Joseph Gordon-Levitt

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJoseph Gordon-Levitt
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1132

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Joseph Leonard Gordon-Levitt
Nascut(a): 17 februarie 1981 in Los Angeles, California, SUA
Inaltime: 178 cm

Joseph Gordon-Levitt este un actor american ce a debutat inca din copilarie in lumea cinematografiei si a teatrului.A jucat in (500) Days of Summer, Inception, 50/50, Beethoven, 3rd Rock from the Sun, 10 Things I Hate About You, Manic, Mysterious Skin, Brick si The Lookout.

Cariera

La varsta de patru ani, Joseph Gordon-Levitt s-a alaturat unui grup de teatru si a jucat in piesa Vrajitorul din Oz, in rolul sperietorii de ciori. Ulterior a aparut inJoseph Gordon-Levitt spoturi publicitare si in filme si seriale de televiziune precum Dark Shadows, Angels in the Outfield si A Treia Planeta de la Soare.

In 1999, a fost distribuit in 10 Things I Hate About You alaturi de Heath Ledger si Julia Stiles. Filmul, o adaptare moderna a piesei shakespeare-iene Imblanzirea Scorpiei, s-a dovedit a fi de mare succes, contribuind serios la evolutia celor doi protagonisti in cariera acestora. In 2002, Joseph Gordon-Levitt si-a imprumutat vocea in Treasure Planet, dandu-i viata lui Jim Hawkins.

Filmografia sa mai include peliculele Manic, Mysterious Skin, Brick, Latter Days, Havoc si Shadowboxer. Criticii i-au laudat prestatiile, catalogandu-le drept uluitoare si adecvate stilului filmului. In 2007, a fost distribuit in The Lookout. Jocul sau actoricesc a fost descris de critici ca fiind formidabil, argumentand ca actorul intruchipeaza personajul, mai degraba decat il interpreteaza. 

Un an mai tarziu, Joseph Gordon-Levitt a jucat in Killshot, alaturi de Mickey Rourke, si in Stop-Loss. In 2009, a obtinut rolul principal alaturi de Zooey Deschanel in (500) Days of Summer. Prestatia a fost descrisa ca fiind cheia succesului filmului, iar actorul a fost comparat cu Jack Lemmon, mai ales in privinta alternarii expresive a starilor de entuziasm si dezamagire. Joseph Gordon-Levitt a fost nominalizat in acel an la Globurile de Aur pentru jocul actoricesc din (500) Days of Summer.

A urmat aparitia din G.I. Joe: The Rise of Cobra alaturi de Channing Tatum si Sienna Miller. In 2010, l-a inlocuit pe James Franco in Inception, unde i-a avut parteneri de platou pe Leonardo DiCaprio si Marion Cotillard

In perioada 2012-2013, Joseph Gordon-Levitt si-a anuntat prezenta in The Dark Knight Rises, Premium Rush, Looper, Lincoln, Django Unchained si Don Jon's Addiction.

Viata personala

Joseph Leonard Gordon-Levitt s-a nascut pe 17 februarie 1981 la Los Angeles, California. In 2000 s-a inscris la cursurile Universitatii Columbia, studiind istorie, literatura si limba franceza, insa in 2004 a renuntat pentru a se dedica actoriei.

In 1999, Teen People Magazine l-a inclus in topul 21 Hottest Stars Under 21. Joseph Gordon-Levitt canta la chitara si la tobe.