Sibiu, capitala culturala in 2007

Detalii

CategoriiTurism
TaguriRomania, Sibiu
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11589

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sibiul este orasul cu flori la ferestrele mereu deschise si cu gemulete pe post de ochi, infipte in acoperisurile simpatice. Cladirile sunt incarcate de ornamente grele, iar uneori strazile prea inguste.

In Sibiu te simti cel mai bine daca mergi in vizita, daca ii esti turist. Partea turistica a evoluat si nu este zi mai insorita in care Piata Mica sa nu fie plina de turisti. Acolo incepe turul. Unii, mai in forma, se catara apoi in Turnul Sfatului de unde pot avea o priveliste de poveste asupra partii centrale a orasului.

Obiective turistice

Muzeul Satului

Departe de centrul orasului, undeva inspre Rasinari, se afla Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, cunoscut pe scurt, sub numele de Muzeul Satului. Acesta se gaseste in Padurea Dumbrava, la o distanta de aproape 4 km de oras.

Muzeul Satului

Muzeul Satului

Muzeul a fost fondat in anul 1963 sub numele de Muzeul Tehnicii Populare, are o suprafata de 96 hectare si un circuit de 10 km, unde se pot vedea casele, curtile si morile reprezentative pentru toata tara. Muzeul Satului de la Sibiu este cunoscut drept cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. In imediata apropiere a Muzeului se gaseste, spre bucuria celor mai mici, Gradina Zoologica.

Muzeul National Brukenthal

Muzeul National Brukenthal din Sibiu este primul muzeu deschis in tara noastra. Acest lucrur a avut loc in data de 25 februarie 1817.

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal

Pe langa Galeriile de Arta aflate in Palatul Brukenthal din Piata Mare, muzeul mai include si Muzeul de Istorie "Casa Altemberger", Muzeul de Istorie a Farmaciei din Piata Mica si Muzeul de Vanatoare "August von Spiess".

Biserica Evanghelica

Una dintre cele mai frumoase si monumentale cladiri din Transilvania se afla la Sibiu. Este vorba de Biserica Evanghelica din centru.

Biserica Evanghelica

Biserica Evanghelica

Aceasta a fost ridicata in perioada 1371-1520 pe locul unde exista inca din secolul 12, o bazilica romana veche. Un turn pe sapte nivele domina biserica, nivele cu patru turnulete pe colturi, in semn ca orasul era supus unei condamnari la moarte in acea vreme.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este un obiectiv legendar al Sibiului, incarcat de cele mai multe ori de povesti cusute cu ata alba.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor

Se pare ca multi indragostiti si-au declarat iubirea pe acest pod. Si in zilele noastre, tinerele cupluri se plimba prin zona si isi fac poze zambitori pe pod. Podul Minciunilor este primul pod din fonta construit in Romania in anul 185 de catre firma Friedrich Hutte.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului - (foto: simpluturism.ro)

Dupa cum am amintit, din Turnul Sfatului, ca si din turnul Bisericii Evanghelice, ai o viziune incantatoare asupra orasului. Vezi casele colorate, ca de turta dulce, pietele, oamenii care se plimba, turlele altor biserici, terasele pe timp de vara sau totul acoperit de zapada, iarna. Este, cu aceasta ocazie, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Sibiu.

Alte zone de vizitat in Sibiu, pe langa teatre (Teatrul National "Radu Stanca", Teatrul Gong sau Teatrul German), filarmonica (Sala Thalia), mai sunt cele doua piete din centrul istoric al orasului, Piata Mare si Piata Mica, dar si alte stradute pavate care leaga centrul de cealalta parte a orasului.



Sibiu - alte atractii

{title}

Evenimente culturale in Sibiu

Sibiul, odata cu statutul de Capitala Culturala Europeana castigat in 2007, a devenit mai mult decat o atractie turistica. In ultimii ani, in orasul de pe malul Cibinului, s-a putut observa o explozie de culoare in plan cultural. Primavara, in mod deosebit, e anotimpul cand incep festivalurile. Fie ca e vorba de cel de jazz, teatru, film sau festivalul medieval.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Acest festival de renume, reprezentand al treilea eveniment ca amploare si importanta din lume si primul din Romania, va ajunge anul acesta la suma de 18 editii.

In fiecare an, la sfarsitul lunii mai, Sibiul se transforma in Rio de Janeiro. Spectacole de orice tip, in diverse locatii, spectacole stradale si concerte, toate sunt dedicate publicul ce vine la Sibiu in aceasta perioada. Timp de 10 zile, artisti din intreaga lume se intrec in cele mai interesante reprezentatii, iar toata suflarea teatrului sibian, incepand cu organizatorii si terminand cu artistii si voluntarii de nelipsit, nu respira altceva decat teatru.

Festivalul international de Jazz de la Sibiu

Sibiu Jazz Festival este cel mai longeviv fstival de acest gen din Romania, implinind anul acesta 41 de ani.

Festivalul de Jazz

Festivalul de Jazz

Tocmai de aceea este considerat unic, pe langa faptul ca numarul impresionant de celebritati care au fost prezente a ramas constant. De asemenea, pentru numarul impresionant de editii adunate, a dus la declararea Sibiului drept "Capitala Jazzului" din Romania. Si acest eveniment a fost unul de o importanta majora in agenda evenimentelor fostei Capitale Culturale Europene.

Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" din Sibiu

Anul acesta, Festivalul de Arta Medievala din Sibiu, ajunge la cea de-a 11-a editie.

Festivalul Medieval

Festivalul Medieval

Timp de trei zile, ceteatea Sibiului va fi un fel de piata medievala incarcata de personaje medievale care vor dansa, vor juca diverse scene si se vor lupta in turniruri. De asemenea, turistii si ceilalti vizitatori vor putea admira costumele domnitelor si ale cavalerilor si isi vor putea achizitiona un mic suvenir.