Hugh Jackman

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHugh Jackman
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari3257

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Hugh Michael Jackman
Nascut(a): 12 octombrie 1968 in Sydney, Australia
Inaltime: 189 cm

Hugh Jackman s-a nascut in Australia pe 12 octombrie 1968. Este actor  de film, teatru si televiziune, dar si producator renumit. Cu roluri diverse de la Wolverine in X-Men sau Gabriel Van Helsing in Van Helsing pana la triplul rol din The Fountain, Hugh Jackman a devenit un nume greu al cinematografiei. Joaca in piese de teatru, in musical-uri, iar pentru rolul din The Boy from Oz a fost distins cu un premiu Tony. Lasand la o parte talentul actoricesc recunoscut, trebuie amintit faptul ca Jackman a fost votat cel mai sexi barbat in viata in 2008.

Hugh Jackman

Cariera

In 1994, Hugh Jackman a fost sunat pentru a-i fi oferit un rol in serialul de televiziune Correlli. Pe platourile de filmare a cunoscut-o pe Deborra-Lee Furness, cea care avea sa-i devine sotie. Desi nu a rezistat decat un sezon, serialul s-a dovedit a fi de bun augur pentru ca, afirma actorul, faptul ca acolo a cunoscut-o pe sotia lui a fost cel mai bun lucru care a venit odata cu serialul.

Dupa Correlli a urmat o perioada de teatru si tocmai pentru acest lucru a si devenit cunoscut in afara granitelor tarii de origine. Rolul principal din piesa Oklahoma! I-a adus o nominalizare la premiile Olivier.

In 1999 a fost distribuit in rolul lui Wolverine in pelicula X-Men, alaturi de Patrick Stewart, Famke Janssen si Ian McKellen. Jackman a marturisit ca a muncit mult pentru rol intrucat era vorba de un personaj fara prea multe replici care, in compensare, trebuia sa exprime o multitudine de emotii. Pentru a reusi performanta, a urmarit prestatiile lui Clint Eastwood si Mel Gibson in Dirty Harry, respectiv Road Warrior, in roluri ce au presupus acelasi efort actoricesc. 

Hugh Jackman in X-Men

In plus, a insistat sa-si faca singur cascadoriile, fara dubluri. Pentru a se inspira in crearea si portretizarea agresivitatii caracteristice lui Wolverine, Hugh Jackman a urmarit inregistrari cu Mike Tyson, despre care actorul a spus ca are un stil de lupta si o furie ce se potrivesc perfect lui Wolverine.

Pregatirea rolului am mai presupus si cresterea masei musculara, lucru pe care l-a facut de fiecare data cand si-a reluat rolul in X2: X-Men United, X-Men: The Last Stand si X-Men: Wolverine.

Nu s-a dat la o parte nici de la comediile romantice. In 2001 a jucat alaturi de Meg Ryan in Kate & Leopold, rol pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur.

A continuat cu aparitiile pe scena teatrului cu musical-uri precum Carousel, The Boy from Oz si in piesa A Steady Rain. 

In 2006 joaca alaturi de Christian Bale, Michael Cain si Scarlett Johansson in The Prestige, in rolul unui magician. Jackson a marturisit ca motivul principal pentru care a acceptat sa joace in The Prestige a fost oportunitatea de a lucra cu David Bowie, care l-a interpretat pe omul de stiinta Nikola Tesla.

A urmat triplul rol din The Fountain, film regizat de Darren Aronofsky. Hugh Jackman ii da nastere lui Tommy Creo, un neurolog macinat de faptul ca sotia sa, Izzi (Rachel Weisz) este pe moartea din cauza unei tumori cerebrale, apoi Capitanului Tommy Creo, un conchistador spaniol in Sevilla secolului al XVI-lea si astronautului Tom, care calatoreste prin univers intr-o naveta, cautand sa se reintalneasca cu Izzi. 

A reintalnit-o pe Scarlett Johansson in Scoop, film regizat de Woody Allen si si-a imprumutat vocea pentru filmele de animatie Happy Feet si  Flushed Away.

In 2008, regizorul Baz Luhrmann il distribuie pe Hugh Jackman in rolul principal din Australia, alaturi de Nicole Kidman.

Urmatoarele proiecte includ atat teatrul, cat si marele ecran. Jackman lucreaza la remake-ul musical-ului Carousel si in Sunset Boulevard. Urmeaza Real Steel, pelicula Unbound Captives impreuna cu Rachel Weisz si Robert Pattinson, Selma in regia lui Lee Daniels, Rise of the Guardians si Movie 43.

Viata personala

Hugh Jackman s-a nascut in Sydney, Australia. A frecventat cursurile scolii primare publice, apoi scoala de baieti Knox Grammar School, unde a avut ocazia sa joace in prima sa piesa, My Fair Lady. A finalizat studiile in comunicatii in cadrul University of Technology din Sydney si, in ultimul an de facultate, a contractat un curs de teatru pentru a-si face un numar de credite suplimentare. Si-a dat seama ca la cursul de teatru s-a simtit mai bine decat in toti anii de facultate si asa a luat in calcul faptul ca ar putea sa faca din actorie mai mult decat un hobby. Astfel ca, in 1994, Hugh Jackman absolveste cursurile Western Academy of performing Arts din cadrul Edith Cowan University din Perth, Australia, punand bazele unei cariere actoricesti de succes.

Hugh Jackman si Deborra-Lee Furness

Din 1996 este casatorit cu Deborra-Lee Furness. Cei doi au impreuna doi copii adoptati, Oscar Maximillian si Ava Eliot.  Hotararea de a infia a venit in urma a doua avorturi spontane pe care Deborra-Lee Furness le-a suferit.