Orlando Bloom

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriOrlando Bloom
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2406

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Orlando Jonathan Blanchard Bloom
Nascut(a): 13 ianuarie 1977 in Canterbury, Kent, Marea Britanie
Inaltime: 179 cm

Orlando Bloom este un actor englez devenit celebru in urma rolului lui Legolas din pelicula The Lord of the Rings si al lui Will Turner din seria Piratii din Caraibe.

Cariera

A inceput timid, cu un rol micut in filmul Wilde in 1997, apoi a fost distribuit in Stapanul Inelelor. Initial a dorit rolul lui Faramir, insa regizorul Peter Jackson i-a oferit personajul Legolas. In paralel cu filmarile la Stapanul Inelelor, Orlando Bloom a mai jucat si in Black Hawk Down. Succesul a venit rapid pentru tanarulOrlando Bloom actor, propulsat printre cei mai cunoscuti artisti de faima fulminanta a celor doua pelicule. 

In 2002 a fost votat printre primii 25 cele mai sexy vedete sub 25 de ani, iar revista People l-a declarat cel mai "fierbinte" burlac al Hollywood-ului in 2004. Intreaga echipa de vedete din distributia filmului Stapanul Inelelor a fost nominalizata la Screen Actors Guild Award timp de trei ani la rand, castigand intr-un final in 2003. Orlando Bloom a mai castigat si trofeul European Film, Hollywood Festival Award, Empire Award si Teen Choice Award.

A urmat aparitia din Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre, alaturi de Keira Knightley si Johnny Depp, care a fost blockbuster-ul verii lui 2003. In 2004 joaca in Troia, impreuna cu Brad Pitt, Eric Bana, Peter O'Toole si Diane Kruger. Un an mai tarziu joaca in Kingdom of Heaven si Elizabethtown.

Isi reia rolul in Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort si joaca in Haven si in sitcom-ul Extras. In 2007 revine in Piratii din Caraibe: La Capatul Lumii, dupa care declara ca ar dori sa se retraga o vreme din fata camerelor pentru a se dedica teatrului. In 2009 este distribuit in New York, I Love You alaturi de alte vedete precum Bradley Cooper, Natalie Portman, Christina Ricci, Ethan Hawke si Andy Garcia. In 2011 interpreteaza rolul Ducelui de Buckingham in The Three Musketeers. In 2012 si-a anuntat prezenta in The Hobbit: Un Unexpected Journey, The Laureate si Cities.

Viata personala

Orlando Jonathan Blanchard Bloom s-a nascut pe 13 ianuarie 1977 in Canterbury, Kent, Marea Britanie. A absolvit Scoala St. Edmund, luptandu-se in acelasi timp cu dislexia de care sufera. A fost incurajat de mama sa sa urmeze cursuri de actorie si interpretare la Fine Arts College si British American Drama Academy. A studiat apoi actoria la Guildhall School of Music and Drama din Londra. 

Din 2002 pana in 2006, Orlando Bloom a avut o relatie destul de instabila cu actrita Kate Bosworth, pe care a cunoscut-o in fata unei cafenele. A intalnit-o apoi la premiera peliculei The Lord of the Rings: The Two Towers, cei doi au format un cuplu, insa in septembrie 2006 s-au despartit.

In 2007, Bloom a inceput o idila cu modelul australian Miranda Kerr, cei doi casatorindu-se mai tarziu in secret. In ianuarie 2011 a venit pe lume primul copil al cuplului Bloom-Kerr, Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom. 

Orlando Bloom si Miranda Kerr

Orlando Bloom este buddhist practicant. S-a implicat in diverse proiecte ce tin de protectia mediului inconjurator si, dedicat cauzei sale, si-a renovat complet casa din Londra astfel incat sa functioneze exclusiv cu panouri solare, sa fie alcatuita din materiale reciclabile si sa utilizeze becuri ecologice. 

Este ambasador UNICEF al bunavointei din anul 2009 si, in cadrul acestei functii pe care o detine, a intreprins vizite in satele din Nepal, pentru a sprijini programele de educatie si sanatate.