Jason Statham

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJason Statham
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari4388

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 12 septembrie 1967 in Chesterfield, Derbyshire, Marea Britanie
Inaltime: 175 cm

Jason Statham s-a nascut pe 12 septembrie 1967 in Chesterfield, Derbyshire, Marea Britanie. Este actor si fost scufundator, cunoscut pentru rolul principal din seria The Transporter, dar si pentru aparitiile din Revolver, Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, The Italian Job, Crank, The Bank Job si The Expandables.

Cariera

Pe vremea cand lucra pentru producatorul vestimentar French Connection, Jason Statham l-a cunoscut pe Guy Ritchie, care l-a distribuit pe Statham in rolul lui Bacon din pelicula Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

A urmat un alt film al lui Guy Ritchie, Snatch, in care Statham a interpretat rolul lui Turkish, alaturi de nume mari ale Hollywood-ului precum Brad Pitt, Benicio del Toro si Dennis Farina. Pelicula a inregistrat un succes rasunator la box office si i-a propulsat cariera cinematografica a lui Statham.

In 2002 a fost distribuit in rolul principal din The Transporter. Filmul a fost urmat de continuarile Transporter 2 in 2005 si Transporter 3 in 2008. A mai jucat in Mean Machine, The Italian Job si Cellular, iar in 2005 a aparut intr-o alta productie marca Guy Ritchie numita Revolver. Din pacate, filmul a fost un esec atat din punct de vedere al incasarilor, cat si al aprecierilor critice.

In acelasi an i-a fost oferit rolul principal in Crank, o pelicula foarte bine primita de public ce a beneficiat si de o continuare in 2009, Crank: High Voltage. Statham ii da viata britanicului Chev Chelios, un ucigas profesionist care este otravit si, pentru a se mentine in viata, trebuie sa-si asigure un flux constant de adrenalina in organism. Astfel ca incepe sa provoace masacre in oras, intra in altercatii cu alti gangsteri si cu politia si consuma droguri. Insusi titlul filmului, Crank, reprezinta denumirea argotica a metamfetaminei, un drog psihostimulent care ofera consumatorului stari de euforie si excitatie.

The Bank Job, in regia lui Roger Donaldson, a inregistrat atat aprecieri critice prozitive, cat si incasari substantiale la box office, iar prestatia lui Jason Statham a fost laudata. 

In 2010 joaca alaturi de Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li si Mickey Rourke in The Expendables. In 2011, Jason Statham apare in The Mechanic, Blitz si filmul de actiune Killer Elite. Subiectul filmului din urma este inspirat din fapte reale, consemnate in romanul lui Sir Ranulph Fiennes, The feather Men. Statham joaca rolul unui criminal pe nume Danny care revine in actiune pentru a-l salva pe vechiul sau prieten interpretat de Robert De Niro.

La sfarsitul verii lui 2011, Statham a anuntat ca a inceput filmarile la Parker, in regia lui Taylor Hackford. Actorul a mai confirmat prezenta in Safe, Echelon si The Expendables 2, programate pentru lansarea in cinematografe in 2012.

Viata personala

Jason Statham s-a nascut in Chesterfield, Derbyshire, Marea Britanie. Marea sa pasiune au fost scufundarile, lucrand la perfectionarea tehnicii, astfel ca, in 1992 s-a clasat al 12-lea la Campionatele Mondiale. In timpul unor antrenamente la Centrul Sportiv Crystal Palace, Statham a fost remarcat de un agent care i-a deschis drumul catre modeling, devenind model pentru brandul vestimentar French Connection.

Jason Statham a avut o relatie de sapte ani cu modelul Kelly Brook, de care s-a despartit in 2004. Din  primavara anului 2010 este impreuna cu Rosie Huntington-Whiteley, model pentru Victoria's secret si, mai nou, actrita, debutand in Transformers: Dark of the Moon in rolul lui Carly Spencer, noua iubita a eroului Sam Witwicky.

Jason Statham si Rosie Huntington-Whiteley