Viroza in sezonul rece

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2656

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul rece atrage slabirea organismului, iar gripa ne pandeste la fiecare colt. In ciuda randurilor de haine, uneori frigul ne ajunge in oase si suntem ingroziti la gandul ca mai avem de indurat atatea luni de temperaturi scazute. Asadar, pentru ca viroza sa nu puna stapanire pe noi, trebuie sa cautam solutii pentru a putea face fata gerului de iarna. Specialistii recomanda cateva alimente impotriva virozelor, garantand pentru cresterea rezistentei organismului in fata temperaturilor sub 0 grade.

Viroza – aliati de nadejde impotriva ei

Usturoiul
Remediu cunoscut pentru prevenirea si combaterea virozelor, consumul lui este excelent pentru a invinge efectele gerului. Usturoiul are in compozitia lui cantitati mici de arsenic, substanta care distruge microbii. Un lucru esential este sa consumam usturoiul la maximum zece minute dupa decojirea lui. Dupa mai mult timp, incepe sa se oxideze iar proprietatile sale curative se pierd.

Supa de pui
In continutul acesteia se gasesc substante care stimuleaza imunitatea. Specialistii sustin ca supa de pui elibereaza caile respiratorii si energizeaza datorita nutrientilor continuti. Mai mult, aminoacizii din supa de pui au proprietati imunostimulatoare si antiinflamatoare. De aceea este recomandat consumul acesteia in anotimpul rece.

Citricele
Macar iarna, e bine sa consumam suc de fructe in defavoarea alcoolului. Insa, daca viroza s-a instalat, nu e recomandat consumul de alcool, pentru ca acesta scade eficacitatea sistemului imunitar. Sucurile de fructe preparate chiar de voi sunt excelente pentru a scapa de virusi datorita aportului ridicat de vitamine si minerale.