Tratament pentru bolile coloanei vertebrale

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina, sanatate, tratament
Ultima actualizareJoi 16 martie 2023
Vizualizari8984

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre partile vitale ale corpului nostru este coloana vertebrala. Aceasta sustine trunchiul si permite corpului nostru sa realizeze miscari in toate directiile, de care e nevoie in activitatile cotidiene. Cercetarile chinezesti sustin importanta dezvoltarii flexibilitatii coloanei pentru sanatate. Sedentarismul conduce spre o postura incorecta, neantrenand miscarile posibile ale coloanei. Ca urmare, coloana nu va functiona in totalitate iar acest lucru se resimte prin durere si chiar imobilizare.

Tratament pentru bolile coloanei vertebrale

Metoda Qi Gong trateaza afectiunile coloanei vertebrale prin decompresia discurilor intervertebrale si lungirea, detensionarea si echilibrarea muschilor vertebrali, permitand accesul la fiecare vertebra. Tratamentul Qi Gong restabilieste mobilitatea si posibilitatea miscarii independente a vertebrelor. Efectele benefice ale metodei apar de la sine si/sau sunt stimulate in timpul tratamentului la sfaturile specialistilor.

Programul Qi Gong include un set de peste 50 de exercitii, tehnici de respiratie si auto-masaj, care se pot executa oriunde: acasa, la serviciu, in vacanta, in timp ce ne plimbam, alergam sau asteptam la rand. Metoda Qi Gong regenerareaza organismului la nivel celular si produce intinerirea intregului organism, prevenind si vindecand urmatoarelor afectiuni:

  • malformatii si deformatii ale coloanei vertebrale precum e scolioza sau cifoza
  • osteoporoza
  • artrita
  • dereglarile metabolice, vizuale, auditive, digestive, cardiovasculare si respiratorii
  • insomnii, migrene, ametelilor, probleme de concentrare si memorie
  • spondiloza lombara si cervicala
  • probleme legate de impotenta, fertilitate, frigiditate, menopauza
  • chisturi
  • tumori
  • dureri lombare.

Etape in practica Qi Gong


1. reglarea corpului fizic
2. reglarea si echilibrarea respiratiei
3. armonizarea si echilibrarea mintii.

Perseverenta in practica este esentiala, fie ca persoana e incepatoare sau avansata. In lipsa pregatirii corpului pentru stapanirea energiei absorbite, o sedinta se poate dovedi neeficienta. Pregatirea corpului inseamna executarea exercitiilor de incalzire. Incalzirea corpului presupune activarea fluxului energetic si a celui sanguin si intensificarea circulatiei lor prin intregul organism. Indeosebi pentru zonele corpului mai putin intinse, precum e coloana vertebrala si osul sacrum, exercitiile de incalzire joaca un rol definitoriu. In lipsa incalzirii necesare, muschii, neprimind suficient sange, pot fi prea incordati pentru a a se putea executa astfel de activitati.