Vreau sa-mi cumpar masina second hand

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6827

Voteaza & Distribuie

Descriere

In primul rand, inainte de a va cumpara o masina, trebuie sa identificati motivul pentru care aveti nevoie de ea. Tentatiile sunt foarte mari cand ajungeti in preajma mai multor modele pentru ca aspectul unora va poate indeparta de la nevoia de la care ati plecat. Asadar, faceti o lista cu optiunile pe care doriti sa le aiba viitoarea dvs. masina: numarul locurilor, numarul usilor, airbaguri, combustibil, consumul si alte lucruri care v-ar putea interesa.

Apoi, stabiliti-va bugetul si ramaneti la el. Evitati sa va aventurati in cheltuieli care va vor lasa "pe butuci" dupa achizitionarea masinii. Veti avea nevoie de resurse financiare si dupa ce ati cumparat-o pentru ca intretinerea ei nu e tocmai ieftina. Desi exista multe sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand, efectuarea unui control auto este cu siguranta cel mai important pas deoarece ofera informatii esentiale despre starea masinii. Astfel cumparatorul isi poate da seama de diferentele intre ceea ce vede si ceea ce ii spun vanzatorii.

Un service auto de incredere sau un ghid de cumparare pentru autoturismele de ocazie va poate ajuta sa faceti diferenta intre o afacere buna si una proasta. Acest lucru inseamna ca inspectarea detaliilor indeaproape este cheia esentiala inainte de a va cumpara o masina. Daca nu sunteti un mecanic priceput, neaparat luati unul cu dvs cand mergeti sa vedeti un vehicol care va intereseaza. El ar putea sa va dea informatii, pe care probabil ca necundoscandu-le, puteti sa le scapati din vedere. Rugati-l sa inspecteze motorul si daca se poate, faceti un test drive. In felul acesta puteti auzi si simti anumite nereguli care pot aparea.

Un cumparator novice ar putea fi impresionat si curios mai mult de exterior, de aspect, mai degraba decat de starea de functionare a vehiculului. Trebuie sa fim de acord ca o masina lucioasa si ingrijita lasa o impresie mai buna decat una cu zgarieturi sau lovita. Dar daca motorul masinii lucioase si ingrijite este defect, e clar ca nu se merita sa o cumparati. Nu uitati ca vopseaua e mult mai ieftina decat o revizuire completa a motorului.

Verificati provenienta si proprietarul masinii. Asigurati-va ca a existat un transfer de proprietate clar pentru a evita eventuale probleme legale. Odata ce ati fost atent la toate aceste aspecte, riscurile de a cumpara o masina second hand deteriorata se reduc considerabil. Principalul e sa nu va lasati fraierit.