Traditii moderne de Craciun

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4988

Voteaza & Distribuie

Descriere

De-a lungul istoriei, Craciunul a fost sarbatorit de culturi diferite in diferite moduri. In vechiul Babilon si Egipt, existau festivaluri in mijlocul iernii care slaveau zeii antici.

Romanii celebrau Saturnalia, un festival dedicat lui Saturn, zeul pacii si belsugului. In timpul acestui festival, care dura din 17 pana in 24 decembrie, locurile publice erau decorate cu flori si cadouri, si bomboane erau schimbate intre sclavi si stapani.

In Scandinavia, o perioada de sarbatoare cunoscuta sub numele de Yule avea loc in fiecare iarna la sfarsitul perioadei de vegetatie. In acest timp, populatia sarbatorea o vara imbelsugata.

Cultura celtica din Insulele Britanice venera toate plantele verzi ca simboluri ale fertilitatii si spiritul sarbatorilor gravita in jurul caselor decorate cu vasc si stejar vesnic verde.



Noi obiceiuri de Craciun au aparut in Evul Mediu. Cel mai important dintre acestea a fost colindul. Prin secolul XIV, astfel de cantece de Craciun au devenit asociate cu ceremonia religioasa a nasterii lui Hristos.

In Italia, s-a dezvoltat o traditie a readoptariii nasterii lui Hristos si construirea de scene ale Nasterii. Traditia de a sarbatori Craciunul prin decorarea unui pom interior a fost stabilita de Regina Victoria a Angliei, in timp ce autorul Charles Dickens a popularizat ideea de a avea o sarbatoare de Craciun, prin scrierile sale.

Obiceiuri moderne - fotografii si felicitari online de Craciun
Exista, de asemenea, multe traditii de Craciun care s-au dezvoltat in timpurile moderne. Conceptia moderna americana despre Mos Craciun ca o figura seculara a fost creata de scriitorul Clement Moore in poemul sau, A Visit from St. Nicholas („O vizita de la Sf. Nicolae").

Comercializarea de Craciun a inceput sa aiba loc in jurul celui de-al Doilea Razboi Mondial, atunci cand oamenii trebuiau sa faca cumparaturi de departe, in avans, pentru a lua cadouri in timp util pentru soldatii de peste mari.

Astfel s-a nascut sezonul extins de cumparaturi de Craciun. O traditie chiar mai moderna este de a trimite felicitari online de Craciun insotite de fotografii de Craciun ale familiei. Aceasta este o modalitate excelenta pentru a comunica cu prietenii despre schimbarile in familie si a impartasi bucuria de sarbatoare cu toata lumea. Unele familii chiar includ in fotografiile de Craciun cainele familiei accesorizat cu coarne de cerb!

felicitare de Craciun

Cele mai noi traditii de Craciun - tonurile de apel pentru telefon
De departe cea mai recenta traditie de Craciun este descarcarea de tonuri de apel de Craciun pe un telefon mobil. Fie ca descarcati un colind clasic ca "Deck the Halls", cantata de The Platters, sau, mai contemporan, o piesa funky precum cea a lui James Brown, "Funky Christmas Millennium", veti trai atmosfera festiva de fiecare data cand auziti tonul de apel pe telefon.

Tonurile de apel de Craciun pe telefonul mobil sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a va reaminti ca aveti o lista lunga de Craciun pentru cumparaturi. Este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a raspandi spiritul sezonului printre prieteni si colaboratori.

Indiferent de traditiile de Craciun pe care alegeti sa le imbratisati, trebuie sa fiti impacati cu ideea ca fiecare sarbatoare are o istorie distinctiva si o semnificatie speciala pentru oameni.