Teste medicale pentru sanatatea ta

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6095

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a elimina orice dubiu in privinta sanatatii tale efectueaza-ti aceste 3 teste medicale. O viata sanatoasa implica o rutina medicala bine pusa la punct. Chiar daca sistemul medical din Romania lasa de dorit, nu neglija eventualele simptome de boala. Chiar daca acestea nu exista, fa-ti testele medicale necesare pentru a-ti asigura sanatatea.

1. Test cantitatea de proteina C Reactiva in sange

Prin intermediul acestui test se pot depista boli de inima si inflamatii cronice in faza incipienta. Proteina C Reactiva este o proteina care reactioneaza rapid la bolnavii cu diferite infectii microbiene, in inflamatii, reumatism, in infarctul miocardic sau in diverse tumori. Sinteza proteinei C Reactiva are loc in ficat, aceasta determinand eliminarea celulelor care patrund in organism. Efectul principal al acestei proteine e de fixare si neutralizare a substantelor toxice cauzate de leziuni celulare. Totodata, prin acest test se poate afla si gradul de risc al existentei vreunei boli cardiovasculare.

2. Test de auz cu audiograma

Muzica la maxim, igiena necorespunzatoare a aparatului auditiv sau loviturile minore neglijate isi lasa amprenta asupra auzului. Insa poti preveni pierderea partiala sau totala a auzului daca iti faci regulat o audiograma, cea mai cunoscuta si mai populara investigatie din domeniul audiologiei. Rezultatul audiogramei este o imagine sintetica in ce priveste auzul urechii investigate. Prin stimulare la casca, apoi la vibrator, auzul este inregistrat succesiv, astfel estimandu-se destul de exact locul unde s-a instalat leziunea responsabila de scaderea auzului. De aceea audiograma este considerata cel mai eficient test in audiologie, efectuarea ei fiind recomandata ori de cate ori se doreste verificarea auzului.

3. Test pentru glaucom

Glaucomul este o afectiune a ochiului ce cauzeaza atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Aceasta boala oculara se recunoaste prin tensiunea intraoculara crescuta si acuitatea vizuala scazuta. In faze finale, glaucomul poate provoca orbirea. De multe ori, glaucomul este legat de cresterea presiunii intraoculare, insa acesta poate exista chiar faca presiunea este in limitele normale. De asemenea, presiune intraoculara mare nu implica neaprat existenta glaucomului.

In prezent, exista teste pentru depistarea glaucomului care dureaza doar 3-5 minute neimplicand disconfort.