The Hurt Locker (2009)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2305

Voteaza & Distribuie

Descriere

In vara anului 2004, sergentul J.T. Sanborn (Anthony Mackie) si specialistul Owen Eldridge (Brian Geraghty) din compania Bravo se afla in mijlocul razboiului, facand parte dintr-o echipa mica, special instruita sa se ocupe cu dezamorsarea bombelor sau a dispozitivelor explozive improvizate, acestea fiind cauza a mortii miilor de irakieni. Fiind o datorie extrem de tensionata, cu o miza mult prea mare, greselile sunt excluse. Dar din pacate acest lucru e aflat prea tarziu, cand liderul campaniei moare intr-o misiune.

Cand sergentul William James (Jeremy Renner) preia echipa, Sanborn si Eldridge sunt socati de felul lui nechibzuit de a lua in considerare protocolul militar si masurile principale de siguranta. Si totusi, in negura razboiului, primele impresii sunt inselatoare. O fi James un obsedat de adrenalina, care traieste clipa cand marja de eroare este zero, sau este un profesionist desavarsit, stapan pe o precizie nemaintalnita? Pe masura ce haosul din Bagdad roieste in jurul lor, soldatii se chinuie sa-l inteleaga si sa-l accepte pe noul lider, cel putin pentru a reusi sa ajunga acasa. Le-au ramas doar 38 de zile pana la plecarea din Irak, dar cu fiecare noua misiune intampina o alta intalnire mortala, si in timp ce James se joaca cu limita dintre bravada si curaj, pare ca e doar o chestiune de timp pana vor fi loviti de o catastrofa.

Cu o intensitate emotionala si vizuala care face publicul sa se simta ca si cum s-ar afla in ametitorul Irak, The Hurt Locker este atat un portret al sacrificiului adevarat, cat si o explorare a sufletelor amortite pe campul de lupta modern.

Regizoarea Kathryn Bigelow pune in scena o drama cutremurator de realista si intima in care joaca Jeremy Renner, Anthony Mackie si Brian Geraghty. Actori mai cunoscuti precum Ralph Fiennes, Evangeline Lilly si Guy Pearce apar in roluri secundare scurte.

The Hurt Locker a castigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Venetia in 2008, 6 premii BAFTA in 2010, printre care si cel pentru cel mai bun film, si este nominalizat la Oscar la 9 categorii.