Jacqueline Bisset

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJacqueline Bisset
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1140

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Winifred Jacqueline Fraser Bisset
Nascut(a): 13 septembrie 1944 in Weybridge, Surrey, Marea Britanie
Inaltime: 169 cm

Pe numele intreg Winifred Jacqueline Fraser Bisset, Jacqueline Bisset este o actrita britanica cunoscuta publicului larg pentru prestatiile din filmele  Airport, Murder on the Orient Express, The deep, Class sau Le Magifique, dar si datorita serialului de televiziune Nip/Tuck.

Cariera

Cariera cinematografica lui Jacqueline Bisset a inceput odata cu rolul minor din pelicula The Knack... and How to Get It, in 1965. La numai un an dupa aceea a venit si primul sau rol cu replici in filmul Cul-de-sac, sub bagheta regizorala a lui Roman Polanski. Primul rol principal l-a avut in anul 1967, in productia The Cape Town Affair, alaturi de Josh Brolin. In anul 1968, o inlocuieste in ultimul moment pe Mia Farrow in pelicula The Detective, unde joaca alaturi de celebrul Frank Sinatra, prestatie pentru care primeste critici favorabile. 

Rolul sau convingator a venit odata cu filmul Bullitt, unde joaca alaturi de Steve McQueen. Un an mai tarziu este onorata cu o nominalizare la Globurile de Aur pentru prestatia din The Sweet Ride. In 1977 joaca in The Deep impreuna cu Robert Shaw si Nick Nolte. Scena de inot in care a purtat numai un tricou si bikini a contribuit marcant la succesul peliculei la box office. Producatorul peliculei, Peter Guber, a afirmat la acea vreme ca tricoul respectiv l-a facut un om bogat. Tot atunci, Jacqueline Bisset a fost declarata cea mai frumoasa actrita a tuturor timpurilor. 

Premiile nu au incetat sa curga pentru actrita de-a lungul carierei sale. In 1996, Bisset a fost nominalizata la Premiul Cesar pentru rolul din filmul La Ceremonie. De asemenea, in 1999 a fost nominalizata la Globurile de Aur si la Premiile Emmy pentru miniseria Joan of Arc. 

Jacqueline Bisset a avut  scurte aparitii in serialul de televiziune Ally McBeal intre anii 2001-2002, dar si in Lege si Ordine in 2003. Actrita a jucat in multe productii independente si in filme destinate televiziunii, in special in ultima perioada. Cel mai recent serial in care Bisset a jucat este Nip/Tuck, o productie americana centrata pe viata personala si profesionala a chirurgilor plasticieni din centrul McNamara/Troy.

Desi foarte multe actrite de la Hollywood reusesc cu greu sa obtina roluri dupa varsta de 40 de ani, in special roluri principale, Jacqueline Bisset este foarte cautata atat in America, cat si in Europa. 
Viata personala

Jacqueline Bisset s-a nascut in Weybridge, Surrey, Marea Britanie, la 13 septembrie 1944. Tatal ei avea origini scotiene, iar mama ei era frantuzoaica cu origini britanice. Ea este cea care a invatat-o pe Jacqueline sa vorbeasca franceza fluent. Bisset a urmat cursurile Liceului Francez Charles de Gaulle din Londra, apoi a facut cursuri de balet si, in paralel, cursuri de actorie si, pentru a le plati, lucra ca fotomodel. 

Pe vremea cand era doar o adolescenta, Jacqueline Bisset afla ca mama sa este diagnosticata cu scleroza multipla. In perioada imediat urmatoare, in timp ce avea filmari la Hollywood, Bisset facea drumuri dese inapoi acasa pentru a o ingriji pe mama ei. Tatal ei moare in 1982 din cauza unei tumori cerebrale, iar mama aceasteia moare in 1999.

Jacqueline Bisset este nasa actritei Angelina Jolie. Bisset a aparut in pelicula Dl si Dna Smith alaturi de fina ei, insa scena respectiva a fost stearsa  ulterior. 

Bisset nu a fost casatorita niciodata, desi are la activ cateva relatii de durata. Timp de 10 ani a fost impreuna cu actorul Michael Sarrazin, apoi cu actorul si dansatorul rus Alexander Godunov. Intr-un interviu in care a vorbit despre viata personala, Bisset a marturisit ca s-a simtit ca si casatorita cu barbatii cu care a avut relatii de lunga durata, insa, in acelasi timp, si claustrofobica, din cauza temerilor launtrice care o impiedicau sa se dedice in totalitate relatiei si sa se lase cunoscuta de partener.