Tarja Turunen

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3115

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru cei mai multi dintre fanii rock-ului simfonic, Nightwish e Tarja, solista fiind imaginea trupei pentru o buna bucata de timp. Odata cu despartirea formatiei, s-au separat si fanii cu tot cu gusturile lor. Unii au ramas fideli, in tabara Nightwish indiferent de membrii trupei, altii au inceput sa critice noua solista si sa ii simta lipsa Tarjei.

Tarja Turunen

Tarja Turunen

Tarja Turunen va canta in 22 iunie la Bucuresti in cadrul turneului european Summer Storm 2009, iar spectacolul va avea loc la Sala Palatului. Soprana finlandeza, desi fara membrii trupei pe care a parasit-o recent, a ajuns in scurt timp sa se remarce si pe plan solo, pentru ca vocea ei rasuna deja peste tot pe glob. In Romania, solista finlandeza a mai cantat in 2004 si 2005, avand doua concerte alaturi de fosta ei trupa si inca doua singura.

Turneul in cadrul caruia Tarja va concerta in Romania a inceput anul trecut, artista sustinand mai multe concerte in continentul american, pentru a se intoarce in vara acestui an in Europa. Tot anul acesta, solista va lansa un nou album, What Lies Beneath.



Tarja Turunen - concert in Romania

{title}

Datorita calitatilor sale vocale si ambitiei, Tarja Turunen a reusit de-a lungul carierei sale sa uneasca aceste doua planuri artistice aflate la poli, nu opusi, dar diferiti, si-anume genul muzical rock si opera. A realizat astfel un echilibru intre cele doua stiluri prin melodii precum I Walk Alone si Nemo, piese care au influentat scena contemporana a muzicii rock.

Primul sau album, My Winter Storm, a fost lansat in 2007 si reprezinta punctul central al revenirii ei pe scena muzicala. Pentru acest album, Tarja a inregistrat melodii in genul muzicii din filme, diferite oarecum de cele cu care s-a facut remarcata. O importanta sursa de inspiratie in acest album a fost reprezentata de volumul scriitorului Paulo Coelho, Alchimistul, ale carui amprente se gasesc in melodiile The Reign si Oasis.

Tarja Turunen

Tarja Turunen

In Romania, pentru prima data, Tarja a cantat la Sala Autidorium a Muzeului National de Arta din Bucuresti, in iarna anului 2004. Un concert identic a avut si la Sala Thalia din Sibiu, unde a fost acompaniata de membrii Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Solista Tarja Turunen s-a nascut in orasul Kitee din Finlanda si a inceput studiile legate de muzica la varsta de sase ani, urmand ca la 18 ani sa aprofundeze prin scoala de canto. In prezent se bucura de o cariera de succes, abordand un stil cu totul special. Unii indraznesc chiar sa o puna alaturi de Hans Zimmer, in cadrul productiilor de muzica cinematografica, statut pe care l-a castigat dupa lansarea primului ei album.