Thassos - insula de smarald

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7064

Voteaza & Distribuie

Descriere


Insula Thassos este situata in nordul Greciai devenind cunoscuta pentru bogata vegetatie, padurile sale de pini si plantatii de maslini, muntii inalti, golfuri cu nisip fin si apa turcoaz si pentru cea mai alba marmura din lume.



Insula Thassos este o destinatie de vacanta linistita, preferata mai ales de familiile cu copii, insa si de tinerii de 20-30 de ani care vor sa se relaxeze.


Insula Thassos (insula de smarald) asa cum se mai numeste are o circumferinta de aproximativ 100 km iar capitala se numeste Thassos Town


thassos


Cea mai frumoasa plaja amenajata a insulei Thassos este Paradise Beach. Arata ca in... paradis!!! Inconjurata de munti si stanci pline de vegetatie, cu cel mai fin nisip posibil si cea mai albastra apa a Mediteranei este intr-adevar unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei. In apa mergi sute de metri pana se adanceste, bancuri de pesti inoata cu tine iar in zare se vede micuta insula nelocuita Kinira...peisajul este parca desprins dintr-un tablou.


In est-ul insulei sunt cele mai frumoase plaje si poate chiar cele mai frumoase ale Greciei. La 2 km de Limenas se afla plaja Makryammos, de o frumusete uimitoare, care insa este privata, si daca vreti sa va bucurati de ea trebuie sa platiti.


Mai in sud, tot pe coasta de est, se afla magnifica plaja Golden Beach, o plaja cu nisipuri aurii si apa de smarald, de aici poti sa vezi cei mai inalti munti ai insulei cu varful Ipsarion.


thassos


Odata ajunsi in Thassos, sa nu ratati Manastirea de maici Arhanghelul Mihail unde se poate vedea si acum o bucatica din cuiul cu care a fost rastignit Iisus.


Intradevar cea mai fascinanta plaja, parerea noastra, ramane Plaja de marmura situata intr-un golf si la care se poate ajunge doar cu masina, unde am ramas fara cuvinte.


La intoarcere din Thassos va sfatuim sa popositi cateva ceasuri in orasul port Kavala, unde puteti savura o inghetata extraordinara , sa vizitati cetatea si casa memoriala a lui Mohamed Ali.



Sursa articolului www.balitour.ro/index.php