Tratamente cu pepene rosu

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4159

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rasuflam usurate cand vine sezonul pepenilor! Ne ambitionam si promitem ca de aceasta data ne vom finaliza benefica cura de pepene rosu. Insa fast-food-ul si patiseriile reusesc de fiecare data sa ne strice dieta propusa. Iata cateva lucruri care te vor motiva sa duci pana la capat cura si sa nu te lasi prada tentatiilor. Am adunat in acest articol beneficiile acestui fruct si indicatiile terapeutice esentiale ale unei cure cu pepene rosu.

Compozitia pepenelui rosu
Fructul rosu delicios contine apa in proportie de 95%, la care se adauga zaharuri naturale si nenumarate substante ce fac minuni pentru sanatate - enzime, acizi organici si licopina, un antioxidant de o mare importanta. Datorita continutului mare de apa, pepenele rosu se foloseste pentru tratarea aparatului urinar si afectiunilor de rinichi. O cura de pepene urmata minim 10 zile e extrem de benefica persoanelor care sufera de aceste afectiuni. Insa se stie ca e mai usor sa previi decat sa tratezi. Asa ca pepenele rosu se recomanda tuturor. Datorita enzimelor si acizilor organici din compozitia lui, e considerat un purificator al organismului, reprezentand un excelent detoxifiant.

Cura de pepene rosu

Timp de 10 zile ar trebuie sa dureze cura. Se vor consuma zilnic 2 kilograme de pepene rosu. Nu e nimic iesit din comun, e vorba de 2 litri de lichid. E de preferat consumarea pepenului proaspat in loc de sucul obtinut din el, deoarece acesta se oxideaza repede si isi pierde substantele hranitoare. Orienteaza-te ca pepenii sa fie bine copti. Stim ca miezul rosu e mai aromat, insa nu fugi nici de fructul de langa coaja.

Cura de pepene pentru tratarea acneei
Ai batai de cap cu acneea? Atunci tine aceasta cura timp de 10-20 zile (tot 2 kg zilnic). Rezultatul va fi o dezintoxicare generala si o reglare hormonala a organismului tau. Daca vrei sa obtii efecte maxime renunta si la alimente toxice si carne. E recomandat sa recurgi, concomitent cu aceasta terapie, la un tratament extern pentru combaterea acneei.

Cura de pepene rosu pentru boli de rinichi

Vei urma cura cu 2 kg de pepene zilnic minim 2 saptamani. Cu cat poti sa mananci mai mult din acest fruct, cu atat mai bine. Atentie! In primele si ultimele 3 zile ale curei foloseste si un tratament natural din plante care ajuta la sfaramarea calculilor renali. Aportul mare de lichid din pepene oricum va favoriza acest lucru. Poti alege din plante precum frunzele de merisor, de mesteacan, rasina de pini, boabele de ienupar.

Cura de pepene rosu pentru constipatie

Conditia de baza e ca prima masa zilei sa contina exclusiv pepene rosu. Mananca macar o portie pe stomacul gol. Peste 4 ore poti servi urmatoarea masa dar trebuie sa incepi cu 4 lingurite de tarate de grau inmuiate in apa. Exista persoane care au o digestie mai lenta. Daca te afli si tu in aceasta situatie, incearca sa nu combini la aceeasi masa pepenele cu mancaruri grase sau foarte bogate in proteine.