Vedete decedate in timpul filmarilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5129

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vedetele lumii filmului au parte, uneori, nu numai de onorarii fabuloase, ci si de incidente pe platourile de filmare, mai ales cand este vorba de filme de actiune. Marile „accidente" de pe platou se pot transforma in drame. Angelina Jolie, vedeta filmului „Salt", din 2010, s-a intors acasa cu o cicatrice faciala permanenta. A fost rezultatul contactului ei cu pragul unei usi, in timpul unei cascadorii. Jolie a fost norocoasa.


Natalie Wood

In 2011, la trei decenii de la moartea misterioasa a actritei Natalie Wood, fostul ei sot, Robert Wagner, si colegul ei de platou, actorul Christopher Walken, au cerut redeschiderea cazului Wood, vedeta unor filme precum „Rebel fara cauza", „Splendoare in iarba", filma „Brainstorm", impreuna cu Walken. In 29 noiembrie 1981, a acompaniat un cuplu intr-o iesire de noapte cu un iaht de lux, in largul coastelor californiene. Cu putin inaintea zorilor, Wood si Wagner s-au certat, ea a cazut peste bord si s-a inecat. Dupa redeschiderea cazului, omul aflat la timona iahtului in noaptea fatidica, a declarat ca Wagner si Walken au incercat sa musamalizeze detaliile mortii lui Wood. Ancheta continua.




Natalie Wood


Natalie Wood




Marilyn Monroe

„Bomba blonda" Marilyn Monroe, faimoasa pentru rolurile ei lascive, pentru mariajele multiple si legaturile ei amoroase cu presedintele John F. Kennedy, a decedat la data de 5 august 1962, inainte de a termina filmarile pentru „Something’s Got to Give" (Trebuie sa daruiesti ceva). Filmul, regizat de George Cukor, la care participa si Dean Martin, fusese marcat de conflicte inca de la bun inceput, iar Monroe a fost chiar concediata la un moment dat, fiind apoi readusa in echipa. Dean Martin a refuzat sa lucreze cu altcineva. Dar inainte de a apuca sa-si reia locul in echipa, a fost gasita moarta in locuinta ei din Brentwood, California. Filmul „Something’s Got to Give" a fost abandonat.




Marilyn Monroe


Marilyn Monroe, alta vedeta decedata in timpul filmarilor




River Phoenix

Tanarul actor, in varsta de 23 de ani, a ajuns la glorie prin rolul din filmul „Stand by Me" si in 1993 se apropia de finalul filmarilor pentru o alta pelicula care promitea sa fie un succes: „Dark Blood" (Sange intunecat), cand a murit de pe urma unei supradoze. Martorii oculari relateaza ca tocmai iesise din clubul de noapte, The Viper Room, din Hollywood, cand a fost cuprins de convulsii si a cazut pe trotuar. A fost dus cu o ambulanta la un spital din apropiere, unde s-a constatat decesul sau. Filmul, Dark Blood, a fost anulat pentru ca prezenta lui Phoenix era cruciala, nu a putut fi inlocuit.




River Phoenix


River Phoenix, decedat in urma unei supradoze




Vic Morrow

Actorul, cunoscut publicului pentru rolul sau in serialul „Combat", si-a pierdut viata in timpul filmarilor pentru The Twilight Zone: The Movie. Scenariul prevedea ca Morrow si doi actori copii sa se afle intr-un elicopter in zbor, in timpul unor secvente pirotehnice. Cand explozivii au fost detonati, coada elicopterului a fost sectionata, provocand prabusirea imediata a aparatului. Filmul de sine statator a fost lansat cu toata tragedia de la filmari, insa a fost cu totul nesemnificativ ca succes comercial.




Vic Morrow


Vic Morrow, decedat in timpul filmarilor pentru "The Twilight Zone: The Movie"




Oliver Reed

Actorul britanic, cunoscut pentru latura sa bahica, a murit intr-un bar, la 2 mai 1999, inainte de a apuca sa-si termine rolul din „Gladiator" (avandu-l ca star pe Russell Crowe). Reed, in varsta de 61 de ani, s-a prabusit pe podeaua unui bar din Malta, dupa ce bause din greu alaturi de marinari dintr-un echipaj al unui distrugator britanic. Se relateaza ca Oliver Reed a facut un stop cardiac si a decedat in urma unei „doze" imense de bere, rom, whislkey si coniac. Regizorul Ridley Scott a fost nevoit sa-l „recreeze" digital pe Reed pentru scenele inca nefilmate.




Oliver Reed


Oliver Reed




Brandon Lee

Actorul, aspirant la gloria de celuloid, fiul al maestrului artelor martiale, Bruce Lee, a murit in urma unui accident la filmarile pentru „The Crow", la data de 31 martie, 1993. Lee, in varsta de 28 de ani juca rolul unui personaj impuscat de gangsteri la intrarea in apartamentul sau. Tragedia a fost ca arma folosita pentru aceasta secventa era incarcata cu un glont care continea un fragment de munitie reala. Acest fragment l-a nimerit pe Brandon Lee in abdomen, el murind peste cateva ore, la spital.




Brandon Lee


Brandon Lee