Tehnici de masaj

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5840

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand se aduna prea multe pe capul tau, cand simti ca o pauza ti-ar fi ca o mangaiere, cea mai buna alegere e o sedinta de masaj! Scopul nu e numai unul de rasfat si relaxare, ci si unul benefic sanatatii. Iata cateva dintre ofertele diverse care stau la dispozitia ta:

Tipuri de masaj. Acupunctura

De origine chinezeasca, acupunctura este destinata cu precadere persoanelor cu sistemul imunitar scazut. Este o tehnica eficienta si pentru rezolvarea problemelor neurologice. Acupunctura foloseste ca instrument principal un betigas care are menirea de a activa centrii de energie ai corpului, fiind plimbat de-a lungul meridianelor.

Tipuri de masaj. Masajul thailandez


Masajul thailandez dateaza de 3000 de ani. Principiul de baza al acestei tehnici este acupresura, o metoda de a patrunde pana la organele interne. Este un masaj apreciat de adeptii yoga si tai-chi, avand efect intens de relaxare si invingere a oboselii. Cum se realizeaza acest masaj? Maseurul misca trupul clientului cu manevre yoga, executand 150 de miscari din schema de baza. Ca si in cazul acupuncturii, scopul e de a activa liniile energetice.

Tipuri de masaj. Shiatsu


De origine japoneza (shi - deget si atsu – presiune), acest masaj este indicat tuturor celor care se confrunta cu dureri de spate sau coloana. Bineinteles ca e si o metoda de relaxare garantata. Tehnica presupune masarea usoara a corpului, cu precadere asupra anumitor puncte. Presiunea exercitata asupra acestor puncte are menirea de a debloca energia. La cerintele sau necesitatile pacientului, masajul Shiatsu se poate realiza in forma sa traditionala, ce are la baza tehnica frictionarii si lovituri puternice focalizate pe zona afectata.

Tipuri de masaj. Terapia pietrelor
De origine samanica, tehnica pietrelor e o alegere excelenta daca doriti sa va relaxati insa trateaza cu succes si insomnia si durerile de cap. Cum se realizeaza aceasta tehnica? Terapia pietrelor debuteaza prin ungerea corpul pacientului cu ulei, care ulterior va fi atins cu pietre caldute de lava, in anumite puncte. La urma, pietrele de lava se inlocuiesc cu pietre reci de marmura, in ideea de a vindeva posibilele inflamatii. Beneficiile alternantei cald-rece sunt imbunatatirea sistemul circulator si detoxifierea organismului.