Rosamund Pike

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRosamund Pike
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2495

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Rosamund Mary Elizabeth Pike
Nascut(a): 27 ianuarie 1979 in Londra, Marea Britanie
Inaltime: 175 cm

Rosamund Pike este o actrita britanica cunoscuta pentru rolurile din Die Another Day, Pride and Prejudice, An Education, Made in Dageham, Johny English Reborn si Wrath of the Titans.

Cariera

Rosamund Pike a debutat pe scena teatrului National Youth in productia Romeo si Julieta, unde a fost remarcata de un agent care i-a oferit sprijinul in dezvoltareaRosamund Pike carierei de actrita. A urmat o perioada de refuzuri unanime din partea scolilor de teatru la care s-a inscris insa, intr-un final, a fost acceptata la Wadham College, Oxford, unde a studiat literatura engleza. Rosamund Pike a decis ulterior sa puna pauza studiilor universitare timp de un an, pentru a se dedica actoriei. A acumulat experienta jucand in Skylight, All My Sons si cateva piese scrise de William Shakespeare. 

A aparut in seriale de televiziune precum A Rather English Marriage, Wives and Daughters si Love in a Cold Climate, in miniserii bazate pe romanele The Pursuit of Love si Love in a Cold Climate. Dupa terminarea studiilor, Rosamund Pike a fost distribuita in Die Another Day, in rolul Bond Girl Miranda Frost alaturi de Pierce Brosnan. De asemenea, a jucat si in Bond Girls Are Forever, un film documentar dedicat actritelor care au interpretat la un moment dat o Bond Girl in celebra serie James Bond. 

In 2004, Rosamund Pike a jucat alaturi de Johnny Depp in The Libertine, interpretare ce i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in cadrul British Independent Film Awards. In acelasi an, a fost distribuita in The Promised Land si in adaptarea pentru cinema a jocului Doom. In 2005, Rosamund Pike a jucat impreuna cu Keira Knightley in Mandrie si Prejudecata, pelicula ce are la baza romanul cu acelasi nume al scriitoarei Jane Austen. 

Au urmat roluri in Fracture, alaturi de Anthony Hopkins si Ryan Gosling, in Made in Dagenham, Barney's Version, Jackboots on Whitehall si si-a imprumutat vocea pentru audiobook-ul The Spy Who Loved Me. De asemenea, Rosamund Pike a fost distribuita in Johnny English Reborn, in Wrath Of the Titans alaturi de Sam Worthington, Ralph Fiennes si Liam Neeson. Activitatea de teatru include roluri in Hitchcock Blonde, Summer and Smoke si Gaslight. Actrita si-a anuntat prezenta in Jack Reacher, impreuna cu Tom Cruise si Robert Duvall.

Viata personala

Rosamund Mary Elizabeth Pike s-a nascut pe 27 ianuarie 1979 la Londra, in Marea Britanie, intr-o familie de muzicieni. A calatorit alaturi de familia sa prin Europa de-a lungul copilariei, prin urmare vorbeste fluent franceza si germana. 

Rosamund Pike si Robie Uniacke

A avut o relatie de doi cu actorul Simon Woods, apoi s-a logodit in 2007 cu regizorul Joe Wright, insa a anulat nunta programata in 2008. Din decembrie 2009, Rosamund Pike are o relatie cu omul de afaceri Robie Uniacke, cu care are un copil, Solo, nascut in mai 2012.