Vedete care au supravietuit comei

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguricoma
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3557

Voteaza & Distribuie

Descriere

Coma implica, din punct de vedere medical, o stare de inconstienta a pacientului ce dureaza mai mult de sase ore, timp in care bolnavul nu raspunde la stimuli durerosi, de lumina, sunet si nici nu poate realiza miscari voluntare.

Cauzele comei sunt multiple. Pot varia de la intoxicatii grave, lovituri si hipoglicemie pana la accidente vasculare cerebrale, sufocare, hipotermie sau boli ale sistemului nervos central. De asemenea, coma poate fi indusa pacientilor prin administrarea anumitor medicamente, spre exemplu pentru ca pacientii sa nu simta durerile atroce rezultate in urma anumitor accidente.

Trecerea printr-o astfel de experienta traumatizanta schimba, de regula, pentru totdeauna viata bolnavilor, iar trezirea din coma impune o perspectiva cu totul schimbata despre lume si viata. Nici vedetele nu au scapat, din pacate, de astfel de incercari grele. Actori precum Donald Sutherland sau Eric Roberts si muzicianul Johny Cash au fost in coma din cauza diverselor afectiuni de care au suferit si au supravietuit.

Burt Reynolds

Burt Reynolds

Burt Reynolds

Nascut pe 11 februarie 1936, Burt Reynolds este un cunoscut actor si regizor american. A jucat in Smokey and the Bandit, Deliverance, White Lightning, Gator, The Longest Yard si Boogie Nights. Este laureat al premiilor Emmy, People's Choice Awards si American Movie Awards si a fost distins de doua ori cu Globul de Aur, o data in 1992 pentru rolul din Evening Shade si, a doua oara, in 1997, in urma prestatiei din Boogie Nights.

In 1983, in timp ce lucra la pelicula City Heat impreuna cu Clint Eastwood, Burt Reynolds s-a lovit grav la maxilar si, din cauza durerilor puternice pe care le-a resimtit ulterior, a inceput sa ia o combinatie de analgezice puternice. In plus, Reynolds a devenit dependent de somnifere si, in incercarea disperata de a stopa brusc consumul acestora, actorul a intrat in coma.

Reynolds a povestit ca, in timpul comei ce a durat aproximativ 9 ore, a trait stari extracorporale si l-a putut auzi pe doctorul care spunea ca a fost la un pas de a muri.



Martin Lawrence{title}

Martin Lawrence

Martin Lawrence

Martin Lawrence

Martin Lawrence, actor, scenarist, regizor si producator american, a devenit celebru in urma rolurilor din Bad Boys, Blue Streak si Big Momma's House. Pe cat este de comic si pasnic in filme, pe atat de efervescent, excentric si violent este in viata reala. Nu o data a fost spitalizat in urma unor episoade de isterie aparent fara motiv, doctorii precizand ca actorul se afla intr-o stare avansata de oboseala si de deshidratare severa.

Ca si cum nu si-ar fi invatat lectia din experientele anterioare, Martin Lawrence a facut o greseala similara in 1999, cand s-a aflat la un pas de moarte. Actorul alerga in bataia soarelui, la o temperatura de aproape 40 de grade, imbracat cu mai multe haine groase. Lawrence a ajuns la spital in coma, cu o temperatura corporala de 41 de grade Celsius si in stop respirator. Dupa 3 zile de coma, Martin Lawrence si-a revenit, insa experienta traita l-a marcat pentru totdeauna.

Intr-un interviu ulterior, actorul a declarat ca intamplarea prin care a trecut l-a facut sa-si pretuiasca viata. Recuperarea a fost indelungata si nu fara eforturi, insa l-a trezit la realitate si l-a determinat sa priveasca totul cu alti ochi.



