Tratamente pentru sinuzita cronica

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4808

Voteaza & Distribuie

Descriere

sinuzitaCand simptomele sinuzitei acute continua mai mult de patru saptamani, inseamna ca s-a transformat intr-o infectie cronica. In acest caz, pentru tratamentul sinuzitei cronice trebuie consultat un specialist ORL. Scopul principal al tratamentului este de a elimina aceste simptome. Pentru o eliberare imediata a congestiei nazale se prescrie un spray nazal salin. Trebuie folosit pentru a clatiti pasajul nazal. Cu toate acestea, sprayul nu trebuie folosit mai mult de 3 zile, pentru ca organismul tinde sa devina dependent de el pentru a putea respira. Pentru durerile de cap sinusoidale se prescriu medicamente pentru alinarea durerii.



Pentru a se reduce inflamarea severa a sinuzitei cronice, se pot administra corticosteroizi, fie pe cale orala sau fie prin injectii sau spray-uri nazale. Aceste medicamente trebuie folosite pentru o perioada lunga de timp, din cauza efectelor lor secundare. Decongestionantele orale sau nazale pot fi de asemenea folosite pentru a reduce severitatea simptomelor. In cazul in care medicul identifica o infectie bacteriana drept cauza, atunci trebuie prescrise antibiotice impotriva infectiilor sinusurilor. Atunci cand nu exista nici o imbunatatire dupa tratamentul medicamentos, medicul poate recomanda o interventie chirurgicala pentru a elimina obstructia si pentru a imbunatati drenajul sinusurilor.



Impreuna cu tratamentele medicamentoase pentru infectia sinusurilor, sunt benefice si unele remedii pentru acasa, printre care si inhalatiile. Este de asemenea importanta cresterea aportului de lichide pentru a mentine corpul hidratat - ajuta la recuperare mai rapida. Pentru a preveni sinuzita cronica, un stil de viata sanatos, cu o buna nutritie, exercitii regulate si cantitatea corespunzatoare de odihna sunt o necesitate.