Tales of Mere Existence

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2764

Voteaza & Distribuie

Descriere

Levni Yilmaz este creatorul scurtelor animatii "Tales of Mere Existence", niste benzi desenate transformate in videoclipuri care au devenit celebre in toata lumea. Cu ajutorul Internetului, nu ne mai putem plange ca nu putem pierde vremea cu un rost, iar autorul chiar acest lucru incearca sa-l transmita prin proiectul rau.

scena din

scena din "Tales of Mere Existence"


Initial, Levni Yilmaz si-a publicat singur benzile desenate si le-a distribuit in cadrul diferitol prezentari de la evenimentele locale, castigand astfel o audienta tot mai interesata de talentul sau si de ce poate face cu acesta.

Astfel, ajutat de mediul online, Levni Yilmaz isi traieste visul unui artist independent. Artistul lucreaza in studioul sau de acasa.

Autorul benzilor desenate nu arata deloc asa cum ni-l imaginam, cu parul ravasit precum personajul din desenele care il reprezinta pe el, insa tocmai esenta acestor clipuri este faptul ca autorul isi prezinta povesti din viata sa de zi cu zi, de cele mai multe ori culese din jurnalul sau personal, insa si diverse dileme generale ale oamenilor de peste tot.


De multe ori ma plimb prin oras pentru a ma asigura ca voi scrie despre lucrurile la care ma gandesc in momentul respectiv. Niciodata nu incerc sa ma gandesc de doua ori la ce vor face oamenii, chiar daca vreau sa realizez ceva specific care poate sa ajunga cunoscut, dar as putea s-o dau in bara astfel.


Pentru un artist care se bucura de permisivitatea si modul in care Internetul il poate ajuta si ii poate distribui informatia, Lev este genul de om atehnic. Isi tipareste toate scenariile cu o masina veche de scris si isi deseneaza urmatoarele animati de mana, in timp ce fumeaza.



Trecutul artistului in ceea ce priveste cariera in arta este destul de traditional. A terminat Scoala Muzeului de Arte Fine din Boston, dar mereu a fost interesat mai mult de video, decat de animatie. Considera ca in timpul scolii nu realiza altceva decat "rahat pretentios", dar crede ca asa incepe fiecare student de la arta.

S-a mutat apoi in San Francisco in dorinta de a gasi un asistent de productie in ceva studio de captare pentru a se axa pe video. Animatiei nu i-a fost nicicand loial si a incheiat prin a alege partea logica si a relata scurte povesti care-i fac placere.

Evolutia muncii sale de la hobby la cariera a mers pe o panta foarte practica. A inceput apoi sa-si publice munca in mod alternativ.






Tales of Mere Existence

Tales of Mere Existence


Seria "Tales of Mere Existence" a inceput-o in anul 2002 precum o serie de benzi animate care erau prezentate la festivalurile de film. Fiecare episod din aceasta serie prezinta cateva desene statice care apar gradat ca si cum ar fi desenate de o mana invizibila. Aceasta tehnica a fost abordata de Lev sub inspiratia filmului "The Mystery of Picasso", in care erau la fel prezentate picturile lui Picasso.

Lev Yilmaz scrie, deseneaza, filmeaza, editeaza si relateaza aceste videoclipuri incredibil de hilare. Impreuna cu DVD-ul ce contine intreaga serie, se gaseste si o editie print, prima a povestii "Tales of Mere Existence". In urmatorii sase ani, artistul a publicat mai mult de trei carti, iar fanii sai au depasit cateva mii. Prima sa carte oficiala se numeste "Sunny Side Down" si a fost editata si publicata de Simon & Schuster in anul 2009.




Cartea - Sunny Side Down

Cartea - Sunny Side Down


In ultimii ani, Lev a castigat si mai multi fani, in special cu ajutorul Youtube unde ii pot fi vizionate filmuletele. Astfel, s-a folosit de popularitatea sa in mediul online pentru a-si promova si vinde DVD-urile si cartile.

Seria Tales of Mere Existence a ajuns la peste 21 milioane de vizite pana in septembrie 2010 si inca este foarte vizionata si astazi.