Stevie Wonder{title}

Stevie Wonder

Stevie Wonder

Stevie Wonder

Cantaretul american Stevie Wonder a trecut si el printr-o experienta traumatizanta. In august 1963, Wonder a fost implicat intr-un accident de masina grav, in urma caruia a fost aruncat in coma timp de 4 zile. Impactul masinii in care se afla cantaretul cu camionul care transporta busteni a fost atat de puternic, incat un bustean s-a desprins, a zburat deasupra camionului si a spart geamul automobilului, lovindu-l pe Wonder in plina figura.

Lovitura l-a lasat pe Stevie Wonder inconstient, trezindu-se abia dupa 4 zile, fara simtul gustului si cu simtul mirosului partial pierdut. In primul interviu acordat de la revenirea din coma, Wonder a declarat ca nu-si aminteste mai nimic din timpul accidentului, insa cu siguranta se simte mult mai constient fata de sine insusi si mai preocupat de propriul viitor. In acelasi an, cantaretul a lansat o piesa intitulata Higher Ground.



Ozzy Osbourne{title}

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Vocalistul britanic al trupei Black Sabath a avut o viata tumultuoasa, dominata de consumul de droguri si de alcool. Dupa mai bine de 40 de ani de abuzuri si excese, Osbourne a ajuns la liman datorita actualei sale sotii, Sharon. Ulterior, cantaretul a inceput sa sufere de tremuraturi incontrolabile, despre care a crezut ca sunt cauzate de consumul de droguri.

In 2005, Ozzy Osbourne a fost diagnosticat cu sindromul Parkin, ale carui simptome sunt asemanatoare maladiei Parkinson. Osbourne a inceput un tratament permanent care i-a oprit tremuraturile. Cu un an inainte de a-i fi depistata boala, Ozzy Osbourne a fost implicat intr-un accident de masina care l-a aruncat in coma timp de 8 zile.

In urma accidentului, Osbourne a fost aruncat din vehiculul in care se afla si a ajuns la spital cu opt coaste fracturate si o vertebra fisurata. Dupa opt zile de inconstienta, Osbourne s-a trezit, spre bucuria sotiei sale care a declarat ulterior ca si-ar fi luat viata daca sotul ei nu ar fi supravietuit. Ozzy a marturisit ca experienta l-a facut sa se maturizeze si sa abordeze viata cu mai multa seriozitate:

"Iti traiesti viata tantos, plin de mandrie, ai si suisuri, si coborasuri, insa este uimitor cum doua sau trei secunde fatidice iti pot schimba viata pentru totdeauna".



Sharon Stone{title}

Sharon Stone

Sharon Stone

Sharon Stone

Celebra actrita americana si fost fotomodel Sharon Stone a ajuns celebra in urma rolului din Basic Instinct, alaturi de Michael Douglas. A urmat aparitia din Casino, pentru care a fost distinsa cu un Glob de Aur si cu o nominalizare la Oscar. Insa viata actritei nu a insemnat numai faima si succes.

In 2001, Sharon Stone a fost adusa de urgenta la spital cu hemoragie subarahnoidiana cauzata de sectionarea unei artere vertebrale. Dupa o stare de coma ce a durat 9 zile, timp in care doctorii au incercat sa descopere cauza hemoragiei si maniera de abordare chirurgicala, actrita a intrat intr-o operatie complicata ce a durat 9 ore. Medicii au stabilizat artera rupta si au reusit sa opreasca sangerarea masiva.

Intr-un interviu in care a vorbit despre boala sa, Sharon Stone a marturisit ca tragedia prin care a trecut, precum si experienta din apropierea mortii i-au schimbat viata pentru totdeauna.

"In momentul in care s-a declansat hemoragia, am simtit ca si cum as fi fost impuscata in cap. M-a lovit atat de puternic, incat m-a doborat inconstienta pe canapea. Nu imi e frica de moarte si ma bucur ca pot spune oamenilor ca am trait, de fapt, o experienta frumoasa. Un vartej de lumina s-a ridicat deasupra mea si am inceput sa-i vad pe cativa dintre prietenii mei. A fost o experienta rapida, scurta si, brusc, m-am trezit inapoi in propriul corp, in camera".