Adrien Brody

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1686

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 14 aprilie 1973 in Woodhaven, Queens, New York, SUA
Inaltime: 185 cm

Adrien Brody este actor si producator american, distins cu premiul Oscar in 2003 pentru rolul principal din The Pianist, in regia lui Roman Polanski. Este, de asemenea, laureat al unui Premiu Cesar.

Cariera

Adrien Brody a debutat pe scena teatrului si in fata camerelor de filmat inca de la varsta de 13 ani. In 1998 a fost nominalizat la Spirit Awards pentru rolul din filmulAdrien Brody Restaurants. Au urmat aparitii laudate de critici in Summer of Sam si The Thin Red Line. 

Celebritatea a venit in momentul in care a fost distribuit in The Pianist, in regia lui Roman Polanski. Brody s-a pregatit intens pentru rol, slabind 13 kilograme, renuntand la apartamentul si masina pe care le avea si izolandu-se inclusiv de iubita sa de atunci. Si-a perfectionat cunostintele pe care le avea  in ceea ce priveste cantatul la pian, a invatat partituri de Chopin si, la numai 29 de ani, a castigat Oscarul pentru Cel mai bun actor, devenind cel mai tanar castigator al statuetei de aur.

In 2003, Adrien Brody a aparut in Dummy, in rolul lui Steven Schoichet, un ventriloc care se indragosteste de consiliera care il ajuta sa-si gaseasca in loc de munca. Pentru pregatirea rolului, Brody s-a antrenat alaturi de actorul Alan Semok si a invatat cum sa manuiasca papusile si sa vorbeasca miscandu-si buzele aproape imperceptibil. 

A urmat The Village, in care i-a dat viata lui Noah Percy, un tanar cu dizabilitati mintale, apoi The Jacket, interpretand un veteran de razboi, The Darjeeling Limited si remake-ul King Kong, alaturi de Naomi Watts si Jack Black. King Kong a avut incasari mari la nivel international, chiar daca in Statele Unite nu a avut succesul scontat la box office. Pelicula a fost distinsa cu premiul Oscar la categoriile Cele mai bune efecte speciale, Cel mai bun mixaj de sunet si Cea mai buna editare de sunet. 

Adrien Brody a fost distribuit in Hollywoodland si a aparut in spoturile publicitare ale Diet Coke si Schweppes si in videoclipul piesei A Sorta Fairytale a solistei Tori Amos. A fost interesat de rolul lui Joker in The Dark Knight, insa regizorul Christopher Nolan a ales totusi in favoarea lui Heath Ledger

In 2009 a jucat alaturi de Rachel Weisz in The Brothers Bloom, apoi in S.F.-ul Splice,  Predators, The Experiment, Detachment, si Midnight in Paris. Brody si-a anuntat prezenta in InAPPropriate Comedy, alaturi de Lindsay Lohan, Michelle Rodriguez si Rob Schneider.

In paralel cu actoria, Adrien Brody a participat in calitate de model la prezentarile de moda ale colectiei Prada Men Fall/Winter 2012. A fost numit ambasador pentru Gilette Fusion ProGuide Styler. 

Viata personala

Adrien Brody s-a nascut pe 14 aprilie 1973 in Woodhaven, Queens, New York, SUA, intr-o familie cu radacini poloneze, evreiesti si unguresti. A urmat cursurile scolii Joseph Pulitzer si ale Liceului de Muzica si Arta Fiorello H. LaGuardia, apoi s-a inscris la Universitatea de Stat din New York.

A suferit un grav accident in 1992, cand a fost aruncat de pe motocicleta, a zburat peste o masina si s-a izbit cu capul de asfalt. Recuperarea s-a intins pe parcursul mai multor luni. Brody si-a fracturat nasul de trei ori in timpul cascadoriilor pe care le-a realizat la filmari, inclusiv pe platourile peliculei Summer of Sam.

A fost logodit cu Elsa Pataky, cu care a avut o relatie din 2006 pana in 2009. 

Adrien Brody si Elsa Pataky