Steven Spielberg - cel mai mare regizor al secolului XX

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3985

Voteaza & Distribuie

Descriere

Steven Spielberg este unul dintre regizorii cei mai apreciati ai secolului XX, fiind considerat un Idol American. De la Close Encounters la Lista lui Schindler, Spielberg nu a incetat sa-si uimeasca si sa-si incante publicul. El a atins un nivel de excelenta pe care foarte putini regizori l-ar putea realiza vreodata.



Steven Spielberg este fara indoiala unul dintre cei mai influenti regizori si producatori de la Hollywood. Este cel mai bun regizor de la Hollywood si unul dintre cei mai bogati cineasti din lume. Spielberg a atins succesul ca regizor, producator si, de asemenea, ca scriitor.




Steven Spielberg

Steven Spielberg




Steven Spielberg s-a nascut in Cincinnati, Ohio, pe 18 decembrie 1946. Tatal lui, Arnold, a fost inginer electric, iar mama sa, Lea, pianista de concert. Steven a fost atras de lumea divertismentului inca din copilarie. A castigat un concurs la varsta de 13 ani cu un film de 40 de minute, Escape to Nowhere.



Inainte de a intra in industriei cinematograficem Steven s-a inscris la Universitatea Long Beach. Acolo nu se regasea in studiu si astfel a inceput orientarea spre cariera de divertisment. Steven a incercat directia in cariera cu Battle Squad in 1961, care reunea imagini din Al doilea razboi mondial. De asemenea, a regizat un alt film de scurt metraj, The Last Gun. Steven a fost foarte serios in ce privea cariera sa si pentru urmatorii doi ani, regizand alte filme pentru a-si consolida orientarea in cariera.



In 1964, Steven a regizat filmul "Firelight", despre extraterestrii care au invadat un oras mic. Urmatorulul sau film regizat a fost "Amblin" in 1968, mai tarziu Steve punand bazele unei companii de productie cu care a produs si alte filme.



Mai tarziu, Spielberg a regizat filmul E.T.: The Extra-Terrestrials, care a reprezentat un adevarat inceput al erei Spielberg. De asemenea, a lucrat la TV in cateva proiecte, printre care "MD Marcus Welby" in 1969 si "Night Gallery" in 1970. Spielberg a marcat o cale care mai tarziu urma sa-l faca unul dintre cei mai de succes si apreciati regizori ai tuturor timpurilor.



Filmele regizate si produse de Spielberg dupa 1977 au fost apreciate si vizionate de publicul din intreaga lume. Steven Spielberg nu a regizat numai filme serioase, profunde, ci a incercat si filme de comedie si aventuri animate si cele mai multe ori a atins succesul in delectarea publicului sau.



Filme ca: Raiders of the Lost Arc in 1981, E.T. The Extra-Terrestrials in 1982, Indiana Jones si Templul Mortii in 1984, unele serii animate in 1986, Empire of The Sun din 1987, Who Framed Roger Rabbit in 1988, Always in 1989, Indiana Jones si Ultima cruciada in 1989, Back To The Future in 1989, etc. sunt unele dintre productiile sale de succes.



Steven Spielberg a regizat apoi unele dintre cele mai fascinante filme din anii 90. Filmele sale au dovedit maiestria sa prin transpunerea imaginatiei salbatice pe marile ecrane. Filme ca Jurassic Park, Men In Black, Mask of Zorro, Deep Impact, Saving Private Ryan, Evolution, The Haunting, Shrek, A.I. Artificial Intelligence, Minority Reports, Men In Black II, Catch Me If You Can dovedesc talentul sa de regizor. Spielberg a reusit intotdeauna sa mentina interesul publicului sau cu ajutorul unor teme extrem de stimulatoare si efectelor speciale spectaculoase.



Este foarte greu de enumerat toate realizarile pe care Steven Spielberg le-a atins. Unele dintre ele sunt: este unul dintre cele mai bogate personalitati de la Hollywood, a primit premiul "Bundesverdienstkreuz mit Stern", cea mai inalta Distinctie Civila acordata de catre Republica Federala Germania, a fost ales ca unul dintre personalitatile cele mai puternice din Industria de Divertisment de catre Weekly Entertainment, a castigat premiul American Film Institute Life Achievement in 1995, este un sustinator al Partidului Democrat, la care i-a donat 100.000 de dolari, a fost distins cu Premiul John Huston pentru Drepturile Artistilor de catre Fundatia Drepturilor Artistilor in 1995, este cofondator al Dream Works SKG, a fost numit cel mai bun regizor al secolului 20 intr-un pol online organizat de Entertainment Weekly, a primit Distinguished Public Service Award in 1999, cea mai inalta distinctie civila a US Navy, i-a fost acordata onoarea de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de catre Regina Marii Britanii, la onorurile de Anul Nou din 2001.