Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Cele mai intinse tari din lume

Geografie - Turism

Rusia - cea mai mare tara din lume

Cu 17,075,000 km patrati, Rusia detine recordul pentru cea mai mare tara din lume. Suprafata sa, aproape de 70 de ori mai mare ca a Romaniei, acopera aproximativ 10 000 de km de la vest la est, de la Marea Baltica la Pacific. Rusia are 16,995,800 km patrati de uscat si 79,400 km patrati de apa. Consecinta: in aceasta tara intinsa exista 11 fuse orare ! Numele sau oficial, Federatia Rusa, inglobeaza mai multe entitati politice (21 de republici, 47 de regiuni administrative, 8 teritorii administrative, o regiune autonoma, 6 districte autonome si 2 orase federale, Moscova si St Petersburg).

Rusia

Rusia

Rusia – tara cu cei mai multi vecini

Federatia Rusa, cu cei 20,241 km de frontiere, este tara care are cei mai multi vecini din lume. Astfel, se imparte granitele cu 14 tari: Azerbaidjan, Belarus, China, Estonia, Finlanda, Georgia, Kazakhstan, Coreea de Nord, Letonia, Lituania, Mongolia, Norvegia, Polonia si Ucraina. Cea mai mare frontiera este cea care desparte Rusia de la Kazahstan: 6,846 km. Rusia, care este, de asemenea, cea mai intinsa tara din lume (17 milioane km ²) este inconjurata de 37 653 km de coasta.

Vecinii Rusiei

Vecinii Rusiei

Canada - tara cu cel mai larg acces la mare

Avand 202,080 km de coasta, Canada este tara cu cel mai mare acces la mare din lume. Teritoriul ei, care are o suprafata de 9,9 milioane de km patrati, se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Atlantic si la Oceanul Arctic. Regiunile nordice, unde clima este mai dura, sunt cel mai putin populate. Canadienii sunt in general grupati in jurul Marilor Lacuri, in Ontario si Quebec. A doua tara din lume ca suprafata, Canada are o populatie estimata la 33,4 milioane de locuitori.

Canada

Canada

Comentarii


Postat de europa pentru europeni , 28 Decembrie 2013, 00:19

exeplul chinezesc ar trebui luat de toate tarile inapoiate din africa si asia,in special cele majoritar mahomedane[unde se traieste in mizerie si inapoiere mintala,mai rau ca-n evul mediu!]...caci pamantul a ajuns deja la o suprapopulare exagerata,mai ales in tarile primitive.

 
Postat de daniel , 23 Iunie 2013, 20:26

prostii... tara cu cea mai mare densitate din lume este de departe Singapore... cu peste 28.000 loc/km patrat si poti verifica asta

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)