Top 10 vocalisti ai muzicii rock

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13702

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunt unele voci care se pierd dupa prima ascultare si altele care ne raman in minte pentru foarte mult timp. Sunt unele cantece pe care nu le stim, insa recunoastem artistii dupa voce, caci s-au facut remarcati si i-am putea recunoaste din sute. Desi apar trupe si artisti pe banda rulanta, unele nume vor ramane mereu sonore si ne vom intoarce sa le ascultam muzica cu drag si nostalgie. Va vom prezenta cativa artisti ai scenei muzicii rock ale caror voci au facut istorie.

Freddie Mercury - Queen

Freddie Mercury

Freddie Mercury

Freddie Mercury sau Farrokh Bulsara s-a nascut pe 5 septembrie 1946 in Stone Town, Zanzibar si a murit in 24 noiembrie 1991. Artistul a fost solistul si liderul trupei britanice de muzica rock, Queen, dar si compozitor, textier si producator muzical.

Freddie Mercury s-a remarcat prin calitatile sale vocale de tenor si pentru prestatiile live. Dintre melodiile compuse de acesta, nu putem sa nu amintim Bohemian Rhapsody, Somebody to Love, We Are the Champions si Little Thing Called Love.

Criticii muzicii rock nu au avut la suflet formatia Queen la vremea respectiva, tocmai de aceea a fost nominalizata foarte tarziu in Rock and Roll Hall of Fame (2001).

Totusi, Queen a fost si ramane una dintre cele mai apreciate formatii din lume. Pana in zilele noastre s-au vandut aproape jumatate de miliard de albume. Queen este trupa care s-a aflat in UK Album Chart mai mult decat orice alta trupa sau artist din lumea muzicii. Totodata, "We are the Champions" si "Bohemian Rhapsody" au fost recunoscute de catre "Sony Ericsson" ca fiind dintre cele mai bune cantece din toate timpurile.




Jeff Buckley{title}

Jeff Buckley

Jeff Buckley

Jeffrey Buckley s-a nascut in Anaheim, California, in 17 noiembrie 1966 intr-o familie de muzicieni. Tatal sau, Tim Buckley a fost vocalist de jazz si folk, mama lui canta la pian si la violoncel. Dupa ce a murit Tim, tatal vitreg al lui Jeff l-a crescut de mic cu Led Zeppelin, Jimi Hendrix si Pink Floyd. Cand avea 13 ani a primit prima chitara electrica, iar in liceu a inceput sa cante in trupa de jazz a scolii. In 1993 a lansat albumul Grace cu o trupa personala, album care a fost considerat de Jimmy Page drept cel mai bun album al deceniului, iar David Bowie a spus ca acesta ar fi unul dintre cele 10 albume pe care le-ar lua cu el pe o insula pustie.



Robert Plant – Led Zeppelin{title}

Robert Plant

Robert Plant

Robert Plant, pe numele sau intreg Robert Anthony Plant, s-a nascut la 20 august 1948 si a fost pentru 12 ani vocalistul legendarei trupe Led Zeppelin, iar apoi si-a inceput o cariera solo care nu poate fi trecuta prea usor cu vederea. Cantaretul englez a lansat in 2007 un album alaturi de Alison Kraus, cantareata americana de folk si bluegrass, un album de folk-rock, numit Raising Sand.





Ian Gillan – Deep Purple{title}

Ian Gillan

Ian Gillan

Ian Gillan este vocalistul cunoscutei trupe Deep Purple, a inceput sa cante cu ei din 1969 cand l-a inlocuit pe Rod Evans, a fost inlocuit apoi de David Coverdale, a colaborat o perioada cu Black Sabbath (1984), s-a intors apoi la Deep Purple, a fost iar inlocuit, de data aceasta pentru doi ani, de Joe Lynn Turner, iar in prezent este iar solistul acestei formatii. In anul 1970, Ian Gillan a fost vocea operei rock, Jesus Christ Superstar, realizata de Andrew Lloyd Webber și Tim Rice.



