Tratamente pentru intarirea unghiilor

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5265

Voteaza & Distribuie

Descriere

Unghiile moi si exfoliante pot semnala anumite probleme de sanatate sau sunt rezultatul lipsei unei ingrijiri corespunzatoare. Deficienta nutritionala, precum si infectiile sunt unele dintre afectiunile care pot afecta unghiile de la maini, dar si cele de la picioare. La fel ca si parul, starea unghiilor reflecta sanatatea si bunastarea noastra generala. Cu toate acestea, unghiile moi si fragile apar si fara sa avem alte probleme de sanatate. In astfel de cazuri, cauzele sunt supraexpunerea la apa, spalarea vaselor in fiecare zi sau spalarea hainelor cu mana.

Metode de intarire a unghiilor moi

Cu o ingrijire adecvata si urmand o dieta echilibrata, unghiile dvs pot arata bine din nou. Nutriementele foarte importante pentru sanatatea lor sunt proteinele, biotina, calciul si sulful. Deci, consumand alimente bogate in proteine, sulf si calciu le veti ajuta sa creasca sanatoase. Pe langa dieta, puneti in aplicare si urmatoarele metode de intarire a unghiilor.

* Suprexpunerea la apa usuca unghiile si le inmoaie. Activitati precum spalatul vaselor sau a rufelor le expun la substante chimice dure. Deci, pentru a le proteja, purtati manusi de latex cand spalati.

* Puteti folosi cu incredere un intaritor de unghii de calitate pe care il gasiti in comert. Ideal, intaritorul se foloseste o data pe saptamana si il puteti folosi si ca strat protector inainte de aplicarea laculului de unghii.

* Renuntati la obiceiul de a va roade unghiile si nu le mai abuzati, Adica nu le mai folositi pentru a deschide recipiente sau pentru a dezlipi autocolante. Aceste activitati le slabesc si le fac mai usor de rupt.

* Taiati-va unghiile la intervale regulate. Nu taiate din carne, dar nici prea lungi. Aveti grija sa nu taiati prea adanc in laterale pentru a preveni unghiile incarnate.

* Taiati-va unghiile imediat dupa ce ati facut baie sau dus pentru ca sunt mai moi si mai usor de taiat.

* Vaselina cosmetica este unul dintre cele mai eficiente produse pentru hidratarea lor. Poate fi folosita de mai multe ori pe zi atat pentru unghii cat si pentru pielea din jurul lor. De asemenea, o puteti aplica seara inante de culcare, dupa care va acoperiti mainile cu manusi.

* Uleiul de masline este un alt remediu pentru intarirea unghiilor. Se aplica uleiul cu o perie, si se lasa sa actioneze aproximativ 15-20 minute, dupa care se aplica o crema hidratanta pentru maini.

* Un amestec de suc de lamaie si miere este, de asemenea, un tratament pentru intarirea unghiilor. Masati-le cu acest amestec si e suficient.

* Evitati utilizarea frecventa a dizolvantului de oja, iar cand il cumparati, aveti grija sa nu contina acetona. Protejati cu un strat de crema hidratanta.

* Pentru a va vopsi unghiile, folositi un produs care nu contine formaldehida, deoarece aceasta slabeste unghiile si le predispune la rupere. Evitati si produsele care contin substante chimice cum ar fi toluenul si sulfonamidele.