Lindsay Lohan

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriLindsay Lohan
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1659

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Lindsay Dee Lohan, Morgan
Nascut(a): 2 iulie 1986 in New York, SUA
Inaltime: 165 cm

Lindsay Lohan este o actrita si cantareata americana cunoscuta pentru rolurile din Freaky Friday, Mean Girls, Herbie: Fully Loaded, Ugly Betty si Machete.

Cariera

Lindsay Lohan si-a inceput cariera de fotomodel la varsta de 3 ani. A lucrat pentru Calvin Klein si Ambercrombie kids si a aparut in mai bine de 100 de reclame. A jucat apoi timp de un an in serialul Another World si, la varsta de 11 ani, s-aLindsay Lohan alaturat distributiei comediei The Parent Trap. Lohan a jucat un dublu rol, acela al unor surori gemene care incearca sa-si impace parintii divortati, interpretati de Dennis Quaid si Natasha Richardson. Lindsay Lohan a castigat un Young Artist Award in urma interpretarii sale. 

Au urmat aparitii in filmele Life-Size si Get a Clue, ambele marca Disney, apoi in comedia Freaky Friday, alaturi de Jamie Lee Curtis. Rolul i-a adus actritei un trofeu Breakthrough Performance in cadrul Premiilor MTV Movie din 2004. Lohan a contribuit si la coloana sonora a filmului, inregistrand o piesa intitulata Ultimate. 

In 2004 a jucat in Confessions of a Teenage Drama Queen si a inregistrat si patru cantece pentru coloana sonora. In paralel, Lindsay Lohan a lansat si albumul sau de debut, intitulat Speak, care a fost bine primit atat de specialisti, cat si de public, castigand Discul de Platina.

In 2005, actrita a jucat in Herby: Fully Loaded, un film cu incasari satisfacatoare la box office si critici mixte din partea specialistilor. In acelasi an, Lindsay Lohan lanseaza cel de-al doilea album muzical, A Little More Personal (Raw).

In 2006, Lohan a fost distribuita in Just My Luck, o comedie romantica pusa la zid de critici. Actrita a fost nominalizata la Zmeura de Aur la categoria Cea mai slaba actrita in urma prestatiei sale. Dupa experienta avuta cu Just My Luck, Lohan s-a axat pe roluri mai mici in filme independente precum A Prairie Companion, alaturi de Meryl Streep, drama Bobby impreuna cu Harry Belafonte, Anthony Hopkins, Ashton Kutcher, Shia LaBeouf, Demi Moore si Sharon Stone, Chapter 27 si Georgia Rule.

Dupa cateva internari la dezalcoolizare, o operatie de apendicita, arestari si retrageri din distributiile catorva filme, Lindsay Lohan a reusit sa lanseze cel de-al treilea album, Bossy, in 2008. In acelasi an, a fost distribuita in serialul Ugly Betty, apoi in Labor Pains, Machete alaturi de Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal si Michelle Rodriguez. In 2012 si-a anuntat prezenta in InAPPropriate Comedy. 

Lindsay Lohan a fost pozitionata in repetate randuri  in topurile celor mai frumoase, mai sexy si mai fierbinti femei din lume. Actrita a fost imaginea brand-urilor Jill Stuart, Miu Miu, Dooney & Bourke, Visa si Fornarina. In 2009, Lohan a lansat un spray autobronzant in colaborare cu Sephora. In acelasi an, a devenit consilier artistic al casei de moda Emanuel Ungaro. Din pacate, colectia lansata sub coordonarea actritei a fost un esec, Lohan parasind compania in 2010.

Viata personala

Lindsay Lohan s-a nascut pe 2 iulie 1986 la New York. A urmat cursurile Liceului Cold Spring Harbor pana in clasa a 11-a, cand  a inceput sa ia lectii private acasa. Atmosfera in familia Lohan a fost mereu tensionata, parintii actritei despartindu-se si impacandu-se periodic. In 2007, divortul dintre ei s-a finalizat.

Lindsay Lohan a avut relatii cu actorul Wilmer Valderrama, cu Harry Morton, un proprietar de restaurant, apoi cu DJ-ul Samantha Ronson. Actrita nu a recunoscut ca este lesbiana, insa nu a negat ca ar fi bisexuala, ci a afirmat ca poate da, insa prefera sa nu se includa intr-o anumita categorie. 

Lindsay Lohan si Samantha Ronsonl