Sforaitul intr-o relatie de cuplu

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2666

Voteaza & Distribuie

Descriere

Macar in gand poti sa recunosti cine sforaie, tu sau partenerul/a de viata? Bineinteles ca exista cupluri in care sforaie ambii parteneri. In orice caz, fie ca adormi foarte greu si nu te poti odihni cum ai vrea din cauza sforaitului partenerului/ei, fie ca te ingrozeste ideea ca sforaitul tau trezeste si vecinii, trebuie sa cauti o solutie pentru a scapa de aceasta problema.

Sforaitul este consecinta ingustarii sau blocarii cailor respiratorii nazale. Aceasta ingustare restrictioneaza fluxul de aer intranazal. Acest lucru ne obliga sa respiram pe gura si nu pe nas, cum e normal, si sa dam nastere acelor sunete neplacute. Sforaitul ne impiedica sa avem un somn odihnitor, iar organismul ne sesizeaza acest lucru prin starea de oboseala si agitatie.

Conform unei statistici mondiale, sforaitul vizeaza peste 40% dintre adulti, cu impact mai mult sau mai putin puternic asupra relatiei conjugale. Mai mult, la un sfert dintre aceste persoane afectate, sforaitul a devenit cronic. Probabil din cauza faptului ca a devenit subiectul multor glume nu este tratat cu destula consideratie. Insa specialistii avertizeaza ca e o afectiune grava, ce trebuie tratata cu responsabilitate.

Sforaitul este un dezastru in viata multora dintre cei ce se confrunta cu aceasta problema. Se poate ajunge chiar si la destramarea unui cuplu, pentru ca nu implica doar tulburarea somnului celui care sforaie ci si pe cel al partenerului/ei. Potrivit statisticilor, se pare ca aproximativ 80% dintre cuplurile afectate de aceasta problema dorm periodic in camere separate. Iar 9 persoane din 10 sunt de parere ca relatia lor nu ar fi compromisa daca remediile pentru sforait ar da rezultate.