Marisa Tomei

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriMarisa Tomei
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2543

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 4 decembrie 1964 in Brooklyn, New York, SUA
Inaltime: 164 cm

Marisa Tomei este o actrita americana de teatru si film, cunoscuta pentru aparitiile din My Cousin Vinny, What Women Want, Anger Management, Wild Hogs, Unhook the Stars, Before the Devil Knows You're Dead si The Wrestler. 

Cariera

Marisa Tomei a fost distribuita in 1986 in sitcom-ul A Different World, insa debutul intr-un lung metraj a avut loc in 1984, in comedia The Flamingo Kid, alaturiMarisa Tomei de Matt Dillon. Dupa alte cateva aparitii lipsite de importanta, Marisa Tomei obtine in 1992 rolul secundar feminin din My Cousin Vinny, prestatie laudata ulterior de critici si distinsa cu un Oscar.

Criticul american Rex Reed a creat la acel moment o controversa dureroasa pentru Tomei, declarand ca cel care a anuntat castigatoarea la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar a citit alt nume decat cel din plic. Desi Academia Americana de Film a respins cu desavarsire aceasta intamplare, Marisa Tomei s-a simtit totusi ranita. In acel an, actrita a castigat statueta de aur in fata unor nume mari precum Miranda Richardson, Joan Plowright, Vanessa Redgrave si Judy Davis. 

A urmat rolul lui Mabel Normand in Chaplin, alaturi de Robert Downey Jr., apoi drama Untamed Heart cu Christian Slater, care le-a adus celor doi un MTV Movie Award la categoria Best Kiss. Marisa Tomei se reintalneste cu Downey Jr., de data aceasta in comedia romantica Only You. Urmeaza Unhook the Stars alaturi de Gena Rowlands, Slums of Beverly Hills, What Women Want impreuna cu Mel Gibson si Helen Hunt si Someone like You alaturi de Hugh Jackman si Ashley Judd.

In 2001, Marisa Tomei joaca alaturi de Sissy Spacek si Tom Wilkinson in In the Bedroom. Rolul i-a adus actritei in trofeu ShoWest Award si nominalizari la Oscar, Globurile de Aur si Screen Actors Guild Award.  A avut aparitii si in seriale precum Seinfeld si The Simpsons.

In 2003, Marisa Tomei joaca in cel mai de succes film al ei, Anger Management, avandu-i parteneri de platou pe Adam Sandler si Jack Nicholson. Au urmat Alfie alaturi de Jude Law, Wild Hogs cu John Travolta, Tim Allen, William H. Macy si Martin Lawrence, si Before the Devil Knows You're Dead, alaturi de Philip Seymore Hoffman si Ethan Hawke. 

Regizorul Darren Aronofsky o distribuie in 2008 alaturi de Mickey Rourke in The Wrestler. Criticii i-au laudat prestatia, Tomei primind pentru a treia oara o nominalizare la Oscar la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, dar si la premiile BAFTA si Globurile de Aur.

A jucat alaturi de Matthew McConaughey si Ryan Phillippe in The Lincoln Lawyer, in Salvation Boulevard impreuna cu Jennifer Connelly si Pierce Brosnan, in Crazy Stupid Love cu Julianne Moore, Ryan Gosling si Emma Stone si in The Ides of March, alaturi de George Clooney, Ryan Gosling si Paul Giamatti.

Pentru perioada 2012-2013, Marisa Tomei si-a anuntat prezenta in Parental Guidance, Inescapable si Lucky Them.

Viata personala

Marisa Tomei s-a nascut pe 4 decembrie 1964 in Brooklyn, New York, SUA. Mama sa este profesoara de limba engleza iar tatal sau, avocat. A absolvit Liceul Edward R. Murrow, apoi s-a inscris la Universitatea Boston.

A fost inclusa in 2009 de catre revista FHM in topul celor mai sexy 100  de femei din lume, pe pozitia a 18-a. Are dubla cetatenie, americana si italiana.

A avut o relatie cu Robert Downey Jr., cu actorul Dana Ashbrook, Frank Pugliese si Logan Marshal-Green.

MarisaTomei si Logan Marshall Green