Bruce Dickinson - Iron Maiden{title}

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson este cunoscut atat ca vocalistul trupei britanice de heavy metal, Iron Maiden, cat si pentru cariera solo. Acesta, pe langa muzician, mai este si scriitor, pilot de avion, prezentator radio/TV si scrimer. Inca din scoala a fost pasionat de muzica rock, era la vremea aceea fan Deep Purple. In perioada facultatii a cantat in mai multe trupe ca Styx, Speeds, Shots, iar in 1979 a devenit solistul trupei Samson, alaturi de care a inregistrat trei albume, iar in 1982 s-a alaturat trupei Iron Maiden. Artistul s-a nascut pe 7 august 1958, in Worksop, Marea Britanie.



Ronnie James Dio - Black Sabbath{title}

Ronnie James Dio

Ronnie James Dio

Ronnie James Dio a fost un compozitor si solist de heavy metal, a cantat cu trupele Rainbow, Elf, Black Sabbath si trupa sa, Dio. Acesta s-a facut remarcat prin vocea sa puternica, dar si prin semnul pe care-l facea cu mana in timpul concertelor, "coarnele diavolului". In ultimii ani ai vietii, Ronnie a facut parte din proiectul "Heaven and Hell" de unde faceau parte si Tony Iommi, Geezer Butler si Vinny Appice. Artistul s-a nascut la 10 iulie 1942 in Portsmouth, New Hampshire si a murit pe 16 mai 2010 in Houston.



Rob Halford – Judas Priest{title}

Rob Halford

Rob Halford

Rob Halford sau Metal God, este vocalistul trupei Judas Priest, compozitor de muzica rock. Multi artisti si fani l-au considerat pe Halford drept unul dintre cantaretii cu cea mai buna voce rock, caci are un timbru vocal aparte. Artistul a fost membrul mai multor trupe, ca Hiroshima, Tharl, Abraxas, Lord Lucifer, Athens Wood. Si-a intrerupt o perioada activitatea in trupa Judas Priest pentru a-si forma trupele Fight si Halford, dupa care a revenit in formatia sa de suflet, fara a renunta la celelalte proiecte. Rob Halford s-a nascut in 25 august 1951, in Walsall, Anglia.



Axl Rose - Guns'n'Roses{title}

Axl Rose

Axl Rose

Axl Rose, solistul trupei Guns'n'Roses este singurul membru care a ramas in trupa de la inceputurile ei si pana azi. Acesta s-a nascut pe 6 februarie 1962 in Lafayette, Indiana. Artistul american, pe numele sau intreg William Bailey, este una dintre legendele rock-ului. Acesta si-a format in adolcescenta trupa Axl, de unde si-a preluat numele de Axl Rose. Dupa scurt timp a plecat de acasa si si-a format, treptat, o cariera in muzica rock. In anul 1985 a format trupa Guns'n'Roses, iar albumul lor de debut, "Appetite for destruction" a aparut in 1987.



Paul McCartney (The Beatles, Wings){title}

Paul McCartney

Paul McCartney

Paul McCartney sau Sir James Paul Mcartney s-a nascut la 18 iunie 1942. Vocalistul si compozitorul englez s-a facut cunoscut in formatia The Beatles. Artistul, un simbol al secolului 20, este mentionat in "The Guinnes Book of Records", drept compozitorul care a avut cel mai mare succes din istoria muzicii. Acesta a inregistrat 29 de cantece care au fost pozitionate pe prima pozitie a topurilor din Statele Unite.

Dintre acestea, 20 au fost interpretate de The Beatles, iar celelalte de Wings sau doar de el, in cadrul carierei solo. Dintre cele mai celebre melodii compuse de acesta nu putem sa nu amintim "Yesterday", melodie care a fost interpretata de mai bine de 3.000 de artisti. Paul McCartney a spus ca aceasta melodie i-ar fi aparut in vis si ca nu are certitudinea ca este creatia sa.




Sebastian Bach (Skid Row){title}

Sebastian Bach

Sebastian Bach

Sebastian Bach este un cantaret canadian de heavy metal, cunoscut ca fostul vocal al trupei Skid Row. Acesta s-a nascut pe 3 aprilie 1968 in Freeport, Bahamas. Sebastian a cantat pe aceeasi scena cu Guns'n'Roses si Metallica in 1990, sub numele de The Gak (nume improvizat), in cadrul unei petreceri organizate de RIP Magazine.