Triunghiul Bermudelor

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8398

Voteaza & Distribuie

Descriere

triunghiul-bermudelor"Triunghiul Bermudelor" sau "Triunghiul Diavolului" este o zona imaginara situata in largul coastei de sud-est a Statelor Unite ale Americii, si este renumit pentru o presupusa incidenta ridicata de disparitii inexplicabile de nave si aeronave. Varfurile triunghiului sunt in general considerate a fi Insulele Bermude, Miami (Florida), si San Juan (Puerto Rico). Consiliul American de Toponime nu recunoaste Triunghiul Bermudelor ca nume oficial, iar Marina Statelor Unite nu crede ca Triunghiul Bermudelor exista. S-a raportat ca Lloyd\'s, cel mai mare asigurator de specialitate din lume, nu percepe taxe mai mari pentru navele care tranziteaza aceasta zona.



Cele mai renumite pierderi ale Marinei SUA care au avut loc in zona cunoscuta ca Triunghiul Bermudelor sunt USS Cyclops in martie 1918 si aeronava Zborului 19, in decembrie 1945. Nava s-a scufundat, probabil, intr-o furtuna neasteptata, iar aeronava a ramas fara combustibil si s-a prabusit in ocean – nu s-au gasit niciodata urme fizice din cele doua nave. O alta disparitie bine cunoscuta este cea a tancului civil SS Marine Sulphur Queen, care transporta sulf topit si care s-a scufundat in februarie 1963. Desi epava marina a Sulphur Queen nu a fost localizata, au fost recuperate un colac de salvare si alte artefacte plutitoare. Aceste disparitii au fost folosite pentru a spori credibilitatea populara in misterul si calitatile pretins supranaturale ale Triunghiului Bermudelor.



Inca din zilele de la inceputul civilizatiei, mai multe mii de nave s-au scufundat si/sau au disparut in apele din intreaga lume din cauza erorilor umane sau de navigatie, din cauza furtunilor, a pirateriei, a incendiilor, sau a defectiunilor mecanice sau structurale. Aeronavele sunt supuse acelorasi probleme, si multe dintre ele s-au prabusit in mare in mai multe locuri de pe glob. De multe ori, nu au existat supravietuitori ai scufundarii sau accidentului, si, prin urmare, cauza exacta a pierderilor si localizarea navei pierdute au ramas necunoscute. Un mare numar de barci de agrement sau de calatorie intra in apele dintre Florida si Bahamas. De multe ori, se incearca o traversare cu barci prea mici si cu o cunoastere insuficienta a pericolelor zonei.



Un factor semnificativ in ceea ce priveste disparitia navelor in Triunghiul Bermudelor este un curent oceanic puternic numit Gulf Stream. Este extrem de rapid si turbulent si poate sterge rapid dovezile unui dezastru. Vremea isi joaca, de asemenea, rolul ei. Inaintea dezvoltarii telegrafului, a radioului si a radarului, marinarii nu puteau sti de o furtuna sau un uragan din apropiere, pana cand aparea la orizont. De exemplu, salupa Saratoga a Marinei Continentale, cu tot echipajului ei a disparut in largul insulelor Bahamas din cauza unei astfel de furtuni la 18 martie 1781. Multe alte nave militare americane s-au pierdut pe mare, in furtuni din intreaga lume. In cele din urma, topografia fundului oceanului variaza de la bancuri de nisip extinse in jurul insulelor pana la unele dintre cele mai profunde transee marine. Din cauza interactiunii curentilor puternici asupra recifelor, de multe ori topografia fundului oceanului se afla intr-o stare de flux si dezvolta noi pericole de navigatie.



Una dintre afirmatiile inexacte a fost ca Triunghiul Bermudelor este unul din cele doua locuri de pe pamant unde o busola magnetica indica spre nordul adevarat. In mod normal, o busola va indica spre nordul magnetic. Diferenta dintre cele doua este cunoscuta sub numele de variatie de busola. Cantitatea de variatiii se schimba cu pana la 60 de grade in diferite locatii din intreaga lume. Daca aceasta variatie sau eroare de busola nu este compensata, navigatorii se pot gasi mult in afara cursului si pot intampina probleme grave. Desi in trecut, aceasta variatie de busola a afectat regiunea Triunghiului Bermudelor, datorita fluctuatiilor in campul magnetic al Pamantului aceasta nu mai este o cauza aparenta inca din secolul al XIX-lea.