Tratamente spa renumite din intreaga lume

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4524

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu siguranta nu strica sa stii de locurile cu cele mai relaxante tratamente spa din intreaga lume! Sedintele de spa sunt cele mai atragatare experiente pentru destindere. Aceasta selectie a celor mai fabuloase experiente spa din intreaga lume te va fascina!

Banya in Rusia

Ceremonie religioasa ruseasca, Banya este un tip de ritual dedicat femeii doritoare de relaxare si rasfat. Avand o durata de cateva ore, acest tratament spa consta intr-o sauna ruseasca bazata pe puterea ghetii si caldura focului. Se aseamana cu dusurile alternative datorita faptului ca jumatate din timp se petrece intr-o sauna si cealalta intr-o piscina cu apa rece ca gheata. Conform mitului original, tratamentul Banya presupunea parcurgerea a trei pasi: o sedinta de sauna cu aburi, un dus fierbinte si finalizarea prin iesirea direct in zapada!

Cu ajutorul acestui ritual se elimina toxinele din organism si se dobandeste o piele impecabila.

Ayurveda in India

Datand de secole, Ayurveda e recunoscuta datorita remedilor pentru diferite afectiuni. Acest program spa cuprinde exercitii fizice si respiratorii, regim alimentar specific Ayurveda, purificare si meditatie. O astfel de experienta spa Ayurveda reprezinta o sedinta de relaxare totala. In cadrul acesteia se folosesc numai produse naturale cu proprietati curative, precum e lemnul de sandal.

Fango in Italia

Termenul Fango se traduce ca fiind tratament cu noroi. Tratamentul Fango in Italia recurge la noroi vulcanic, bogat in minerale si apreciat datorita beneficiilor curative in ce priveste reumatismul, dar si afectiunile de muschi sau incheieturi.

Thalassotherapy in Franta

Cu ajutorul apei de mare, Thalassoterapia are menirea de vindecare a trupului si de energizare. Aceste beneficii se datoreaza faptului ca in compozitia apei de mare se regasesc aceleasi minerale ce le contine si sangele nostru. Astfel terapia are efecte miraculoase: de regasire a linistii interioare, de combatere a inflamatiilor si de marire a elasticitatii pielii noastre.

Temazcal in Mexic

Veche practica Azteca cu tenta religioasa, terapia Temazcal inseamna o baie de abur mexicana cu efecte curative. Se poate opta si pentru varianta de spa ce combina aceasta ceremonie cu meditatia. O cabana pe plaja e locatia acestui ritual de rasfat total.

Onsen in Japonia

In Japonia, baile publice poarta denumirea de Onsen. Fara nici o legatura cu semnificatia numelui, aceste bai sunt izvoare minerale cu apa fierbinte. Japonezii apeleaza la aceste tratamente ori de cate ori simt nevoia de a se elibera oboseala si stres. Se poate alege varianta de Onsen cu baie mica si privata, sau varianta unei piscina mari publice. La finalul rasfatului, japonezii obisnuiesc sa bea ceai si sa consume dulciuri.

Lulur in Indonezia

Geneza acestei terapii este masajul Lulur, care se daruia mireselor din Indonezia timp de 40 de zile inainte de ziua nuntii. Acest ritual avea scop de infrumusetare, de a face pielea fina si catifelata pentru acel moment important din viata. La ora actuala, Lulur este un tratament spa cu o durata mult mai scurta, de 4 ore. Acesta include un masaj cu uleiuri naturale, un scrub puternic la care se adauga condimente si tratamente cu iaurt. Tratament e urmat apoi de o baie aromata intr-o cada plina cu petale de flori. Efectul de relaxare e garantat!

Lomi Lomi in Hawaii

Masaj vechi, Lomi Lomi se traduce ca fiind "Maini iubitoare". Tehnica folosita explica mai bine acesti termeni. Astfel, tehnica Lomi Lomi presupune miscari executate cu ajutorul antebratelor, coatelor si mainilor. Miscarile sunt fie lungi si continue, fara intreruperi, fie sacadate, in ideea de a obtine un efect mladios si linistitor.