Utilitatea halelor metalice

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari986

Voteaza & Distribuie

Descriere



Traim intr-o societate in continua dezvoltare și suntem tot mai preocupați sa construim, sa reconstruim, sa ne extindem sau sa restrangem anumite spații. In scopul acestei nevoi industria constuctiva a gandit un concept flexibil la activitatea pe care o dezvoltam astazi: halele metalice flexibile din punct de vedere al construcției intrucat, utilizarea materialelor accesibile in funcție de destinația finala a acestora dar și pentru ca permit transportarea acestora in funcție de procesul de dezvoltare al afacerii.


Realizarea unei hale metalice presupune munca unui arhitect care se preocupa de aspectul interior și exterior al structurii in funcție de locația unde structura va fi amplasata dar și de scopul final al acestuia și nu in ultimul rand, sa țina cont și de ideile managerului pentru care se realizeazi construcția.


Pana la instalarea structurii metalice este nevoie și de o analiza a solului (studiu geologic) pentru a stabili parametrii fundației și pentru a elimina din calcul pericolul de surpare sau alunecare a structurii metalice. Scheletul metalic este realizat de specialiștii in inginerie metalica prin respectarilor dimensiunilor și unghiurile de profil, prin asamblarea parților componente de mici dimensiuni și sudarea acestora, pentru a conferi o nota de rezistența in plus. Ulterior structura metalica este curațata și se administreaza o tratare cu vopsea pentru a rezista la expunerea factorilor de mediu (anticoroziune, radiații solare, precipitații, ingheț).


Transportarea structurilor trebuie sa se realizeze in siguranța pana la locul in care aceasta va fi instalata; munca cea mai grea ii revine echipei care se ocupa de montaj intrucat este nevoita sa lucreze cu utilaje aferente (macarale, aparate de sudura și alte aparate).


In funcție de scopul destinat structurii (hala metalica) se stabileșteun tip de acoperiș și de pereți, daca vor fi montate aparate de iluminat, guri de aerisire etc. Astfel ca, realizatorii proiectului trebuie sa țina cont de scopul final al structurii, daca aceasta va fi destinata unui spațiu de lucru permanent pentru o firma cu activitate industriala indelungata. Atunci trebuie sa se țina cont de necesitatea unuia ambient placut prin aerisirea interiorului structurii dar și de confort termic in funcție de sezon.


Daca structura este destinata unui show room atunci este nevoie de un plus de imaginație care sa confere vizitatorului impresia unui tot unitar cu produsul expus (sau sa fie in contrast cu acesta pentru a scoate in evidența anumite aspecte sau calitați) intr-un cadru excelent ales: in acest sens, se va alege un design inovator, apropiat de produsul prezentat, amplasarea luminilor (pentru a crea o anumita percepție asupra locului) dar și alegerea unor culori potrivit. De acest aspect se pot ocupa prin colaborare și schimb de idei managerul proiectului, arhitectul alaturi de un designer de interior.


Halele metalice servesc in diferite scopuri: pe termen lung, le putem intalni in zonele de centura ale marilor centre urbane sau in apropierea autostrazilor, drumurilor naționale sau aeroporturilor sub forma unor hangare, depozite, show room-uri sau spațiu de producție in masa a unor produse. Pe termen scurt, datorita flexibilitații construcțiilor ele pot fi show room-uri mobile sau pot deveni locuri de divertisment prin gazduirea unor concursuri, concerte, ședințe foto, platouri de filmare, expoziții nonconformiste sau sali de sport.


Veniti sa ne vedeti portofoliul la http://www.constructiimetalice.ro/