Sfaturi pentru siguranta casei tale

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1577

Voteaza & Distribuie

Descriere

Magazie tipica de gradina fara masuri de siguranta aditionale



Luna Octombrie bate la usa si in curand ceasurile vor fi date inapoi cu o ora. Asta inseamna zile mai scurte si nopti mai lungi, dar si faptul ca proprietatea voastra este mai vulnerabila impotriva hotilor care opereaza sub adapostul intunericului. Garaje, magazii de gradina si cladiri exterioare sunt tinta preferata de hoti in aceasta perioada a anului fiind slab pazite si pozitionate departe de casa. Magazia de gradina sau garajul sunt de obicei pline de obiecte valoroase ca biciclete, masini de tuns iarba sau unelte electrice. Chiar daca magazia este bine pazita este totusi intelept sa nu tineti obiecte valoaroase in ea daca nu este nevoie; daca este posibil tineti-le in casa.



Deci cat de vulnerabile sunt magazia sau garajul?



Datorita constructiei sale de lemn, magazia este relativ usor de atacat si de accesat. Punctele cheie vulnerabile sunt usile si geamurile deoarece invariabil nu au incuietoare si sunt securizate cu un carlig sau cu un sistem precar. O usa de lemn poate fi intarita folosind diferite obiecte de siguranta. Montarea unei catarame cu capsa impreuna cu un lacat de calitate este un inceput bun. Daca exista sticla in usa sau fereastra magaziei, acestea pot fi portejate folosind un grilaj de securitate. Acesta este un grilaj usor care atunci cand este montat peste geam ofera o descurajare excelenta pentru hoti. Acest grilaj poate fi folosit si la luminatoare sau acoperisuri.


Daca aveti obiecte de valoare in magazie cum ar fi o motocicleta atunci folositi o poarta de siguranta instalata peste usa de lemn existenta, sporind astfel nivelul de siguranta. Ca protectie suplimentara ar fi eficient sa folositi un sistem de ancorare la pamant cu un lant de siguranta pentru a asigura fizic obiectele din magazie. Noi putem fabrica in atelierele noastre orice fel de poarta de siguranta aveti nevoie, numai dati-ne un telefon cu dimensiunile portii de care aveti nevoie si noi facem restul.


Magaziile si garajele au de asemenea ferestre care le fac extrem de vulnerabile la efractii. Aceasta este adevarat in special pentru magaziile si garajele localizate la o distanta de casa deoarece o fereastra poate fi usor sparta sau deschisa si orice zgomot este putin probabil sa fie auzit de proprietari. Instalarea unei grile de siguranta este un mod ieftin dar eficient de tinere la distanta a hotilor.



Ar trebui sa instalez o alarma in magazie sau garaj?



Cum se intampla cu toate tipurile fizice de securitate (grile sau incuietori) instalarea unei alarme va spori siguranta proprietatii voastre complimentand mijloacele fizice de protectie pe care vi le-ati luat. Daca un posibil hot ar decide sa intre pe proprietatea voastre si atacul initial nu este auzit (spargerea geamului), atunci efortul lor a meritat. Acum ei pot continua accesarea proprietatii voastre siguri ca nu vor fi deranjati. Daca pe de alta parte se declanseaza o alarma este putin probabil ca ei sa ramana si proprietatea voastre va fi in siguranta. Alarmele de magazii sau garaj sunt relativ ieftine si pot fi cumparate de la magazine DIY. Unele sunt chiar alimentate cu baterii insemnand ca nu este nevoie de electrician, sunt usor de instalat si ofera o solutie de siguranta eficienta din punct de vedere al pretului.



Alte precautii pe care puteti sa le luati



Alte forme de securitate includ folosirea unor ancoraje in podea si lanturi pentru a asigura obiecte de un loc fix, fie o ancora in pamant sau un obiect imobil cum ar fi un banc de lucru. Acestea sunt importante pentru biciclete prin legarea cu un lant de roata, deoarece va preveni ca hotul sa plece pur si simplu cu ea. O idee buna este infasurarea lantului in jurul mai multor obiecte pentru a descuraja hotii. Identificarea obiectelor voastre personale folosind un marker special cu codul vostru postal este un mod de descurajare, folositi un marker foarte vizibil pe suprafetele vizibile ale uneltelor voastre, masini de tuns iarba etc impreuna cu un marker invizibilcare poate zi vazut la ultraviolete. Asta previne ca hotii sa incerce sa stearga marcajele deoarece nu vor stii ca ati folosit un marker invizibil. Aceste pixuri sunt folosite si de politie. Toate bunurile furate care au fost recuperate sunt verificate pentru coduri postale ascunse deci merita sa va insemnati lucrurile.



Usile de Garaj glisabile



Usile de garaj care se deshid prin ridicare sunt de regula veriga slaba intr-un lant. Facute dintr-un otel relativ subtire cu un sistem de inchidere sub medie, aceste usi de garaj sunt o tinta adevarata pentru hoti.



Produse de siguranta alternative



Alte metode mai ieftine ar fi folosirea unui stalp de siguranta mobil, demontabil sau chiar telescopic instalat in fara usii garajului. Acesta previne deschiderea usii. Exista multe tupuri de produse care presupun un fel de tub sau stalp de otel blocat in fata usii garajului.



Si in final...



Acum ca v-ati luat toate precautiile de mai sus veti avea o magazie sau un garaj foarte sigure. Tineti minte numai un lucru. Acele scari sau uneltele de gradinarit vechi si ruginite (lopata etc) pe care nu le-ati pus in magazie trebuiesc securizate. O lopata este unealta ideala pentru un hot care incearca sa acceseze nu numai magazia sau garajul, dar si casa voastra. Scara este si ea o unelta perfecta de acces printr-o fereastra deschisa in baie. Deci asigurati-va ca sunt legate si securizate si bucurati-va de zilele si noptile de toamna stiind ca proprietatea vostra este protejata.