Liv Tyler

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriLiv Tyler
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari3369

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Liv Rundgren Tyler
Nascut(a): 1 iulie 1977 in New York, SUA
Inaltime: 178 cm

Liv Tyler s-a nascut pe 1 iulie 1977 si este fiica solistului trupei Aerosmith, Steven Tyler si a lui Bebe Buell, cantareata si fotomodel. Liv Tyler a inceput sa cocheteze cu modeling-ul la 14 ani, insa a decis sa se axeze pe actorie mai degraba decat pe moda. A inceput timid cu roluri in peliculele Silent Fall, Empire Records, Heavy sau That Thing You Do!, dar a dat lovitura odata cu prestatia din Stealing Beauty, in care a avut rolul principal.

 

Insa recunoasterea la nivel international a talentului a venit odata cu prestatia din trilogia Stapanul Inelelor. A abordat o plaja larga de roluri si genuri de filme, de la comedia romantica Jersey Girl sau drama Reign Over Me pana la sf-ul Armageddon. Interesant este faptul ca nu are niciun fel de studii in domeniul actoriei.
Cariera
La 14 ani, Liv Tyler intra in contact cu lumea modeling-ului, insa se plictiseste rapid, astfel ca, dupa numai un an, renunta si se redirectioneaza catre actorie. Se face cunoscuta publicului odata cu prezenta alaturi de Alicia Silverstone in videoclipul piesei Crazy a formatiei Aerosmith.

 

 

A inceput cu roluri secundare in Silent Fall, Heavy si Empire Records insa, nu dupa multe vreme, obtine primul ei rol principal in pelicula Stealing Beauty in regia lui Bernardo Bertolucci. Desi filmul a beneficiat de critici favorabile, dar si negative, prestatia actritei a fost in unanimitate admirata.

Au urmat That Thing You Do!, Inventing the Abbotts, Entertainment Weekly si Armageddon. In filmul din urma, Liv Tyler a jucat rolul fiicei personajului interpretat de Bruce Willis. Actrita a declarat ca initial nu a vrut sa apara in film, insa tocmai teama de rolul respectiv a ambitionat-o si a motivat-o sa accepte rolul.

In 1999 apare in drama Onegin alaturi de Ralph Fiennes. Tyler a luat lectii pentru a-si perfectiona accentul britanic, insa criticii au catalogat engleza actritei ca fiind fara vlaga. In acelasi an este distribuita in Cookie's Fortune alaturi de Glenn Close, Julianne Moore si Chris O'Donnell.

In 2001, joaca alaturi de Matt Dillon, John Goodman si Paul Reiser in comedia neagra One Night at McCool's. Urmeaza Stapanul Inelelor: Fratia Inelelor, film in care ii da viata personajului Arwen Undomiel. Un an mai tarziu isi reia rolul in Stapanul Inelelor: Cele Doua Turnuri, apoi in Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui.

Il reintalneste pe Ben Affleck pe platourile de filmare al comediei romantice Jersey Girl. In 2008 apare in thriller-ul The Strangers, rol despre care actrita a spus ca fost cel mai solicitant din punct de vedere fizic, emotional si mental. Tot in 2008 joaca rolul doctorului Betty Ross in The Incredible Hulk, impreuna cu Edward Norton.

Pentru 2011, Liv Tyler anunta comedia neagra Super si thriller-ul The Ledge.
Viata personala

Liv Rundgren Tyler s-a nascut in New York pe 1 iulie 1977. Mama ei, modelul si cantareata Bebe Buell i-a dat fetitei numele actritei norvegiene Liv Ullmann. Liv Tyler nu a stiut pana la varsta de noua ani ca Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, este tatal sau adevarat. La nasterea lui Liv, Bebe Buell a sustinut ca starul rock Todd Rundgren este tatal biologic al micutei, insa noua ani mai tarziu, secretul a iesit la iveala. Buell a afirmat ca motivul pentru care a ascuns identitatea adevaratului tata a fost dependenta de droguri a lui Steven Tyler la vremea cand fiica lor s-a nascut. De la aflarea adevarului, Liv si Steven Tyler si-au cladit o relatie extrem de apropiata si au si colaborat din punct de vedere profesional.

Liv Tyler a avut o relatie cu muzicianul britanic Royston Langdon inca din 1998. Cei doi s-au logodit in 2001 iar in 2003 si-au unit destinele in barbados. Un an mai tarziu, Tyler a dat nastere unui baiat, Milo William Langdon. In 2008, insa, Tyler si Langdon s-au despartit.

In 2003, actrita a fost numita ambasador al bunavointei de catre UNICEF. Este activa in campaniile umanitare si de educare si cercetare, precum Fondul pentru cercetarea cancerului la femei. Din 2003 este imaginea parfumurilor si cosmeticelor Givenchy.