Rachel McAdams

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRachel McAdams
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2168

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Rachel Anne McAdams
Nascut(a): 17 noiembrie 1978 in London, Ontario, Canada
Inaltime: 165 cm

Rachel McAdams s-a nascut in Canada pe 17 noiembrie 1978. A devenit cunoscuta in 2004, in urma rolurilor principale din comedia Mean Girls si drama romantica The Notebook. Dupa o pauza intre 2006 si 2007, a revenit in fata camerei de filmat in peliculele independente Married Life si The Lucky Ones, in S.F.-ul The Time Traveler's Wife si in filmul de actiune Sherlock Holmes.

Cariera

Rachel McAdams a aparut prima data in fata camerelor in 2001, in episodul pilot Shotgun Love Dolls. A urmat filmul My Name is Tanino, o productie italo-canadiana filmata in Sicilia, apoi Perfect Pie si The Hot Chick, cel din urma reprezentandRachel McAdams placa turnanta a carierei sale.

In 2004 joaca in comedia Mean Girl, rol ce ii aduce mai apoi lui Rachel McAdams doua premii MTV Movie. In acelasi an este distribuita in rolul principal feminin din The Notebook, o drama romantica in care l-a avut ca partener de platou pe Ryan Gosling. Actrita a petrecut ceva timp in Carolina de Sud pentru a se pregati pentru rol. S-a familiarizat cu accentul, a luat lectii de blet si de eticheta. Prestatia i-a adus un premiu MTV Movie si patru Teen Choice Awards.

In 2005, Rachel McAdams joaca in Wedding Crashers, aparitie pentru care a fost indelung laudata de critici. I-a avut parteneri pe Owen Wilson si pe Bradley Cooper. A urmat Red Eye alaturi de Cillian Murphy si drama The Family Stone, impreuna cu Diane Keaton, Sarah Jessica Parker si Claire Danes.

Intre 2006 si 2007, Rachel McAdams a luat o pauza pentru a se dedica familiei, revenind in 2008 cu peliculele Married Life si The Lucky Ones. Un an mai tarziu joaca alaturi de Ben Affleck, Helen Mirren si Russell Crowe in State of Play, apoi in The Time Traveler's Wife, o drama romantica S.F. in care l-a avut partener pe Eric Bana. Urmeaza Sherlock Holmes cu Robert Downey Jr. si Jude Law, Morning Glory, Midnight in Paris in regia lui Woody Allen si Sherlock Holmes: A Game of Shadows intr-un rol cameo.

Pentru 2012, Rachel McAdams si-a anuntat in The Vow, alaturi de Channing Tatum, si Jessica Lange, si Passion, regizat de Brian De Palma.

Viata personala

Rachel Anne McAdams s-a nascut pe 17 noiembrie 1978 in Ontario, Canada. A practicat patinaj artistic de la varsta de 4 ani, insa la 18 ani a renuntat. A facut parte din echipa de copii a teatrului din oras si a regizat piese pentru copii. A urmat cursurile de teatru ale Universitatii York si a absolvit in 2001.

Rachel McAdams locuieste in Toronto, Canada, impreuna fratele ei. Sprijina miscarea ecologista si conduce un site eco-friendly impreuna cu alti doi prieteni. Este si participanta activa la evenimentele eco, precum cel Mississippi, unde s-a desfasurat o campanie de curatare a zonei in urma dezastrului produs de uraganul Katrina.

A avut o relatie cu Ryan Gosling din 2005 pana in 2008, apoi o idila scurta cu actorul Josh Lucas. In prezent, Rachel McAdams este impreuna cu Michael Sheen, pe care l-a cunoscut la filmarile peliculei Midnight in Paris.

Rachel McAdams si Michael Sheen