Tratamente pentru negi preparate acasa

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8682

Voteaza & Distribuie

Descriere

Negii se manifesta pe suprafata pielii sub forma unor mici umflaturi ferme, cauza aparitiei lor fiind un virus care afecteaza celulele pielii. Exista riscul ca negii sa se extinda, insa in cele mai multe cazuri sunt inofensivi, trecand de la sine in 2-3 ani. Insa negii deranjeaza fapt pentru care se poate opta pentru dizolvarea sau indepartarea lor.

Tratamente pentru negi preparate acasa

  • suc laptos de smochine (anjeer). Acest lichid se obtine din fructele proaspete, abia coapte si se aplica pe negi de mai multe ori intr-o zi, timp de doua saptamani.
  • suc de aloe. Se aplica sub forma de crema sau direct din planta de aloe vera. Aceast planta are proprietatea de a calma disconfortul creat de negi si de a accelera vindecarea.
  • cartofi cruzi (alu). Se taie cartofii rondele si se curata negii de mai multe ori pe zi, repetand procedura cel putin doua saptamani.
  • usturoi. Se aplica usutroiul zdrobit pe neg de 2-3 ori zilnic. Se acopera zona afectata cu un plasture si se lasa sa actioneze toata noaptea. Se urmeaza tratamentul timp de 3-4 saptamani pana cand negul dispare.
  • ceapa. Se taie bucati de ceapa cruda intr-un vas, se presara sare si se lasa asa peste noapte. Se aplica pasta obtinuta pe negi de doua ori pe zi, pana cand acestia dispar
  • vitamina E. In combinatie cu usturoiul este un remediu excelent pentru negi, usor de preparat acasa. Se aplica vitamina E pe neg, apoi un catel de usturoi zdrobit si se acopera zona pentru ca negul sa fie tratat cat mai eficient.

Daca din anumite motive nu vrei sa alegi pentru aceste remedii naturale, te poti orienta si spre alte variante de a elimina negii, precum taiere, ardere sau chirurgie estetica.