Keira Knightley

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriKeira Knightley
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2601

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Keira Christina Knightley
Nascut(a): 26 martie 1985 in Teddington, Londra, Marea Britanie
Inaltime: 170 cm

Keira Knightley este o actrita de origine britanica extrem de cunoscuta. A debutat in pelicula Bend It Like Beckham, apoi a jucat in Piratii din Caraibe, Pride and Prejudice, Atonement, The Duchess si A Dangerous Method. A fost nominalizata la Oscar pentru rolul din Mandrie si Prejudecata si la Globurile de Aur si BAFTA in urma prestatiei din Atonement.

Cariera

Keira Knightley a cochetat cu actoria inca de la varsta de 6 ani. A jucat in productii puse in scena de amatori, in piesa After Juliet, scrisa de mama ei si inKeira Knightley United States, apartinandu-i profesorului ei de actorie. A aparut in clipuri publicitare, in seriale in roluri minore si in filme de televiziune precum Little Girl, A Village Affair, Innocent Lies si Coming Home. Au urmat The Treasure Seekers, Oliver Twist si serialul The Bill. 

In 1999, Keira Knightley a fost distribuita in Razboiul Stelelor Episodul I: Amenintarea Fantomei, in rolul lui Sabe, dublura reginei Padme Amidala, interpretata de Natalie Portman. Knightley a fost alea in rolul lui Sabe datorita asemanarii fizice izbitoare dintre cele doua actrite si, in momentul in care erau machiate complet pentru rol, nici macar mamele celor doua actrite nu le puteau deosebi. Vocea Keirei a fost dublata de cea a lui Portman in post-productie.

Primul rol principal l-a obtinut in 2001 in productia Disney Princess of Thieves, pentru care s-a pregatit timp de cateva saptamani, luand lectii de tras cu arcul, scrima si calarie. A jucat in thriller-ul The Hole, in mini-seria Doctor Zhivago, in Pure si Bend It Like Beckham, rolul care a scos-o din anonimat si in Love Actually, intr-o distributie de exceptie (Colin Firth, Liam Neeson, Hugh Grant, Emma Thompson si Bill Nighy).

In 2005 a aparut alaturi de Adrien Brody in The Jacket si in Domino, insa criticile la adresa peliculei din urma nu au fost dintre cele mai bune. A urmat Mandrie si Prejudecata, adaptare dupa romanul omonim a lui Jane Austen, in rolul lui Elizabeth. Keira Knightley a fost nominalizata la Globurile de Aur  si la Oscar, insa a pierdut in fata lui Reese Witherspoon. Academia Britanica de Film nu a nominalizat-o la premiile BAFTA, decizia starnind controverse si proteste din partea producatorului Tim Bevan.

In 2006, a fost distribuita in Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort, alaturi de Orlando Bloom si Johnny Depp. Un an mai tarziu, joaca in Silk, in Atonement, impreuna cu James McAvoy si Vanessa Redgrave si in Piratii din Caraibe: La Capatul Lumii. In urma prestatiei din Atonement, Keira Knightley a fost distinsa cu o nominalizare la Globurile de Aur si la premiile BAFTA.

In 2008, Knightley a jucat in The Edge of Love alaturi de Cillian Murphy si Sienna Miller. A urmat The Duchess, in care a interpretat rolul principal feminin, acela al ducesei Georgiana Cavendish, Ducesa de Devonshire, alaturi de Ralph Fiennes

Debutul in teatru si l-a marcat in 2009, cand Keira Knightley a aparut in piesa Mizantropul de Moliere la Teatrul de Comedie din Londra, alaturi de Damian Lewis, Tara FitzGerald si Dominic Rowan. Actrita a fost nominalizata la Premiul Laurence Olivier in urma prestatiei din Mizantropul, precum si la premiul Natasha Richardson pentru Cea mai buna actrita din cadrul Evening Standard Theater Awards.

Au urmat peliculele Last Night impreuna cu Eva Mendes, Sam Worthington si Guillaume Cannet, Never Let Me Go alaturi de Andrew Garfield si Carey Mulligan, London Boulevard alaturi de Colin Farrell, A Dangerous Method impreuna cu Viggo Mortensen, Michael Fassbender si Vincent Cassel. Actiunea peliculei din urma urmareste relatia dintre Carl Jung, mentorul sau, Sigmund Freud si tanara psihanalista Sabina Spielrein, interpretata de Knightley. Actrita a fost socata de scenariul filmului si a fost pe punctul de a renunta la rol din cauza scenelor explicite.

Keira Knightley si-a anuntat prezenta in Seeking a Friend for the End of the World, Anna Karenina alaturi de Jude Law, Emily Watson si Olivia Wilde si in Untouched.

Viata personala

Keira Cristina Knightley s-a nascut pe 26 martie 1985 la Teddington, Londra, Marea Britanie. A urmat cursurile scolii Teddington si ale Colegiului Esher si, in ciuda faptului ca a fost diagnosticata cu dislexie, a avut rezultate foarte bune la studii. 

A aparut de nenumarate ori in topurile celor mai sexy femei din lume, realizate de revistele FHM sau Maxim. In 2007, a fost aleasa ca noua imagine a parfumului Coco Mademoiselle, creat de Chanel.

Keira Knightley s-a aflat intr-o relatie cu actorul Jamie Dorman din 2003 pana in 2005, apoi cu Rupert Friend, partenerul de platou din Mandrie si Prejudecata. In decembrie 2010, cei doi s-au despartit.

Keira Knightley si Rupert Friend