Ziua barbatului - 5 mai

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3694

Voteaza & Distribuie

Descriere

Barbatii din Romania, in special cei care iubesc berea, sunt sabatoriti in data de 5 mai. La inceput, sarbatoarea a pornit ca o gluma, una preluata din reclamele la bere. Daca femeile si copiii au deja cate o zi a lor, de ce n-ar avea si barbatii, chiar daca acestia sustin ca ziua lor este in fiecare zi.


Inhamata cu petitii semnate de mii de oameni si cu campanii care mai de care mai serioase, aceasta zi si-a castigat intre timp reputatia de "Ziua Barbatului". Aceasta zi a fost aleasa in urma cu cinci ani, in 2006.



Special de Ziua Barbatului


Special de Ziua Barbatului



In aceasta zi se organizeaza diverse petreceri cu multa bere si preparate culinare pe gustul barbatilor.


Exista deja o zi a barbatilor, internationala chiar, care se sarbatoreste an de an in 19 noiembrie si a fost lansata in Trinidad si Tobago, in anul 1999. Unele reprezentante ale unor asociatii feminine mentioneaza faptul ca e foarte buna ideea fondarii unei astfel de zile pentru ca astfel balanta nu va mai inclina.



Campania acestei zile a fost realizata anul acesta de o agentie de publicitate si a fost promovata pe toate canalele media, de la radio, tv, presa scrisa, panouri stradale, mediul online printr-un site, bannere si alte materiale, dar si prin SMS si alte materiale promotionale. De asemenea, un brand foarte cunoscut de bere care a initiat aceasta zi, s-a implicat total in promovarea si organizarea acestei zile.



bere


bere



Unele persoane considera ca aceasta zi nu a fost tocmai bine aleasa, pentru ca barbatii nu isi vor putea lua o zi libera de griji in care sa sarbatoreasca la bere si mici cu prietenii lor, ci vor fi tinuti acasa de catre neveste care isi doresc sa sarbatoreasca impreuna aceasta zi.

Un motto al barbatilor poate fi urmatorul:



E dreptul nostru sa ne placa berea, femeile si fotbalul.



In Monitorul Oficial, insa, se noteaza ca aceasta zi trebuie petrecuta in familie. Taticii nu prea sunt de acord, deoarece si-ar dori si ei o zi atestata, una in care sa se relaxeze oriunde altundeva decat acasa,




Ziua Barbatului


Ziua Barbatului



in fata unei beri sau vazand un meci, de preferat pe stadion. Cand au semnat petitia, reprezentantii campanie le-au oferit tuturor cate o copie a prevederii din Monitorul Oficial pentru a vedea cum sta treaba defapt. Totodata, le-a fost explicata tuturor motivatia inaugurarii unei astfel de zile.


Berarii sunt foarte incantati de aceasta alegere, deoarece asta e ziua in care barbatii beau sau incearca sa bea cele mai multe butoaie de bere.


Mihaela Miroiu, feministra declarata, a precizat:



Barbatii nu au nevoie sa militeze pentru nise drepturi, pentru ca oricum le-au obtinut pe toate mult inaintea femeilor, oricat de inteligente ar fi fost acestea. Daca barbatii vor sa se dea in stamba, n-au decat.



De cealalta parte, sunt foarte multi barbatii care considera ca aceasta zi nu-si are rostul.

Mihai Morar:



E la fel de inutila ca si Ziua Femeii. Nu avem nevoie de ea, la fel ca si de alte zile care sarbatoresc orice ocazie goala de continut. Din punct de vedere al instrumentului de marketing, da, e foarte OK, dar o data, anul trecut, a ajuns.