Topul nuntilor regale

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5456

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce pune mai mult in valoare o nunta? Ca e ea regala sau nu, ca are invitati de marca, numerosi ori doar rudele apropiate. Rochia stralucitoare a miresei ori fracul mirelui, tortul, muzica, decorul, biserica, toate contribuie la inchegarea unei nunti frumoase. In Marea Britanie, nuntile, mai ales cele regale, reprezinta adevarata evenimente, la care, daca s-ar putea, ar participa toata lumea. Oricum, precum intr-o zi libera, toti isi indreapta privirile pe mai marile sau micile ecrane pentru a urmari orice detaliu. Traiesc cu totii alaturi de miri intreaga nunta.





Nunta Elisabeta a II-a si Philip


Nunta Elisabeta a II-a si Philip



Specifice nuntilor din familia regala a Angliei sunt, pe langa rochiile de basm, palariile, tobosarii si trompetistii, si transmisiile televizate, emisiunile legate de subiect sau regulile din batrani ori protocolul. Sunt deja o serie de nunti care au reusit sa faca istorie la Windsor si sa ramana in memoria englezilor.


A. Printesa Elisabeta a Angliei si Philip Mountbatten, printul Greciei si al Danemarcei, iar apoi, ducele de Edimbourg.

Nunta acestora a avut loc in 20 noiembrie 1947. Acestia s-au cunoscut cu un an in urma, cand viitoarea regina Elisabeta avea numai 21 de ani.




Nunta Elisabetei - fotografie realizata in Sala Tronului


Nunta Elisabetei - fotografie realizata in Sala Tronului



Incoronarea sa, insa, a fost facuta abia mai tarziu, dupa 5 ani, in anul 1952. Nunta a avut loc la Palatul Buckingham, resedinta familiei regale si reprezinta un loc ideal pentru a organiza o nunta. Are 775 de camere, sali, receptii si bucatari priceputi.


B. Printesa Margareta, sora mai mica a Reginei.

Aceasta nunta a fost una dintre cele mai mediatizate nunti in momentul respectiv. Acest lucru s-a intamplat deoarece Margareta a iesit din tiparele familiei regale si s-a maritat din dragoste, cu un fotograf, Antony-Armstrong-Jones. Nunta a avut loc in anul 1960, pe 6 mai. Bineinteles, desi nu a ales un sot de rangul sau, nunta nu a fost mai prejos, ci a avut parte de toate ceremoniile care sunt prezente in cazul nuntii unei printese. Dupa 17 ani, timp in care printesa a nascut doi copii, cuplul a divortat, acesta fiind al doilea divort regal, dupa cel al Regelui Henri al VIII-lea.


C.Printesa Diana si printul Charles.

Se pare ca aceasta nunta a reprezentat cel mai mare eveniment de la Palatul amintit anterior.




Nunta Diana si Charles


Nunta Diana si Charles



Mirii s-au logodit in 24 februarie 1981 si s-au casatorit in acelasi an, pe 29 iulie. Acestia s-au despartit in 1992, moment in care si-au confirmat oficial separarea. Au divortat in 28 august 1996, iar dupa un an, Printesa Diana a murit la Paris intr-un accident de masina. Nu se poate uita, totusi, ca nunta printeseu cu printul mostenitor a atins un record de telespectatori, devenind un eveniment mondial.


D. Cel de-al doilea fiu al Reginei, Printul Andrew, s-a casatorit cu Sarah Ferguson

sau Fergie, in 23 iulie 1986, dar au divortat in 1996. Acestia au doi copii, Beatrice si Eugenie. Casa regala nu a fost lipsita de divorturi. Chiar in 1992 divortase si Printesa Anne, cealalta fiica a Reginei, care s-a recasatorit apoi cu Timothy Laurence.


E. Casatoria printului Edward cu Sophie Rhys-Jones.

Ceremonia a avut loc in 19 iunie 1999 si a adus, dupa moartea printesei Diana, un aer cu totul altfel familiei regale.





Nunta Victoria a Suediei cu Daniel


Nunta Victoria a Suediei cu Daniel



Casatorii regale de neuitat in lume au avut loc si in Monaco, cum ar fi nunta Printului Rainier de Monaco cu Grace Kelly, nunta Pntesei Mostenitoarea Victoria a Suediei cu Daniel Westling, nunta Principelui Mostenitor de Asturias al Spaniie cu Letizia Ortiz, dar si nunta Principelui Nicolas al Greciie cu Tatiana Blatnick.


Acestor nunti atat de celebre li se adauga incepand cu data de 29 aprilie, cea mai mediatizata si asteptata nunta a momentului. Este vorba de casatoria Printului William cu Kate Middleton.