IATA o afirmatie care dovedeste ca un adventist isi obliga copilul sa manance NU CEEAQCE ACESTA ARE NEVOIE SA SE DEZVOLTE ARMONIOS ::CI doar ceea ce el ca fanatic religios II IMPUNE BIETULUI COPIL LIPSIT DE APARARE, fara sa tina cont de sanatatea copilului .... si ... si mai grav .... martori al lui Iehova isi lasa propri copii sa moara[u] fara nici o remuscare atunci cand acesta are nevoie de o transfuzie de sange care sa-i salveze viata! ... si asta doar asa, pentru ca asa vrea molozul religios din capul lui!!!! ....
IATA cine sunt ADEVARATI satanisti ..... camuflati in sfinti!

Ia uite cum iasa uleiul la suprafata si vedem cum "lucreaza" "dumnezeul sectantilor" ... facand impresie buna catre lumea exterioara (deh propaganda) si distrugere totala in interiorul familiei ...deh ADEVARUL
!
Si fac bine! wink.gif

Auziti pana unde merge nesimtirea!

Ce "Dumnezeu cu coada" reprezentati voi sectantiii daca lasati sa moara un copil care are nevoie de o transfuzie de sange ? Voi sunteti oameni? Mie rusine sa fiu semenul vostru ?
Auziti .... cica acesti criminali de copii .... vor fi alesi de Dumnezeu pentru viata vesnica
Criminalii de copii!!!! ...vor fii alesi Domnului !!!! uau !!!! ... ce Domn frumos si ce coada stufoasa si neagra !!

+Quote Post
daisy_ro
mesaj Aug 9 2006, 10:19 PM
Mesaj #17

Trandafir

QUOTE (tily @ Aug 9 2006, 11:07 PM) *
II IMPUNE BIETULUI COPIL LIPSIT DE APARARE, fara sa tina cont de sanatatea copilului ....

nu stiu de ce ma ostenesc sa-ti raspund... blink.gif
un copil se dezvolta excelent fara alimentatie bazata pe carne.
ceea ce contine carnea se poate inlocui incredibil de usor... cheer.gif

+Quote Post
tily
mesaj Aug 9 2006, 10:29 PM
Mesaj #18

Trandafir

Conectat: 22-July 06
Membrul Nr.: 46,180

QUOTE (daisy_ro @ Aug 10 2006, 12:19 AM) *
nu stiu de ce ma ostenesc sa-ti raspund... blink.gif
un copil se dezvolta excelent fara alimentatie bazata pe carne.
ceea ce contine carnea se poate inlocui incredibil de usor... cheer.gif

Esti cumva nutritionist ? ..sau a fi adventist este din start mai mullt decat un expert in alimentatie
.... hai sa vedem exemple in natura .....la voi la adventistii bebelusii sug de la mama lapte .... de urzici ?
Se vede!

dar aia cu crima la Martorii nu ai remarcat-o sau si aceea e OK!

sSigur ca unui copil neajutorat i se poate foarte usor inlocui produsele de origina animala cu urzici ... dar ai dreptul sa o faci ? de ce nu il lasi sa o faca el singur cand e adult? Cine te crezi tu ca sa ii impui ?

+Quote Post
daisy_ro
mesaj Aug 9 2006, 10:46 PM
Mesaj #19

Trandafir

QUOTE (tily @ Aug 9 2006, 11:29 PM) *
Esti cumva nutritionist ? ..sau a fi adventist este din start mai mullt decat un expert in alimentatie
.... hai sa vedem exemple in natura .....la voi la adventistii bebelusii sug de la mama lapte .... de urzici ?
Se vede!

dar aia cu crima la Martorii nu ai remarcat-o sau si aceea e OK!

sSigur ca unui copil neajutorat i se poate foarte usor inlocui produsele de origina animala cu urzici ... dar ai dreptul sa o faci ? de ce nu il lasi sa o faca el singur cand e adult? Cine te crezi tu ca sa ii impui ?

ma rog...ma mai ostenesc o data..fie!
trebuie sa fiu nutritionist?sau trebuie sa merg la un nutritionist inainte sa iau o decizie?ei bine orice nutritionist spune asa se poate trai fara carne inca de la nastere fara carne nu inseamna fara lactate si oua,capisci???? focus.gif
am in jurul meu adulti care nu au mancat niciodata carne iar cand au gustat li s-a facut rau,pt ca organismul nu cunostea asa ceva,iar ei nici vorba sa fie adventisti.la fel cum ti-am mai scris,traiesc in lumea asta milioane de vegetarieni care iarasi nu sunt adventisti..si care tot nu au hranit copiii cu carne.cat priveste adventistii ...sunt prea multi care dau carne decat care nu dau..

cat priveste transfuzia de sange...mi se pare ingrozitor sa iti lasi copilul in pragul mortii...

p.s eu iti sugerez sa te mai calmezi in postarile tale stars.gif
apropos carei religii apartii?

