Uleiul de ricin

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum sa aveti gene si sprancene frumoase si dese cu ulei de ricin?

Uleiul de ricin va poate ajuta sa aveti niste sprancene si gene pe care sa le modelati cum vreti. Odata ce exista destule fire care pot fi aranjate dupa forma pe care o doriti, puteti apela cu incredere la penseta. Puteti chiar umple locurile in care nu va cresc fire in sprancene sau gene.

1. Aplicati ulei de ricin pe sprancene si gene inainte de culcare si lasati-l sa actioneze peste noapte.
2. Folositi un demachiant pentru a-l indeparta dimineata.
3. Clatiti-va fata si ochii cu apa calda si apoi cu apa rece.
4. Aplicati usor o crema pe baza de apa.

Atentie!
Nu intindeti uleiul de ricin pe fata sau in jurul ochilor prea mult, deoarece frecarea poate raspandi bacterii, poate cauza pistrui, poate chiar accentua ridurile.
Nu folositi acest remediu daca sunteti alergici la ulei de ricin.

Cum sa tratati caderea parului cu uleiul de ricin?

Caderea parului afecteaza atat femeile cat si barbatii. Desi caderea parului este un lucru normal, uneori o cadere abundenta poate fi o problema. Uleiul de ricin este un remediu care nu cere nici o reteta speciala pentru ca se poate aplica direct pe scalp.
1. Uleiul de ricin se gaseste la orice farmacie, sub forma de mai multe dozaje.
2. Aplicati uleiul direct pe radacinile parului si pe scalp. Nu-l aplicati pe toata lungimea parului pentru ca va fi dificil sa scapati de el si firele vor ramane lipite si uleioase.
3. Acoperiti-va capul cu un prosop, asigurandu-va ca partea pe care ati aplicat ulei de ricin este complet acoperita. Ramaneti cu prosopul peste noapte si a doua zi dimineata spalati-va de cum va treziti.
4. Repetati aceasta procedura cam o data pe saptamana.
5. Stoparea caderii parului se va petrece undeva dupa 6-7 aplicari a uleiului.
6. Puteti incerca sa combinati uleiul de ricin cu alte uleiuri (cum ar fi cel de migdale sau de rozmarin) deoarece are o densitate prea mare, si cu alte uleiuri il puteti subtia.

Cum sa folositi uleiul de ricin pentru constipare?

Uleiul de ricin este foarte cunoscut pentru proprietatile sale laxative, care actioneaza pentru a stimula peretii intestinelor gros si subtire. Are abilitatea de a preveni absorbtia lichidelor din tractul intestinal, acest lucru facilitand retinerea apei si usurarea trecerii materiilor fecale prin rect. Aceasta medicatie, insa, trebuie luata doar la recomandarea medicului deoarece poate produce pagube serioase daca este folosit cu regularitate.

Uleiul de ricin trebuie folosit mai mult pentru exterior decat pentru interior, in tratarea unor iritatii ale pielii. Aplicati direct o cantitate mica de ulei pe zona afectata o data sau de doua ori pe zi. Dupa aplicare, acoperiti zona cu un tampon de tifon pentru o absorbtie mai buna. Rezultatele nu vor inceta sa apara.

Efectele secundare ale uleiului de ricin

  • iritatii ale pielii
  • crampe musculare
  • batai ale inimii neregulate
  • senzatie de slabire sau oboseala
  • diaree
  • greata
  • ragaiala.