Top 10 femei de succes din lume

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10172

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie ca sunt politicieni de succes, actrite, fotomodele, activiste pentru drepturile omului sau jurnaliste recunoscute international, femeile au un lucru un comun: sunt puternice si influente. Iata cele mai puternice 10 femei din lume, cu realizarile si meritele lor, dar si cu averile impresionante pe care le-au adunat in timp. Le vedem la televizor, in mijlocul evenimentelor sau actionand si impunandu-si interesele din umbra. Ele sunt cele mai de succes 10 femei din lume.


1. Angelina Jolie

Pe langa recunoasterea unanima a talentului sau actoricesc, Angelina Jolie este apreciata si pentru implicarea intensa in lupta pentru drepturile refugiatilor. Apreciata actrita, distinsa deja cu Premiul Oscar in anul 2000 pentru rolul secundar din Girl, Interrupted, are o avere estimata la 120 de milioane de dolari. Si-a marcat debutul regizoral odata cu pelicula "In the Land of Blood and Honey", a carui actiune se petrece in Bosnia, in timpul razboiului din anii '90. Jolie este si Ambasadorul Bunavointei pentru UNHCR (Organizatia Natiunilor Unite de comisari speciali pentru refugiati), luptand pentru drepturile refugiatilor si facand vizite oficiale in taberele de refugiati din Turcia, Sudan, Afganistan, ajutandu-i pe cei ce cer azil politic.




Angelina Jolie


Angelina Jolie, una dintre cele mai de succes femei din lume




2. Hillary Clinton

Activand in domeniul politic, Hillary Clinton a fost dintotdeauna apreciata pentru sustinerea intereselor Statelor Unite ale Americii si pentru preocuparea sa pentru problemele femeilor in societate, dar si pentru asezarea sistematica pe agenda politicii externe americane a temelor sensibile precum educatia. Incercand sa desluseasca misterul celebrei poze facute in timpul urmaririi executiei lui Osama Bin Laden in care ducea mana in dreptul fetei ca semn de tensiune intensa, sefa diplomatiei americane a precizat ca pur si simplu stranuta sau tusea in momentul in care butonul aparatului de fotografiat a fost apasat.






Hillary Clinton


Hillary Clinton, om politic influent al SUA




3. Michelle Obama

Mai populara decat sotul ei, presedintele Barack Obama, Michelle Obama tine capul de afis cu campaniile sale de prevenire si de stopare a obezitatii la copii. Pe langa activitatile sale sociale extrem de bine vazute, prima doamna a Statelor Unite este cunoscuta pentru vizitele oficiale efectuate in Africa, India, America Latina, dar si pentru sejururile de multe ori criticate din Spania sau Vail, o statiune de schi de lux din Colorado.






Michelle Obama


Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite




4. Dilma Rousseff

Una dintre senzatiile lumii politice mondiale, cu adevarat una dintre cele mai de succes femei din lume, este Dilma Rousseff, aleasa presedinte al Braziliei. Are un trecut tumultuos, fapt ce face ca evolutia sa rapida la favorit al alegerilor sa fie si mai spectaculoasa. Rousseff a fost inchisa la puscarie timp de doi ani pentru implicarea sa in politicile radicale al Americii Latine privind munca. Pe langa implicarea politica, Rousseff este o devoratoare de teatru, iubind cu precadere tragediile clasice grecesti, dar si opera.






Dilma Rousseff


Dilma Rousseff, presedintele Braziliei




5. Sonia Gandhi

Sonia Gandhi, aleasa presedinte al Partidului Congresul National Indian in anul 2010 deja pentru a patra oara, nu a fost o figura politica publica de la inceput. Nascuta in Italia, a intrat in contact cu lumea politica indiana abia dupa casatoria cu Rajiv Gandhi, membru al familiei care conducea India deja din anul 1940. Abia dupa asasinarea acestuia, Sonia Gandhi a a pasit pe urmele sotului ei si a intrat in politica. In 2004, Gandhi a dat o lovitura de gratie oamenilor politici ai Indiei si intregii natiuni in general, refuzand postul de prim ministru. Multi s-au bucurat, insa si mai multi se temeau ca acest refuz va marca decaderea dinastiei Nehru-Gandhi, care a condus tara inca din anii '40.






Sonia Gandhi


Sonia Gandhi, presedintele Partidului Congresul National Indian




6. Oprah Winfrey

Una dintre cele mai de succes femei din lume este Oprah Winfrey, cu o avere estimata la peste 2,7 miliarde de dolari si cu un venit anual de aproximativ 290 de milioane de dolari. Dupa ce a facut istorie in televiziune cu celebrul sau show de televiziunecare a rezistat timp de 25 de ani, Oprah s-a hotarat sa mearga si mai departe si si-a lansat propriul sau canal de televiziune, Oprah Winfrey Network. Miliardara in dolari suscita interesul in continuare, fiind urmarita pe platformele de socializare de milioane de fani din toata lumea. Implicarea sa se intinde pe mai multe paliere, de la afaceri si media, pana la lifestyle si acte de caritate.






Oprah Winfrey


Oprah Winfrey, una dintre cele mai de succes femei din lume




7. Angela Merkel

Angela Merkel este cancelarul Germaniei, lider de necontestat al Uniunii Europene si una dintre cele mai de succes femei din lume. Cu toate astea, Merkel are un punct sensibil: cumparaturile. Cancelarul sufera de o tulburare compulsiva care o determina sa faca cumparaturi necugetat, achizitionandu-si obiecte de care nu are nevoie.






Angela Merkel


Angela Merkel, cancelarul Germaniei




8. Christiane Amanpour

Christiane Amanpour este, probabil, cea mai cunoscuta jurnalista din lume. Din anul 2010, emisiunea pe teme politice "This Week" pe care o prezinta la postul de stiri ABC este in topul emisiunilor de gen, adunand circa 2,2 milioane de telespectatori din SUA in fiecare saptamana si fiind difuzata in mai mult de 200 de tari prin intermediul BBC World. Cunoscuta pentru curajul si determinarea cu care isi realizeaza reportajele, Amanpour a realizat in exclusivitate un interviu cu fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, dar si cu liderul libian Muammar Qaddafi. Ocazional, jurnalista joaca si in filme, obtinand roluri cameo in Iron Man 2, The Pink Panther 2 sau in serialul Gilmore Girls.






Christiane Amanpour


Christiane Amanpour, jurnalist la ABC




9. Regina Rania al Abdullah

Regina Rania a Iordaniei este cunoscuta la nivel mondial pentru activitatea sa filantropica si pentru campaniile sale sociale ce includ imbunatatirea sistemului educational, ajutorarea copiilor si familiilor sarace si inlesnirea accesului femeilor la educatie. O figura regala cu adevarat frumoasa, Rania a lucrat pentru Citibank si Apple Inc. inainte de a se casatori cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.






Regina Rania


Regina Rania, sotia regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei




10. Gisele Bundchen

Supermodel de talie mondiala, Ambasador ONU pentru mediu, venituri considerabile de ordinul zecilor de milioane de dolari anual, Gisele Bundchen le face pe toate. Fostul model Victoria's Secret a castigat numai anul acesta 45 de milioane de dolari din contracte de modeling si afaceri personale. Parteneriatele cu H&M, Roberto Cavalli, Pantene si Max Factor i-au rotunjit considerabil veniturile. In anul 2010, supermodelul si-a lansat propria linie de cosmetice naturale, Sejaa, care a inregistrat un succes remarcabil, fiind curtata de marile companii, inclusiv Shiseido, pentru achizitie.




Gisele Bundchen


Gisele Bundchen, supermodel si ambasador ONU