Zona Belis

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2413

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca doriti sa va distrati la sfarsitul saptamanii si nu mai vreti sa stati in oras printre betoanele care in perioada estivala devin aproape sufocante, cel mai bun lucru ar fi sa inchiriati o cabana in Belis si sa plecati acolo cu amicii vostri.



Ce poate fi mai agreabil decat o noapte sau doua petrecute intr-o cabana in stil rustic situata intr-o zona cu un decor natural superb, la o aruncatura de bat de unul dinte cele mai frumoase lacuri de acumulare din judetul Cluj, in mijlocul Transilvaniei?



Zona Belis se distinge atat printr-o frumusete naturala atipica, cat si prin multitudinea de activitati pe care o propune. Este foarte aproape de orasul Huedin (cam 25 de kilometri), si nu este prea departe de orasul Cluj Napoca (in jur de 80 de kilometri). Situata la o inaltime de aproximativ 1300 de metri, este constituita din dealuri acoperite de arbori care, mai ales in timpul verii, aproape ca te hipnotizeaza cu verdeata lor si cu linistea sufleteasca pe care ti-o impun.



Aici va puteti bucura si de lacul de acumulare Fantanele, creat cu ajutorul unui baraj hidrografic important, ridicat in 1974. Lacul este foarte mare, tinand cont ca se intinde peste aproximativ 10 kilometri patrati si lungimea este de 13 kilometri. O plimbarica pe marginea lacului intr-o seara de vara poate fi o activitate foarte bine primita pentru vizitatorii de toate varstele. De altfel, statiunea Fantanele este o destinatie vizitata atat vara, datorita lacului cat si iarna, datorita partiei de schi din apropiere.



Mai mult, cei pasionati de aventura sau poate chiar de speologie pot explora si o mana de pesteri foarte interesante in zona Belis cum ar fi Pestera Ghetarul Scarisoarei, Pestera Piatra Ponorului sau Pestera Ursilor. Mai puteti vedea si Pestera Zmeului, Pestera Alunului si altele.



Alte obiective care trebuie vizitate sunt desigur cascada Rachitele (foarte inalta si foarte frumoasa atat in sezonul rece cat si in sezonul estival), Poiana florilor, Cheile Somesului Cald si lista nu e completa.



Evident, cei care nu au chef sa se plimbe toata ziua si sa viziteze pot pur si simplu sa porneasca un foc de tabara sau un gratar, sa prajeasca mici si slaninuta si sa bea o bere rece la cabana, intr-un decor natural extraordinar. Nu e nevoie decat sa luati decizia cu un grup mic de prieteni sa mergeti, sa cautati cazare in Belis, sa inchiriati o cabana si sa porniti la drum! Cheltuielile sunt scazute din moment ce puteti gasi cabane la 200, 250 de lei pe zi, suma care la 7,8 persoane sau chiar la 4, 5 nu poate fi considerata ridicata.



Hotaraste-te si tu sa iti faci un cadou si fa o rezervare la o cabana Belis pentru weekendul viitor! Cu siguranta va fi o hotarare pentru care te vei felicita mai tarziu, si cu siguranta vei vrea sa te intorci des in minunata zona Belis din Cluj!