Versailles

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11093

Voteaza & Distribuie

Descriere

Versailles este una dintre cele mai populare atractii din din Paris si din toata Franta. Este un loc cu arhitectura uimitoare, cu interioare luxoase si gradini superb amenajate. Deloc surprinzator, multi turisti din intreaga lume includ in sejurul lor o vizita pentru a vedea ei insisi frumusetea si maretia celebrului Palat de la Versailles.




Fatada Palatului Versailles


Fatada Palatului Versailles



Acesta a fost construit in 1624 ca pavilion de vanatoare pentru Ludovic al XIII-lea. Mai tarziu a fost dezvoltat de catre Ludovic al XIV-lea si a devenit cel mai mare palat din Europa. Pentru dezvoltarea acestui proiect, Ludovic al XIV-lea i-a angajat pe arhitectii Louis Le Vau si Jules Hardouin-Mansart, pe pictorul Charles Le Brun si pe arhitectul peisagist André Le Notre. In 1774, dupa modificarile lui Ludovic al XV-lea si Ludovic al XVI-lea, palatul a devenit un loc enorm, cu peste 10.000 de case de curteni si servitori.





Intrarea principala la Palatul Versailes


Intrarea principala la Palatul Versailes





Palatul de la Versailles poseda o combinatie uimitoare de tablouri minunate, oglinzi speciale, materiale exclusive si interioare fantastice. Principalele incaperi ale castelului sunt Camera Regelui, Camera Reginei, Sala Oglinzilor si Capela Regala. Apartamentele mari sunt situate la primul etaj al castelului. Primul etaj al Capelei Regale a fost rezervat pentru uzul intregii familii regale, iar parterul pentru instanta de judecata. Sala Oglinzilor era deseori folosita pentru mari evenimente de stat, deoarece este o incapere cu o lungime de aproximativ 73m si tapetata cu oglinzi.





Versailles, Camera oglinzilor


Versailles, Camera oglinzilor





Pe langa castel se afla Marele Trianon, Micul Trianon, Catunul Reginei, precum si vastele sale gradini. Marele Trianon a fost construit de Ludovic al XIV-lea in 1687 si pentru a-i servi la evadarea de la indatoritile sale regale si pentru a se bucura de compania amantei sale, Madame de Maintenon. Aceasta cladire este facuta din piatra si marmura roz. Micul Trianon, o alta cladire, a fost construit in 1762 ca un refugiu pentru Ludovic al XV-lea. Catunul Reginei a fost construit la cererea reginei Marie-Antoinette, care isi dorea un refugiu impotriva sarcinile zilnice ale castelului. A fost o micuta ferma cu livezi si campuri cultivate pentru a produce alimente pentru masa regala.



Interior de la Versailes


Interior de la Versailes




Intinsele gradini de la Versailles acopera o suprafata de aproximativ 8 km patrati si sunt structurate astfel incat sa cuprinsa alei, arbusti, peluze, iazuri si fantani. In plus, exista multe statui care fac parte din atractiile gradinilor



Daca doriti sa explorati pe deplin valoarea patrimoniului istoric si arhitectural de la Versailles, veti avea nevoie sa petrecti acolo mai mult de o zi. Sambata si duminica in perioada aprilie-septembrie, veti putea vedea dansul fantanilor pe muzica. Pentru a le putea admira este perceputa o taxa suplimentara.




Gradina la Versailles


Gradina la Versailles



Versailles este intr-adevar un loc remarcabil cu interioare extraordinare, picturi si gradini impresionante. Pentru a-i aprecia pe deplin frumusetea si splendoarea, este necesar un tur intreg.