+Quote Post
euinsami
mesaj Aug 10 2006, 12:27 AM
Mesaj #20

hybrid rose

Conectat: 10-May 06
Membrul Nr.: 35,129

Topicul e mult prea ... generalist , pentru a nu fi supus din start comentariilor bizare .

Si mi se pare absurd in primul rand SA EMITI IPOTEZE DESPRE CEEA CE NU CUNOSTI .

Pana nu m-am lamurit pe cont propriu , din surse DIFERITE referitoare la ACELASI subiect ,
NU mi-am permis sa AM vreo opinie , si cu atat mai putin sa EXPRIM vreo opinie .
Dar asta e o regula generala , de bun simt , de aplicat in orice domeniu , si cu atat mai mult in privinta confesiunilor religioase , care , se stie , reprezinta ... teren minat , ceea ce pana la urma e normal , pentru ca se atinge un punct sensibil : convingerile spirituale .

Deci unica modalitate prin care te poti edifica , daca vrei sa raspunzi eficient la acest topic , este SA CERCETEZI DE UNUL SINGUR , si nu sa ingurgitezi dumicatii preambalati ai altora ...

Imi amintesc ca odata am intrebat pe un 'martor' ce parere are despre confesiunea x , alta dacat a lui , bineinteles .
Stiti ce mi-a raspuns ?
<< Nu cunosc mare lucru despre asta , dar nici nu ma intereseaza , pentru ca nu e de la Dumnezeu >>

Deci un om judeca si CONDAMNA CEVA DESPRE CARE NU ARE HABAR .
Mi s-a facut sila . Si mi-am spus in sinea mea ca nu voi deschide niciodata gura cand nu am informatii , si pana nu voi fi analizat obiectiv un anumit subiect .

Vad acum ca de la probleme de principiu s-a trecut la ... nutritie !!

Sa inteleg , Daisy , ca daca sotul tau e adventist , e vegetarian ? Pentru ca spui : << Se poate trai si fara carne ! >>
Si tu esti CONVINSA acum ca ei detin Adevarul suprem ??

Deci daca ti-ar fi cazut cu tronc vreun musulman , si te-ai fi maritat cu el ...
ai fi sfarsit prin a-l renega pe Fiul lui Dumnezeu ?

Un singur amanunt vreau sa amintesc : In zilele primului mileniu , oamenii erau la fel de carnivori ca astazi .
Si , daca iti amintesti detalii din Noul Testament , este aratat clar cum Fiul se infrupta din halci de carne si stacane cu vin , alaturi de ceilalti comeseni ... pentru ca in primul rand , cred eu , NU VOIA SA FACA NOTA DISCORDANTA ...
( ca altii acum ... grin.gif )

... si apoi , voia sa transmita oamenilor PRETUIREA TUTUROR DARURILOR LASATE DE DUMNEZEU pentru a ne desfata ... cu infinite placeri ...
Gandeste-te la toate cadourile primite de noi oamenii , cadouri posibil de palpat gratie acestui miracol : simturile cu care ne-a inzestrat .

<< Ochiul nu se mai satură de privit şi urechea nu se umple de câte aude. >> ( Ecleziastul 1: 8 )

Dar nici mirosul nu e de neglijat : cum ar viata fara parfumul florilor ? ...
Si cu atat mai mult gustul : cum altfel am putea savura roadele pamantului ? ... roada vitei de vie ?
De simtul tactil ... ce putem spune ? Ne putem imagina o lume fara ... atingere? mangaiere ? imbratisare ? ... contopire ? ( ... desi unii pot )

... intr-un cuvant cu simturile gustam BUCURIA VIETII .

De ce am renunta la unele dintre acestea ?

+Quote Post
Reclama

-

Quote Post

21 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Versiune Lo-Fi Astazi: 20th March 2010 - 07:56 AM