Targuri de Craciun in Europa

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBerlin, Budapesta, Copenhaga, Viena
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8839

Voteaza & Distribuie

Descriere

In fiecare an, in perioada sarbatorilor, marile capitale europene gazduiesc targuri de Craciun care se intrec in frumusete, culoare, lumina si belsug. De la Viena la Praga, de la Budapesta la Copenhaga, batranul continent e imbracat in straie festive in asteptarea celei mai frumoase sarbatori din an.

Targuri de Craciun in Europa

Targuri de Craciun in Europa

Iata cateva dintre cele mai frumoase si mai importante targuri de Craciun din Europa, cu specificul si traditiile lor.

Viena

Viena este, prin definitie, orasul european de electie atunci cand vine vorba de vizitarea targurilor de Craciun. Capitala austriaca este, incepand cu jumatatea lunii noiembrie pana in Ajunul Craciunului, loc de plimbare, cumparaturi si desfatare a privirilor. Locuitorii orasului, precum si turistii se pot bucura de bauturi si mancaruri specifice sezonului, precum must, punci, castane prajite si prajituri.

Principalele puncte de atractie ale Vienei sunt targurile de Craciun organizate in piata din fata primariei, celebra Rathausplatz si la Palatul Schonbrunn. In centrul orasului si cu precadere in fata primariei, pomii sunt ornati cu beculete de Craciun, intregul targ parand scaldat in lumina si culoare.

Targ de Craciun la Viena

Targ de Craciun la Viena, in Rathausplatz

Palatul Schonbrunn gazduieste un targ mai mare, cu si mai multe casute, unde puteti gasi ornamente handmade de Craciun, aceleasi bauturi de sezon, insa si strudele cu mere, turta dulce, carnati si vin fiert cu scortisoara.

Pentru cei care doresc sa strabata orasul, este bine de stiut faptul ca Viena mai adaposteste alte doua targuri de Craciun: Altwiener Christkindlmarkt, organizat la Freyung, si Spittelberg Market, plasat pe spatiul dintre strazile Burggasse si Siebensterngasse.



Targuri de Craciun la Praga{title}

Praga

Praga este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, indiferent de anotimp. Cand vine vorba, insa, de perioada sarbatorilor de iarna, orasul se intrece pe sine. Targul de Craciun are loc in piata veche, martori ai evenimentul fiind ceasul astronomic si cladirile istorice din zona.

Targ de Craciun la Praga

Targ de Craciun la Praga

Locuitorii si miile de turisti se delecteaza cu mancaruri si bauturi specifice precum lichiorul cu miere sau se indreapta catre obiectele artizanale, cele de decor sau jucarii. Colindele se aud la tot pasul, introducandu-i in atmosfera Craciunului pe vizitatori. Luminile nu lipsesc nici ele, conferind pietei centrale un aer festiv si dand impresia ca, in perioada sarbatorilor, orasul nu mai doarme.



Targuri de Craciun la Bruges{title}

Bruges

Un oras fermecator, care reuseste sa redea perfect atmosfera si spiritul Craciunului, este Bruges. Centrul istoric al cochetului oras belgian este inclus in patrimoniul mondial UNESCO si aduna in luna decembrie o multitudine de turisti. Cei mai multi vin sa viziteze Festivalul Zapezii si Sculpturilor de Gheata, organizat intr-un cort imens amplasat in centrul orasului.

Targ de Craciun la Bruges

Targ de Craciun la Bruges

Vizitatorii se pot desfata cu bauturi traditionale belgiene, sortimente de bere aparute pe piata special de sarbatori, servite direct la barul de gheata.



Targuri de Craciun la Budapesta{title}

Budapesta

Mai aproape de Romania si mai la indemana pentru cei care vor sa viziteze o capitala europeana in concediul de sarbatori este Budapesta, gazda unui targ de Craciun ce-si tine portile deschise de la jumatatea lunii noiembrie pana la sfarsitul lui decembrie. Targul aduna sub auspiciile sale spectacole de dans, muzica si teatru de papusi, laolalta cu casute unde puteti gasi mancare traditionala, bauturi si obiecte de decor realizate manual.

Targ de Craciun la Budapesta

Targ de Craciun la Budapesta

Targul de Craciun are loc in Piata Vorosmarty si pune la dispozitie vizitatorilor pana la 150 de casute pline cu piese de arta, obiecte traditionale realizate manual atestate de membrii profesionisti ai juriului, spectacole cultural-artistice, de la dansuri populare si muzica pana la teatru de papusi.



Targuri de Craciun la Copenhaga{title}

Copenhaga

Copenhaga este, in aceasta perioada, scaldata in lumina si culoare. Danezii stiu cum sa instaureze atmosfera de sarbatoare autentica, lasand la o parte comercialul si mergand pe drumul traditiei. Intotdeauna sub zapada in perioada sarbatorilor, Copenhaga transforma Parcul Tivoli in targ de Craciun de la mijlocul lunii noiembrie pana la finele lui decembrie.

Targ de Craciun la Copenhaga

Targ de Craciun la Copenhaga

Targul are in fiecare an o tematica anume, precum cea ruseasca, ocazie cu care in parc este construit un oras in miniatura care reproduce Catedrala Sfantul Vasile si autostrada transsiberiana inconjurate de peisaje de poveste.

Parcul Tivoli pune la dispozitie celor amatori de distractie patinoare si rollercoastere, in timp ce doritorii de relaxare se pot indrepta spre casutele cu obiecte artizanale, mancare si bauturi.



Targuri de Craciun la Berlin{title}

Berlin

Berlinul poate fi catalogat drept capitala targurilor de Craciun, pentru ca, in fiecare an, peste 50 de astfel de evenimente sunt organizate. Cel mai mare si mai vizitat dintre targurile din oras este cel din Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche, strabatut anual de mai bine de 4 milioane de vizitatori.

Targ de Craciun la Berlin

Targ de Craciun la Berlin

Targul are la vanzare bijuterii, obiecte de arta si decoratiuni, dar si traditionala mancare de Craciun, castane coapte si vin fiert. Targul de Craciun din Berlin isi tine portile deschise incepand cu ultima saptamana din noiembrie pana in Ajunul Craciunului.